Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκοψε με ένα μαχαίρι το δάχτυλό της και έβαλε πάνω τσόφλια από αυγά - Ο λόγος; Απίστευτος!

Σωτήρια λύση!

25 Μαΐου 2020 14:23
Έκοψε με ένα μαχαίρι το δάχτυλό της και έβαλε πάνω τσόφλια από αυγά - Ο λόγος; Απίστευτος!

Όταν καθαρίζουμε ένα αυγό το αναμενόμενο είναι τα τσόφλια να καταλήξουν στον κάδο απορριμάτων. Μήπως τελικά αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος και δεν αξιοποιούμε τα τσόφλια όπως θα έπρεπε;

Τα τσόφλια από τα αυγά αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τα βάλετε σε ένα ταψί και τα ψήσετε στο φούρνο. Ιδιαίτερα χρήσιμα όμως μπορούν να φανούν ακόμη και σε ένα ατύχημα. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να κοπείτε με ένα μαχαίρι όταν μαγειρεύετε και το αίμα να μη σταματά με τίποτα. Μην τρέξετε στο φαρμακείο να πάρετε κάποιο αιμοστατικό και μην ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε μια γάζα. Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο ψυγείο σας.

Ποια είναι αυτή; Τα αυγά! Τα τσόφλια του αυγού είναι αυτά που θα σταματήσουν το αίμα και θα κάνουν την πληγή να κλείσει πιο γρήγορα μιας και η μεμβράνη που έχουν στο εσωτερικό τους είναι θαυματουργή. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε ένα ατύχημα δοκιμάστε αυτό το μικρό κόλπο και θα μας θυμηθείτε!

Βγάζετε τα αυγά από τη χάρτινη θήκη τους; Μην το ξανακάνετε!

Οι κινήσεις μας για την αποθήκευση τροφίμων στο σπίτι μας είναι μηχανικές και πλέον γίνονται σχεδόν αυτόματα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αποθήκευση των αυγών. Κι όμως, το να αφαιρέσεις τα αυγά από την χάρτινη θήκη τους και να τα τοποθετήσεις στο ψυγείο είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Απ' ότι φαίνεται όμως, λάθη στα αυγά δεν κάνουμε μόνο κατά την αποθήκευση αλλά και κατά το μαγείρεμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο είναι λάθος να περιμένετε να κάψει το λάδι για να τηγανίσετε ένα αυγό.

Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε φρέσκα τα αυγά είναι τα αφήσετε στη χάρτινη συσκευασία τους. Τα προστατεύουν από την υγρασία του ψυγείου και δεν επιτρέπουν τις διάφορες οσμές να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν από τα αυγά.

Η διατήρηση στις ειδικές θήκες του ψυγείου δε συνιστάται καθώς είναι πιθανότερο να σπάσουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι θήκες βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου εκθέτοντάς τα συνεχώς σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα, ακόμα κι αν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται είναι σωστή.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share