Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Μην το ξανακάνετε ποτέ

Μεγάλη προσοχή!

25 Μαΐου 2020 09:13
Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Μην το ξανακάνετε ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Ποιος είναι ο λόγος;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι μας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λατρεύουμε να τρώμε το φαγητό μας, συνοδευόμενο από μια φρεσκοκομμένη σαλάτα, όπως είναι η αγγουροντομάτα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον συνδυασμό.

Συγκεκριμένα, όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι και κρεμμύδια. Και επειδή το Athensmagazine.gr σας ενημερώνει για τα πάντα, δείτε εδώ τον λόγο που δεν πρέπει να τρώτε ντομάτα και άνηθο μαζί.

Βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο; Σταματήστε το αμέσως - Διαβάστε παρακάτω τον λόγο

Οι ντομάτες αυτή την εποχή ευδοκιμούν ιδιαίτερα και τι καλύτερο όταν έξω οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη να φάμε μια δροσερή σαλάτα με ντομάτα. Μπορεί όλοι μας να θεωρούμε πως το κατάλληλο μέρος αποθήκευσης για τις ντομάτες είναι το ψυγείο αλλά όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τους δικούς αυτή είναι μια λάθος συνήθεια που ακολουθούμε και "καταστρέφουμε" τις ντομάτες.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουμε σχετικά με τις ντομάτες, δείτε εδώ τι είναι αυτό που κάνουμε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση. Για ποιο λόγο όμως είναι λάθος κίνηση να βάλουμε τις ντομάτες μας στο ψυγείο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ντομάτες όπως και μερικά ακόμη φρούτα και λαχανικά δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες κάτω των 12 βαθμών αφού έτσι αναστέλλονται τα ένζυμα που βοηθούν στην ανάπτυξη της γεύσης τους. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείτε το μανάβικο της γειτονιάς σας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε με τις ντομάτες που θα αγοράσετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share