Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια φέτα καρπούζι κάθε μέρα για μια εβδομάδα!

Το γνωρίζατε;

15 Ιουλίου 2020 13:37
Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια φέτα καρπούζι κάθε μέρα για μια εβδομάδα!

Δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς καρπούζι. Είναι ένα από τα πιο λαχταριστά φρούτα, και έχει τρομερά οφέλη για την υγεία.

Είναι το πιο αναζωογονητικό και δροσιστικό φρούτο της εποχής. Εκτός όμως από την άμεση ενυδάτωση που προσφέρει, γνωρίζετε ότι διαθέτει και άλλα πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία; Στην περίπτωση που το απολαμβάνετε καθημερινά, κάνετε αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο δώρο στον οργανισμό σας. Μάλιστα και τα κουκούτσια του έχουν πολλά οφέλη, τα οποία θα τα δείτε εδώ.

Τα οφέλη για την υγεία:

  • Διατηρεί τους νεφρούς υγιείς.
  • Μάχεται ενάντια στον καρκίνο.
  • Βελτιώνει την υγεία των ματιών.
  • Αντιμετωπίζει την ανικανότητα.
  • Ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.
  • Προάγει την καλή υγεία της καρδιάς.
  • Μειώνει τις φλεγμονές.
  • Καταπολεμά την κατάθλιψη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί:

Καρπούζι με φέτα: Αν προσέχετε τη διατροφή σας τότε...

Καρπούζι με φέτα, ο μεγαλύτερος ελληνικός καλοκαιρινός εθισμός. Για πολλούς ακούγεται περίεργος κι όμως αν το δοκιμάσεις σίγουρα θα εθιστείς κι εσύ.

Η φέτα είναι το πιο διάσημο ελληνικό τυρί και πίσω του έχει μια ιστορία χρόνων, εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα σχετικά με τη φέτα. Σε περίπτωση όμως που βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας μιας και το καλοκαιράκι είναι εδώ και θέλετε να βγείτε αψεγάδιαστες στην παραλία είναι ασφαλής αυτός ο συνδυασμός ή θα πρέπει να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας ελληνικά προϊόντα;

Είναι o πλέον κλασικός συνδυασμός που εκτός από γευστικός είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία, όσο και για την γραμμή σου.

Καρπούζι (2 φέτες): Αποτελείται σε ποσοστό 91,45% από νερό ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου. Είναι επίσης πλούσιο σε Β6, Α και C.

Τυρί φέτα (30 γρ.): Αποτελείται επίσης σε μεγάλο ποσοστό από νερό, 52,9%, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Το καρπούζι περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το λυκοπένιο το οποίο παρέχει αντιοκαρκινική δράση στον οργανισμό ενώ αν συνδυαστεί με τη φέτα διευκολύνει τη μεταφορά λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την ποσότητα λυκοπενίου του καρπουζιού.

Με απλά λόγια, δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες, ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share