Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βάζετε άνηθο στις γεμιστές ντομάτες σας; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

20 Μαΐου 2020 07:42
Βάζετε άνηθο στις γεμιστές ντομάτες σας; Σταματήστε το αμέσως!

Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό αμιγώς καλοκαιρινό μιας και τόσο οι ντομάτες όσο και οι πιπεριές ευδοκιμούν αυτή την περίοδο. Είναι ένα φαγητό, παραδοσιακό, μαμαδίστικο, πεντανόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να αντισταθείς. Τι λάθος όμως μπορεί να κάνουμε σε ένα τέτοιο φαγητό παρά τις συνταγές που μας έχουν αφήσει παρακαταθήκη οι γιαγιάδες μας;

Τα γεμιστά έχουν κάποια βασικά βήματα κατά την παρασκευή τους, όπως και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και παραλλαγές. Σχετικά με τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιηθούν στη γέμιση οι απόψεις διίστανται, οι μεγαλύτεροι όμως σεφ προτείνουν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μαϊντανός και δυόσμος και όχι άνηθος όπως πολλοί συνηθίζουμε να κάνουμε.

Ο λόγος είναι πως ο άνηθος είναι ένα μυρωδικό με πολύ έντονη γεύση και σε τελείως διαφορετικό... μοτίβο από τα γεμιστά και τα κοκκινιστά φαγητά. Και μιας και μιλάμε για κοκκινιστά, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε γεμιστά προσέξετε πολύ καλά τη γέμιση και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

Βάζετε χοντρό αλάτι στη φρέσκια ντομάτα; Τότε κινδυνεύετε από...

Οι ντομάτες είναι ένα λαχανικό (για πολλούς φρούτο) που καταναλώνεται σε πολλές μορφές και με πολλούς τρόπους. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν κάποια λάθη που για εμάς μπορεί να φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά ίσως όμως και να μην είναι τελικά τόσο ασφαλή για την υγεία μας, δείτε εδώ για ποιο λόγο πρέπει να σταματήσετε να βάζετε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας.

Επόμενη κίνηση που για εμάς είναι απόλυτα φυσιολογική και απόλυτα μέσα στην καθημερινότητα μας είναι να προσθέσουμε στην φρέσκια ντομάτα μας αλάτι και μάλιστα χοντρό. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε και να βλάψετε τον οργανισμό σας. Είναι γνωστό πως η μεγάλη κατανάλωση αλατιού σε βάθος χρόνου δημιουργεί καρδιακά προβλήματα.

Ο συνδυασμός των μετάλλων και βιταμινών της ντομάτας με το κάλλιο του αλατιού μπορεί να φανεί θανατηφόρος καθώς εμποδίζεται ο μεταβολισμός των δύο αυτών υλικών με αποτέλεσμα να νιώθουμε τη ντομάτα "βαριά" στο στομάχι μας και να θεωρούμε πως φταίει το λαχανικό ενώ τελικά φταίει το αλάτι.

Στην επόμενη σαλάτα λοιπόν που θα φτιάξετε αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο αλάτι τουλάχιστον προσθέστε λεπτό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share