Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

Τα 27 πιο μολυσμένα τρόφιμα για το 2020: Αναλυτικά η λίστα

Προσοχή!

27 Μαΐου 2020 08:00
Τα 27 πιο μολυσμένα τρόφιμα για το 2020: Αναλυτικά η λίστα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αυτή είναι η λίστα με τα πιο μολυσμένα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά για το 2020. Κάθε χρόνο η οργάνωση Environmental Working Group δημοσιεύσει τη λίστα Dirty Dozen, ή αλλιώς τη λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά. Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε ποια είναι και τα 10 τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Παρακάτω θα βρεις λοιπόν εκείνα τα οποία θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να παίρνουμε βιολογικά, σύμφωνα με τη φετινή λίστα.

πιο μολυσμένα τρόφιμα για το 2020

Η βρώμικη δωδεκάδα:

  1. Φράουλες
    2. Σπανάκι
    3. Λαχανίδα (kale)
    4. Νεκταρίνια
    5. Μήλα
    6. Σταφύλια
    7. Ροδάκινα
    8. Κεράσια
    9. Αχλάδια
    10. Ντομάτες
    11. Σέλερι
    12. Πατάτες

Η καθαρή δεκαπεντάδα (δηλαδή με τις μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων):

  1. Αβοκάντο
    2. Καλαμπόκι
    3. Ανανάς
    4. Λάχανο
    5. Κρεμμύδια
    6. Αρακάς
    7. Παπάγια
    8. Σπαράγγια
    9. Μάνγκο
    10. Μελιτζάνες
    11. Πεπόνια (ποικιλία honeydew)
    12. Aκτινίδια
    13. Πεπόνια (ποκιλία cantaloupes)
    14. Κουνουπίδι
    15. Μπρόκολο

9+1 τρόφιμα που καταπολεμάνε τον καρκίνο

έρετε ποια είναι τα τρόφιμα που "καταπολεμούν" τον καρκίνο; Η ομάδα του Athensmagazine.gr τα ανακάλυψε και σας τα παρουσιάζει παρακάτω.

Μια οποιαδήποτε διατροφή δεν προκαλεί, ούτε θεραπεύει τον καρκίνο. Ωστόσο, μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, διότι ορισμένα τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους δράσεις, προστατεύουν περισσότερο από άλλα.

Ο διάσημος Ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού έγινε περισσότερο γνωστός στο πλατύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.

Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:

τρόφιμα που

  • Ρόδι
  • Πράσινο τσάι
  • Κουρκουμάς
  • Καφές
  • Ντομάτες
  • Αυγό και ψωμί ολικής
  • Μπρόκολο και λάχανο
  • Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος και ρέγγες
  • Κόκκινο κρασί με μέτρο
  • Προς αποφυγή: όλα τα τρόφιμα που έχουν παραψηθεί ή καεί

Σε μια συνέντευξή του ο διάσημος ογκολόγος δήλωσε:

To τσιγάρο είναι ο πρώτος φίλος του καρκίνου;

Το τσιγάρο είναι η πρώτη αιτία καρκίνου και είναι υπεύθυνο για έναν καρκίνο στους τρεις. Αλλά γνωρίζουμε σήμερα, ότι η ανάπτυξη της ασθένειας εξηγείται επίσης από έναν συνδυασμό πολλών αιτίων εκ των οποίων καμία μόνη της δεν μπορεί να ξεκινήσει την αφύσικη εξέλιξη των κυττάρων.

Πολύς ήλιος σε νεαρή ηλικία, πολύ κινητό τηλέφωνο, πολύ στρες, πολύ μολυσμένος αέρας, ακατάλληλα τρόφιμα ή ακόμη έλλειψη σωματικής άσκησης καταλήγουν να "τρελάνουν" όλο το ανοσοποιητικό σύστημα.

Είναι σημαντική η διατροφή;

Απόλυτα! Το να τρώει κανείς βιολογικά προϊόντα και να έχει υγιεινή ζωή δεν είναι βέβαια εμβόλιο κατά του καρκίνου αλλά μπορεί να μειώσει τους κινδύνους.

Εσείς αλλάξατε ο ίδιος τις συνήθειές σας;

Ναι, τρώω περισσότερα αντιοξειδωτικά, όπως κουρκουμά -δείτε εδώ τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα- και σκόρδο και σαν άσκηση κάνω χαλάρωση, την οποία έχω ενσωματώσει στο πρόγραμμά μου. Ο καθένας πρέπει να καταστρώνει τη δική του στρατηγική ευτυχίας για να προστατευθεί από τις συνέπειες της στενοχώριας ή από τις δυσκολίες της ζωής.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share