Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μήπως τρως τα νύχια και δαγκώνεις τα πετσάκια στα δάχτυλα; Πρέπει να το σταματήσεις αμέσως!

Δώστε προσοχή

17 Ιουλίου 2020 19:55
Μήπως τρως τα νύχια και δαγκώνεις τα πετσάκια στα δάχτυλα; Πρέπει να το σταματήσεις αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που δεν μπορεί να σταματήσει να δαγκώνει το δέρμα γύρω από τα νύχια του. Μερικοί τα μασάνε από το άγχος και το κάνουν ασυνείδητα, άλλοι άρχισαν ως παιδιά και απλά δεν σταμάτησαν ποτέ.

Αλλά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι ψυχαναγκαστικοί τα δαγκώνουν μέχρι τα δάχτυλά τους να ματώνουν! Αυτή η συμπεριφορά συχνά συνδέεται με διαταραχές άγχους, αλλά έχει και άλλες εξηγήσεις, όπως θα δείτε εδώ.

Ορισμένοι πιστεύουν δεν είναι επιβλαβές, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το να τρώτε τα νύχια σας μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα σε σοβαρή dermatophagia, η οποία, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Οι πληγές γύρω από τα νύχια σας επιτρέπουν σε πολλά μικρόβια να μπουν στο σώμα σας, κι επίσης τα βακτήρια στο σάλιο σας μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις στα δάχτυλά σας. Το χειρότερο σενάριο: μπορείτε να πάρετε μη αναστρέψιμη βλάβη των νεύρων.

Προσοχή: Αν τα νύχια στα πόδια είναι κίτρινα συνεχώς τότε κινδυνεύετε από...

Τα πόδια λένε πολλά για την υγεία μας και μπορεί να μας βοηθήσει να έρθουμε σε αρμονία με το σώμα μας και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, πριν μας προκαλέσουν κάτι σοβαρό.

Τα χοντρά, κίτρινα νύχια στα πόδια είναι συνήθως παράγωγο μυκητίασης. Υπάρχουν πολλές θεραπείες για να το αντιμετωπίσετε, όπως και αν μπαίνουν μέσα στο δέρμα.

Μπορεί να την κολλήσατε από διάφορες πηγές: μπορεί να φταίνε τα παπούτσια που δεν αναπνέουν, οι δημόσιες πισίνες ή το ότι βάφετε τα νύχια σας όταν είναι μούσκεμα.

Στύβει 2 λεμόνια και ρίχνει τον χυμό πάνω στα νύχια της. Το αποτέλεσμα; θα σας εκπλήξει!

Λεμόνι στα νύχια: Αν σας αρέσει να ασχολείστε με το μανικιούρ σας, σας τότε θα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να τα βάφετε. Ενώ τα τελικά αποτελέσματα μπορεί να φαίνονται εξαιρετικά, δεν είναι πάντα μια απλή διαδικασία.

Γι ‘αυτό έχουμε βρει μερικές γρήγορες και απλές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν βάφετε τα νύχια σας.

1. Σας τελείωσε το βερνίκι
Μπορείτε να σώσετε την κατάσταση, με ένα απλό κραγιόν. Απλώστε το στα νύχια σας με πινέλο και από πάνω περάσετε μία στρώση διάφανο βερνίκι. Φανταστικό!

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Το βερνίκι νυχιών δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις: Τι συμβαίνει στον οργανισμό 10 ώρες μετά από τη χρήση;

2. Σας τελείωσε το ασετόν
Αναμείξτε χυμό λεμονιού με ξίδι και αφαιρέστε το παλιό βερνίκι, βουτώντας ένα βαμβάκι σε αυτό μείγμα. Αντικαθιστά τέλεια το ασετόν.

3. Το βερνίκι δεν στεγνώνει
Για να στεγνώσουν γρήγορα τα νύχια σας, ψεκάστε τα με αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής. Πρώτα όμως απλώστε λίγο χαρτί κουζίνας και ψεκάστε στη συνέχεια. Το βερνίκι θα στεγνώσει άμεσα.

Αν δεν έχετε αντικολλητικό σπρέι, βουτήξτε τα νύχια σας σε κρύο νερό. Είναι εξίσου αποτελεσματικό.

4. Σπασμένο νύχι
Ένα σακουλάκι τσαγιού θα σας δώσει τη λύση! Κόψτε μια μικρή γωνία από το σακουλάκι τσαγιού και τοποθετήστε το στο σημείο που έχει κοπεί το νύχι. Εφαρμόστε λίγη κόλλα στιγμής και αφήστε να στεγνώσει. Λιμάρετε και μπορείτε να το βάψετε κανονικά.

5. Αν χύθηκε το βερνίκι νυχιών
Ρίξτε πάνω από το βερνίκι που χύθηκε αρκετή ποσότητα ζάχαρης και αφήστε να το απορροφήσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να το σκουπίσετε εύκολα.

6. Βερνίκι γύρω από το δέρμα των νυχιών
Για να μη βάφετε το δέρμα γύρω από τα νύχια, εφαρμόστε απλή κόλλα γύρω από τα νύχια πριν τα βάψετε και τραβήξτε την κόλλα μόλις τελειώσετε.

Δείτε πως γίνονται αυτά τα κόλπα στην πράξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Μείνετε συντονισμένοι στο Athensmagazine.gr για περισσότερα θέματα γύρω από γυναικεία μόδα και κόλπα! Θα σας λύσουμε τα χέρια.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share