Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μην κόβετε τα νύχια σας Τετάρτη και Παρασκευή - Το μυστικό των γιαγιάδων

Σας αφορά!

18 Ιουνίου 2020 09:28
Μην κόβετε τα νύχια σας Τετάρτη και Παρασκευή - Το μυστικό των γιαγιάδων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κόβετε τα νύχια σας Τετάρτη και Παρασκευή; Το Athensmagazine.gr τον έμαθε και σας τον παρουσιάζει παρακάτω.

Μπορεί να έχετε ακούσει κι εσείς από τη γιαγιά σας την απαγόρευση: "Τετάρτη και Παρασκευή τα νύχια σου μην κόψεις" και, συμπληρωματικά, "την Κυριακή να μην λουστείς, αν θέλεις να προκόψεις".

Γιατί όμως το έλεγαν (και το έκαναν) αυτό παλιά - και έφτασε ως τις μέρες μας; Στην ουσία πρόκειται για μια πρόληψη, η οποία όμως έχει θρησκευτικό υπόβαθρο.

Η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι, κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, ημέρες νηστείας και τιμώνται με τη διακοπή των οικιακών εργασιών από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας. Και επειδή η νηστεία σχετίζεται με την έννοια της έλλειψης, δεν πρέπει κανείς να αποβάλλει από πάνω του έστω και το ελάχιστο - που μπορεί να είναι ένα νύχι. Έτσι, υπάρχει η πρόληψη να μην κόβονται αυτές τις δύο μέρες τα νύχια.

Η παραπάνω πρόληψη έχει και συνέχεια, με την απαγόρευση λουσίματος, ξυρίσματος και χτενίσματος την Κυριακή. Και πάλι για θρησκευτικούς λόγους: Η Κυριακή, ως ημέρα του Κυρίου, είναι ημέρα απόλυτης αργίας, οπότε δεν κάνουμε καμία δουλειά, ούτε καν προσωπική καθαριότητα ή καλλωπισμό. Κι επειδή ξέρουμε, ότι ασχολείστε με τα νύχια σας, δείτε εδώ τι σημαίνει αν δείτε πάνω τους λευκά σημάδια.

Τα νύχια σας έχουν χάσει το χρώμα τους; Είναι σημάδι ότι...

Τα νύχια μπορούν να πουν πολλά για την υγεία σας, και όταν κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να έχετε παρατηρήσει αλλαγές στο χρώμα και στην ποιότητά τους.

Αλλά, αν αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται συχνά, θα πρέπει να ακούτε το σώμα σας: τα χέρια μας δείχνουν τα προβλήματα υγείας. Μάλιστα το σχήμα των νυχιών, σαν αυτό εδώ, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι πάσχετε από καρκίνο.

Αποχρωματισμένα νύχια

Τα χαμηλά επίπεδα της αιμοσφαιρίνης, ή η αναιμία χαρακτηρίζεται από μπλε νύχια, από αδεξιότητα στα χέρια και αίσθηση πόνου και μουδιάσματος στα άκρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share