Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βράζει τα κουκούτσια του καρπουζιού - Μόλις δείτε τι γίνεται στο σώμα σας θα το κάνετε αμέσως

Απίθανο

3 Ιουνίου 2020 23:48
Βράζει τα κουκούτσια του καρπουζιού - Μόλις δείτε τι γίνεται στο σώμα σας θα το κάνετε αμέσως
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε όλους μας αρέσει να τρώμε καρπούζι. Τα κουκούτσια όμως που πετάμε μακριά, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, μπορούν να ωφελήσουν με πολλούς τρόπους την υγεία μας. Ενώ, κάθε φορά που τρως καρπούζι μετά το βάζεις στο ψυγείο, χωρίς να ξέρεις ότι κάνεις κάτι κακό για την υγεία σου.

Οι σπόροι αυτοί περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως λιπαρά οξέα, απαραίτητες πρωτεΐνες, μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και μεγάλη συγκέντρωση της βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ.

Τα κουκούτσια του καρπουζιού περιέχουν κιτρουλίνη, ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει θετική επίδραση στην περίπτωση της αρτηριοσκλήρωσης, της υπέρτασης, της στηθάγχης και της στυτικής δυσλειτουργίας, βοηθώντας στην αιμάτωση των αιμοφόρων αγγείων.

Αυτοί οι σπόροι είναι χρήσιμοι για τη θεραπεία παθήσεων των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος. Φτιάξτε ένα αφέψημα (τσάι) από φρέσκους σπόρους καρπουζιού και καθαρίστε τα νεφρά σας από πέτρες και άμμο.

Βράστε, αλέστε ή ψήστε τους, προκειμένου να πάρει το μέγιστο δυνατό όφελος από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

H ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

  • Χρειάζεστε 20-30 κουκούτσια καρπουζιού.
  • Αλέστε τους και βράστε τους για 15 λεπτά σε 2 λίτρα νερό.
  • Καταναλώστε το νερό αυτό για τις επόμενες 2 ημέρες και κάντε μια παύση την τρίτη ημέρα.
  • Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται για αρκετές εβδομάδες, αλλά είναι πολύ σημαντικό κάθε τρίτη μέρα να κάνετε την παύση που σας συμβουλεύουμε.

ΟΦΕΛΗ

1. Προστατεύουν την υγεία της καρδιάς

Τα κουκούτσια είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο που προστατεύει την καρδιά και διασφαλίζει την φυσιολογική λειτουργία της. Επίσης, διατηρεί το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης και ενισχύσει τη διαδικασία μεταβολισμού. Είναι το ιδανικό για να αποφύγετε τα καρδιακά νοσήματα και την υπέρταση.

2. Προλαμβάνουν την γήρανση

Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που σας βοηθούν να αποφύγετε τη γήρανση και ενισχύουν το δέρμα σας ώστε να μένει υγιές και νεανικό.

3. Καθαρίζουν την ακμή

Καθαρίστε την ακμή σας, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος παίρνοντας μια μπατονέτα εμποτισμένη σε σπορέλαιο καρπουζιού. Το λάδι αυτό είναι κατάλληλο για κάθε είδος δέρματος και θρέφει το δέρμα καθαρίζοντάς το.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share