Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

7 ψεύτικες τροφές που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε - Δώστε βάση

Ποιες είναι;

3 Αυγούστου 2020 06:55
7 ψεύτικες τροφές που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε - Δώστε βάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε να ξεχωρίζετε τα αληθινά από τα ψεύτικα τρόφιμα; Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πραγματικές τροφές, όπως έκανε και με τις τροφές που "κάθονται" στην κοιλιά αμέσως.

Συγκεκριμένα, τα φαγητά που βλέπουμε στο τραπέζι μας μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που πιστεύαμε. Βέβαια, τα καλά νέα είναι, ότι υπάρχουν τρόποι να ξεχωρίσουμε τα ψεύτικα από τα αληθινά φαγητά.

Δείτε παρακάτω τις 7 πιο συχνές ψεύτικες τροφές:

Κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι καφέ περιέχουν ψημένο και ψιλοκομμένο κριθάρι, σιτάρι και σόγια. Για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, οι εταιρείες προσθέτουν ακόμα και κομματάκια ξύλου. Αγοράστε κόκκους καφέ και αλέστε τους.

κόκκοι καφέ

Χυμός ροδιού

Οι πληροφορίες της συσκευασίας αναφέρουν, ότι περιέχει 100% χυμό ροδιού και μούρων. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να αραιώνεται με χυμό μήλου που είναι φθηνότερος ή νερό. Διαβάστε προσεκτικά τη σύνθεση και προσέξτε την αναλογία του χυμού.

οφέλη ροδιού

Ελαιόλαδο

Όταν αγοράζετε ένα μπουκάλι ακριβό ελαιόλαδο, μπορεί στην ουσία να παίρνετε καλαμποκέλαιο, φοινικέλαιο ή σογιέλαιο. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα ποτήρι και βάλτε το στο ψυγείο. Το πραγματικό ελαιόλαδο σχηματίζει ένα ίζημα.

ελαιόλαδο

Παρμεζάνα

Αυτό το τυρί περιέχει περίπου 10% ροκανίδια ξύλου. Επίσης, ένα μείγμα φθηνότερων τυριών μπορεί να παρουσιαστεί για παρμεζάνα. Αγοράστε ένα ολόκληρο κεφάλι τυρί και διαβάστε προσεχτικά την σύνθεση πριν πληρώσετε.

πως να ξεχωρίσω την αυθεντική παρμεζάνα;

Μέλι

Συνήθως το μέλι αραιώνεται με σιρόπια μεγάλης περιεκτικότητας σε φρουκτόζη. Διαβάστε τις ανάγκες αποθήκευσης. Το κανονικό μέλι δε χρειάζεται ψυγείο.

Πώς να ξεχωρίσω το καλό μέλι;

Σούσι

Το κοκκινωπό μέρος του σούσι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι σολομός. Τις περισσότερες φορές περιέχει κάποιο άλλο φθηνότερο ψάρι. Αν θέλετε ψάρι καλύτερα να παραγγείλετε φιλέτο.

Ποιο είναι το σούσι;

Ρύζι

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα το ρύζι μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Το ψεύτικο ρύζι στην παραπάνω εικόνα κατασκευάζεται από άμυλο αναμεμειγμένο με πλαστικό. Οι κόκκοι είναι όμοιοι με το ρύζι και μάλιστα μυρίζουν το ίδιο, αφού ψεκάζονται με γεύση. Το ψεύτικο ρύζι δε βυθίζεται στο νερό.

Ποιο το ψεύτικο ρύζι;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share