Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Έπινε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο μια κουταλιά ελαιόλαδο και σώθηκε από κάτι που τον ταλαιπωρούσε όλη του τη ζωή

Απίστευτο!

3 Ιουλίου 2020 19:50
Έπινε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο μια κουταλιά ελαιόλαδο και σώθηκε από κάτι που τον ταλαιπωρούσε όλη του τη ζωή
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το ροχαλητό είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα – τόσο υγείας όσο και συναισθηματικά.Αν υποφέρεις κι εσύ, υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να το μειώσεις ή ακόμα και να το εξαλείψεις (εφόσον η αιτία που το προκαλεί δεν είναι σοβαρή). Δοκίμασε λοιπόν λίγο πριν πέσεις για ύπνο να πεις μια γουλιά ελαιόλαδο.

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται το ελαιόλαδο εκτός από τη μαγειρική έχει αποδειχθεί σωτήριο σε πάμπολλα θέματα υγείας και ομορφιάς, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε τα χείλη σας με λίγο ελαιόλαδο.

Αυτό ενδέχεται να σε σώσει, όπως εξηγούν οι ειδικοί, καθώς το ελαιόλαδο βοηθάει τους μαλακούς ιστούς στο εσωτερικό του λαιμού να παραμείνουν ελαστικοί όλο το βράδυ (και τον αέρα να κυκλοφορεί πιο αθόρυβα ανάμεσά τους) μειώνοντας το ροχαλητό.

ροχαλητό ελαιόλαδο

Και για τον ερεθισμένο λαιμό. Το ελαιόλαδο θα κάνει ένα επιπλέον καλό σε περίπτωση που ο λαιμός σου είναι ερεθισμένος και έχεις την αίσθηση ότι σε γδέρνει: Θα καταπραΰνει τον ερεθισμό και θα σε ανακουφίσει. Το πρωί θα ξυπνήσεις με πολύ καλύτερη αίσθηση. Και αυτό είναι φυσικό, αφού το ελαιόλαδο, εκτός των άλλων, είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Πριν βουτήξει στην πισίνα έτριψε τα μαλλιά της με ελαιόλαδο - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε!

Το καλοκαίρι είναι ένα βασανιστήριο για τα γυναικεία μαλλιά αφού από τη μία είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που τα ταλαιπωρούν ενώ από την άλλη τα μπάνια στη θάλασσα που το αλάτι τα "σπάει". Τι θα λέγατε αν αντί να αγοράζετε ειδικά αντηλιακά προϊόντα καταφεύγατε σε μια πιο φυσική και ανέξοδη λύση για να προστατεύσετε το καλοκαίρι τα μαλλιά σας από τον ήλιο, το νερό της θάλασσας αλλά και της πισίνας;

Η λύση είναι απλούστατη και για ακόμη μια φορά κρύβεται στην κουζίνα. Φυσικά, μιλάμε για το θαυματουργό ελαιόλαδο. Ως γνωστόν πέραν από τη μαγειρική το ελαιόλαδο μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και σε πολλά θέματα ομορφιάς, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε τα μάτια σας με ελαιόλαδο.

ελαιόλαδο μαλλιά

Το χλώριο κάνει κάθε είδους ζημιά στα μαλλιά ειδικά αν είναι ανοιχτόχρωμα ή βαμμένα. Τα στεγνώνει και τους δίνει μια πρασινωπή απόχρωση. Για να το αποφύγετε αυτό, πριν μπείτε στην πισίνα βάλτε στα μαλλιά σας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ή μαλακτικό πριν μπείτε στην πισίνα. Το λάδι θα κρατήσει το χλωριούχο νερό μακριά από τα μαλλιά σας.

Όταν τελειώσετε με το κολύμπι, πλυθείτε με σαμπουάν και είστε έτοιμες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share