Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Με αυτή τη δίαιτα λύνετε το πρόβλημά σας - «16 ώρες» αποχής για να χάσετε 5 κιλά σε μια εβδομάδα

Δοκιμάστε την

12 Αυγούστου 2020 18:28
Με αυτή τη δίαιτα λύνετε το πρόβλημά σας - «16 ώρες» αποχής για να χάσετε 5 κιλά σε μια εβδομάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν ψάχνετε μία δίαιτα, με την οποία θα λύσετε... μια και καλή το πρόβλημά σας με την απώλεια κιλών, τότε μπορείτε να χάσετε 5 σε μια εβδομάδα, κάνοντας αποχή... για 16 ώρες.

Η δίαιτα αυτή, που χαρακτηρίζεται ως των «8 ωρών», έχει βάση στην εγκατάλειψη του παραδοσιακού τρόπου διατροφής (πρωϊνό, μεσημεριανό κλπ) και στον περιορισμό της κατανάλωσης τροφής μόνο μέσα σε διάστημα 8 ωρών.

Η δίαιτα των 8 ωρών είναι ένας νέος τρόπος διατροφής ο οποίος δεν βασίζεται στο τι τρώμε, αλλά στο πότε τρώμε. Αυτό είναι το τρικ για να χάσεις έως και 5 κιλά την εβδομάδα, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε πώς έχασε 15 κιλά η Σία Κοσιώνη.

Με αυτή τη δίαιτα λύνετε το πρόβλημά σας

5+1 συμβουλές για την «8 Hour Diet»

Το concept της απλό: Επιλέγεις ένα οκτάωρο μέσα στην ημέρα σου, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορείς να φας ό,τι θέλεις. Αφού περάσουν αυτές οι 8 ώρες, πρέπει να σταματήσεις μέχρι την επόμενη μέρα ενώ πρέπει να δίνεις χρόνο στο σώμα να επεξεργαστεί την τροφή. Αν το κάνεις αυτό, τότε μπορείς να χάσεις λίπος και να βάλεις μπρος στο μεταβολισμό σου χωρίς να μετράς θερμίδες.

Να και 6 συμβουλές:

- Επίλεξε το οκτάωρο της διατροφής σου:Αν ξεκινήσεις τη μέρα σου και το πρωινό σου στις 9.00 το πρωί, τότε το τελευταίο σου γεύμα (ας το πούμε βραδινό) θα πρέπει να έχει τελειώσει στις 17.00 το απόγευμα.Προγραμμάτισε το οκτάωρο ανάλογα με τις υποχρεώσεις σου.
- Όλα με μέτρο: Κατά τη διάρκεια των οκτώ ωρών, συστήνεται να επιλέγεις καλές και θρεπτικές τροφές για τα γεύματά σου.
- Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και 10′ λεπτά εξάσκησης για να τονώσεις το μεταβολισμό. Στη συνέχεια πάρε ένα πλούσιο πρωινό.
- Ετοίμασε ένα πλούσιο σε καλές θερμίδες μεσημεριανό: Μπορεί τα κυρίως γεύματα μέσα στην ημέρα σου να είναι κοντά το ένα με το άλλο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να είναι πλούσια και χορταστικά.
- Ξέχασε τα ελαφριά βραδινά: Αν ακολουθήσεις τη δίαιτα, είναι πολύ πιθανό να κάτσεις για δείπνο στις 17.00 το απόγευμα.Για αυτό και το βραδινό σου πρέπει και μπορεί να είναι πλούσιο και χορταστικό. Μια μοσχαρίσια μπριζόλα με λαχανικά είναι η ενδεικτική πρόταση.
- Στο οκτάωρο χωράει γλυκό: Αν αναλογιστείς πως θα περάσουν 16 ώρες μέχρι να ξεκινήσεις και πάλι να τρως, καταλαβαίνεις πως ο οργανισμός σου θα έχει χρόνο να κάψει αρκετές θερμίδες. Για αυτό μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό!

Συμπερασματικά: Τρώμε για 8 συνεχόμενες ώρες μέσα στην ημέρα, ό,τι θέλουμε κι όποτε θέλουμε. Επιλέγουμε εμείς το ωράριο που μας βολεύει. Για παράδειγμα, αν ξυπνάμε στις 7 και θέλουμε να φάμε πρωινό στις 8, τότε για τις επόμενες 8 ώρες (από τις 8:00 μέχρι τις 16:00) είμαστε ελεύθεροι να καταναλώσουμε οποιαδήποτε τροφή θέλουμε. Αν πάλι είμαστε άνθρωποι που τρώνε το βράδυ ή δεν τρώνε πρωινό, μπορούμε να φάμε το πρώτο μας γεύμα στις 12.00 και το τελευταίο στις 20.00. Όλες τις υπόλοιπες 16 ώρες της ημέρας "νηστεύουμε".

Γενικότερα, τις διαλειμματικές δίαιτες όπως αυτή δεν χρειάζεται να τις ακολουθείτε κάθε μέρα. Ακόμα κι αν κάνουμε τη δίαιτα των 8 ωρών 3 φορές την εβδομάδα, θα δείτε οπωσδήποτε αποτελέσματα. Κάτι άλλο επίσης πολύ ενδιαφέρον, είναι ότι μπορείτε να τη προσαρμόσετε σε οποιαδήποτε άλλη δίαιτα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share