Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτά ειναι τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

Θα σας «σώσουν»

11 Ιουνίου 2020 22:49
Αυτά ειναι τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει και ακόμα προλαβαίνετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και να ξεχυθείτε στις παραλίες. Συμπεριλαμβάνοντας πικρά ροφήματα και τρόφιμα στη διατροφή σας, ενισχύετε την απώλεια βάρους. Αυτό γίνεται ως εξής: η πικρή γεύση έχει άμεση επίδραση στον τρόπο με τον οποίο τρώμε. Ωστόσο, υπάρχουν και 8 τροφές που προκαλούν αλλεργίες.

Καταπίνουμε πιο αργά κάτι που έχει πικρή γεύση. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο με αυτό που συμβαίνει όταν καταναλώνουμε γλυκά και αλμυρά τρόφιμα, τα οποία, καθώς κατεβαίνουν εύκολα, ανοίγουν ακόμα περισσότερο την όρεξη.

Η παράταση του χρόνου μάσησης και κατάποσης λειτουργεί σαν ένας πραγματικός ρυθμιστής της όρεξης, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι δεν πεινάμε και τόσο. Παρατηρήθηκε ότι η πικρή γεύση μειώνει σημαντικά τη διάθεση για ζάχαρη, πράγμα το οποίο επιτρέπει τη ρύθμιση των βουλιμικών παρορμήσεων.

Ένα επιπλέον όφελος είναι ότι τα πικρά τρόφιμα ενεργοποιούν τα πεπτικά ένζυμα κάνοντάς τα ακόμα πιο δραστικά, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα εντερικά αέρια, γεγονός το οποίο βοηθά στην απόκτηση επίπεδης κοιλιάς. Τα πικρά τρόφιμα, τέλος, έχουν πιο έντονη πικράδα όταν σερβίρονται κρύα, παρά ζεστά.

3+1 τρόφιμα που προκαλούν τον καρκίνο - Πετάξτε τα

Ποιες είναι οι 4 τροφές που προκαλούν τον καρκίνο; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τις τροφές που καταπολεμούν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σχεδόν μια στις 10 περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου στην Αγγλία, συνδέεται με τη κακή διατροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μια δίαιτα φτωχή σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας, ενώ η κακή διατροφή έχει συνδεθεί με καρκίνο του στήθους και του στομάχου.

Αν κάνετε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή πάλι, είστε από εκείνους που μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Τι πρέπει να αποφεύγετε σύμφωνα με τους ειδικούς;

Αλάτι

Έτσι λένε οι ειδικοί του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο (World Cancer Research Fund) στην Βρετανία. Μειώνοντας τα αλμυρά φαγητά, όπως το μπέικον, το ψωμί, τα αλμυρά δημητριακά κτλ μειώνεται και ο κίνδυνος, υποστηρίζουν, καθώς το αλάτι εκτός από υψηλή πίεση, καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά μπορεί να προκαλέσει και καρκίνο στομάχου.

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα αλατιού είναι μόλις 6γρ. δηλαδή περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού, οι άνθρωποι όμως, στην Βρετανία σύμφωνα με τις έρευνες καταναλώνουν περισσότερο από 8,6γρ. την ημέρα, καθώς δύσκολα υπολογίζεις την ποσότητα του αλατιού που είναι κρυμμένο μέσα στα τρόφιμα.

Οι ειδικοί του Ταμείου υποστηρίζουν ότι από τις περίπου 6.000 περιπτώσεις καρκίνου του στομάχου που εντοπίζονται κάθε χρόνο στην Βρετανία το 14% εξ αυτών δηλαδή οι 800 περιπτώσεις θα μπορούσε να έχουν αποφευχθεί αν όλοι τηρούσαν τις οδηγίες χαμηλής πρόσληψης αλατιού.

Ζωικά λίπη

Το κρέας, το τυρί και το βούτυρο είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος, το οποίο συνδέεται όχι μόνο με την παχυσαρκία, αλλά και με περιστατικά καρκίνου. Προτιμήστε άλλες πηγές πρωτεΐνης όπως το ψάρι, τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και τα φασόλια.

Επεξεργασμένες τροφές

Ένα hot dog ή μερικές φέτες μπέικον δεν θα σας κάνουν τόσο κακό, αλλά προσέξτε μην αποτελέσουν μέρος της διατροφής σας συστηματικά. Κάποια από αυτά περιέχουν υψηλά ποσοστά νιτρικών αλάτων και άλλων συντηρητικών που σε μεγάλες ποσότητες και μακροχρόνια χρήση μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου ή άλλων ειδών.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Καλό είναι να σταματάτε μετά το πρώτο ποτό, καθώς οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στον οισοφάγο, το στόμα και το στήθος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share