Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά

Μεγάλη προσοχή

2 Αυγούστου 2020 18:05
Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έχετε βάλει στόχο να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι; Μάθετε ποιες είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε! .Αν πάλι γνωρίζετε γι' αυτές τις τροφές, δείτε εδώ φαγητά που μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό.

Το λίπος στην κοιλιά δεν μας χαλάει μόνο την εμφάνιση, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας, καθώς βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα. Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά έχει συνδεθεί άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και Αλτσχάιμερ.

Το σημείο στο οποίο αποθηκεύεται η περίσσεια ενέργεια ως λίπος στο σώμα μας εξαρτάται από τις ορμόνες που παράγει ο οργανισμός μας. Ορισμένες τροφές πυροδοτούν τις ορμονικές διεργασίες που οδηγούν στη συσσώρευση λίπους συγκεκριμένα στην κοιλιά αντί για κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Στη διαπίστωση αυτή βασίζεται η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά του David Zinczenko, η οποία είναι βασισμένη σε επιστημονικά ευρήματα από το χώρο της Διατροφικής Γενετικής (Διατροφογενομική).

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να απαρνηθείτε εάν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά:

1. Αναψυκτικά

2. Τηγανητές πατάτες

3. Έτοιμος χυμός φρούτων

4. Κόκκινο κρέας

5. Πίτσα

Σταματήστε να τρώτε αυτές τις 10 τροφές - Τεράστια προσοχή

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κάποια τρόφιμα που νομίζουμε, ότι είναι υγιεινά αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι! Το Athensmagazine.gr, μετά τα καρκινογόνα τρόφιμα -δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα-, βρήκε 10 τροφές, οι οποίες "καταστρέφουν" τον οργανισμό μας.

Και δεν είναι ότι κάνουν κακό στην υγεία, αλλά, ότι οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είναι... διαίτης, ότι τρώγοντας τα δηλαδή δεν καταναλώνουμε και πολλές θερμίδες, ενώ στην πραγματικότητα τρώγοντας τα λαμβάνουμε αρκετά μεγάλες ποσότητες και αλατιού και ζάχαρης.

Παρακάτω παρουσιάζονται 10 από αυτά:

Granola

Η Granola ακούγεται σαν μια υγιεινή επιλογή πρωινού, αλλά έχει πολλές θερμίδες, και κάποια έχουν και πολύ ζάχαρη. Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να φτιάξετε τη δικό σας σπιτική granola για μια πιο υγιεινή επιλογή.

Γιαούρτι με γεύσεις

Τα γιαούρτια με γεύσεις περιέχουν πολύ ζάχαρη. Προτιμήστε ένα απλό γιαούρτι και βάλτε μέλι ή δική σας σπιτική μαρμελάδα.

τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να φαίνονται σαν μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από τα γλυκά, αλλά αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αλήθεια, δυστυχώς. Έχουν πολύ ζάχαρη και πολλά συντηρητικά για να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους.

Τρόφιμα χωρίς ζάχαρη

Ορισμένες τροφές χωρίς ζάχαρη περιέχουν ασπαρτάμη, η οποία έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους. Όλα τα γλυκαντικά έχουν υποβληθεί σε κάποιο είδος χημικής διαδικασίας, και κάποια από αυτά προκαλούν ερεθισμό του στομάχου.

Τα αναψυκτικά διαίτης

Τα τεχνητά γλυκαντικά στο αναψυκτικά διαίτης δίνουν αίσθημα κορεσμού, αλλά προκαλούν και άνοδο της ινσουλίνης που μπορεί να οδηγήσει σε αποθήκευση λίπους.

Μπάρες δημητριακών

Ακούγονται υγιεινές, φαίνονται υγιεινές, αλλά περιέχουν ζάχαρη.

Χυμοί φρούτων

Οι χυμοί φρούτων είναι γεμάτοι με ζάχαρη. Και δεν περιέχουν τις πολύτιμες ίνες που μπορεί να προσλάβει κανείς τρώγοντας κανονικά φρούτα.

Δημητριακά

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι ένα υγιεινό σνακ, αλλά αν δεν είναι ολικής αλέσεως, τα δημητριακά με σάκχαρα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Ποπ κορν

Αν φάτε μια σακούλα ποπ κορν τότε θα ξεπεράσετε με μιας τη ημερήσια δόση αλατιού. Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ενέχει διάφορους κινδύνους όπως αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Hummus

Φτιάχνεται από ρεβύθια είναι δυνατόν να είναι ανθυγιεινό; Είναι. Το έτοιμο Hummus περιέχει αλάτι και λιπαρά και κάποια περιέχουν μάλιστα και πάρα πάρα πολύ αλάτι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share