Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Μαγειρεύετε το βοδινό κρέας σε χαμηλή φωτιά; Τότε κινδυνεύετε από...

Προσοχή!

3 Ιουνίου 2020 08:00
Μαγειρεύετε το βοδινό κρέας σε χαμηλή φωτιά; Τότε κινδυνεύετε από...
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Το βοδινό είναι ένα κρέας με ιδιαίτερη και έντονη γεύση, γεμάτο πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, το κρέας γενικότερα δεν είναι πάντα τόσο ακίνδυνο όσο νομίζουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τρώτε χοιρινό.

Είναι μερικά φαγητά, όπως και το κρέας που χρειάζονται μια ειδική διαχείριση και πολλές φορές χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνος για να μαγειρευτεί, ανάλογα τον τρόπο που θέλουμε να το φάμε, βραστό ή ψητό. Τις περισσότερες φορές που μπαίνουμε στη διαδικασία να βράσουμε ένα κρέας οι κινήσεις είναι μηχανικές, χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή αναμονή. Γιατί όμως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για την υγεία μας;

βοδινό κρέας κίνδυνος

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι αυτές που δεν καταφέρνουν να "σκοτώσουν" πιθανούς μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο ο οργανισμός μας. Αν, όμως, το κρέας μαγειρευτεί στους 70 βαθμούς Κελσίου και άνω, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί καταστρέφονται και ο κίνδυνος παύει.

Προσοχή! Αν δείτε ένα τέτοιο κρέας πετάξτε το αμέσως...Βλάπτει την υγεία σας

Προσοχή! Αν δείτε ένα τέτοιο κρέας πετάξτε το αμέσως...Βλάπτει την υγεία σας!

Μπορεί να έχετε καταναλώσει ένα παρόμοιο κρέας, χωρίς να το έχετε αντιληφθεί, αλλά αν ξαναέρθετε αντιμέτωποι με κάτι αντίστοιχο πετάξτε το χωρίς δεύτερη σκέψη!

Αυτό που είδαμε στο παρακάτω βίντεο μας ξεπερνά και η σκέψη ότι κάποιοι κάνουν κάτι τέτοιο – και χειρότερα – δεν θέλουμε καν να περνάει από το μυαλό μας. Δυστυχώς όμως, πολλές εταιρείες και εστιατόρια αυτό ακριβώς κάνουν με το κρέας τους…

Το τελικό αποτέλεσμα ονομάζεται «μπριζόλα- φράνκενσταϊν» και όχι άδικα: είναι υπολείμματα από κρέας που «κολλήθηκαν» μαζί, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ψεύτικη μπριζόλα. Να σημειώσουμε ότι η κατανάλωση αλλαντικών και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι «πιθανόν» καρκινογόνες.

Ρίξτε μια ματιά αν αντέχει το στομάχι σας:

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share