Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

4+1 δηλητηριώδεις τροφές που τρώμε κάθε μέρα - Μεγάλη προσοχή

Σοκ

23 Μαΐου 2020 10:30
4+1 δηλητηριώδεις τροφές που τρώμε κάθε μέρα - Μεγάλη προσοχή
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Είμαστε σίγουρα πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγουμε μανιτάρια, όμως υπάρχουν και άλλες τροφές που μπορεί να μας δηλητηριάσουν. Παράλληλα, συνηθίζουμε, σε αρκετές περιπτώσεις, να συνδυάζουμε τροφές μεταξύ τους, επιθυμώντας να πετύχουμε το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Αρκετές φορές, ωστόσο, παραγνωρίζουμε το γεγονός, ότι ορισμένες τροφές μπορεί να αποτελούν... θανατηφόρο κίνδυνο, αν τις καταναλώσουμε μαζί.

Μάλιστα, μερικές από αυτές είναι τόσο συνηθισμένες που μπορεί να τις καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Δείτε ποιες είναι:

1. Κεράσι

Το κουκούτσι από το κεράσι περιέχει υδροκυανικό οξύ. Αν καταπιούμε κατά λάθος το κουκούτσι, μπορεί να καταλήξουμε στα επείγοντα.

2. Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι γνωστό παραισθησιογόνο. Μπορεί να προκαλέσει παραλήρημα και ψευδαισθήσεις και η κατανάλωση 100 περίπου γραμμαρίων μπορεί να οδηγήσει στην επιληπτική κρίση.

3. Πατάτα

Τα φύλλα και ο βλαστός της πατάτας περιέχουν γλυκοαλκαλοειδή. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται στην πατάτα με τον καιρό, ιδιαίτερα λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Τα γλυκοαλκαλοειδή μπορεί να προκαλέσουν κράμπες, διάρροια, έντονο πονοκέφαλο ή σε ακραίες περιπτώσεις το θάνατο.

4. Αμύγδαλα

Υπάρχουν δύο ποικιλίες αμύγδαλου, το γλυκό αμύγδαλο και το πικραμύγδαλο. Το πικραμύγδαλο περιέχει μεγάλη ποσότητα υδροκυανικού οξέος. Ακόμη και 7-10 ωμά πικραμύγδαλα μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους ενήλικες ή θανατηφόρα για τα παιδιά.

5. Μέλι

Το μέλι που δεν έχει υποστεί παστερίωση περιέχει επικίνδυνες τοξίνες οι οποίες ονομάζονται γκρεϊγιανοτοξίνες. Μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδα, αδυναμία, έντονη εφίδρωση, ναυτία και τάση προς έμετο.

7+1 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη

Ποια τρόφιμα απαγορεύεται να βάζετε στην κατάψυξη; Το Athensmagazine.gr σας λύνει τα χέρια και σας συμβουλεύει!

Πολλοί βάζουν τρόφιμα στην κατάψυξη. Αυτό το κάνουν ως εναλλακτική και καλύτερη λύση του ψυγείου, διότι θεωρούν πως θα καταφέρουν να συντηρήσουν, τα συγκεκριμένα τρόφιμα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν και άλλα τρόφιμα - θάνατος που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο!

Τρόφιμα που δεν μπαίνουν κατάψυξη

Ποια είναι εκείνα όμως που δεν πρέπει να βάζετε; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr:

  1. Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές: Μέσα σε λίγες μέρες χάνουν το ζωντανό χρώμα τους. Στην κατάψυξη αλλοιώνεται και η υφή και η γεύση τους.
  2. Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι: Μην βάζετε φαγητά με σάλτσα στην κατάψυξη, καθώς χάνεται και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
  3. Κομμάτια τυριού: Στην κατάψυξη αλλοιώνεται η γεύση, ενώ θρυμματίζονται και τα κομμάτια τους.
  4. Γλάσσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα: Στην κατάψυξη θα πολτοποιηθούν, ενώ θα διασπαστούν και τα συστατικά τους κατά τη διαδικασία της απόψυξής τους.
  5. Τηγανιτά φαγητά: Χάνετε η γεύση και η νοστιμιά τους στην κατάψυξη.
  6. Αυγά: Τα ωμά αυγά σπάνε στην κατάψυξη, ενώ τα βρασμένα γίνονται σκληρά και λαστιχένια.
  7. Κρέμα γάλακτος: Αποσυντίθενται τα συστατικά κατά την απόψυξη και χάνετε η παχύρρευστη σύστασή τους.
  8. Τα περισσότερα μπαχαρικά: Τα φαγητά εμπλουτίζουν τη γεύση του φαγητού, αλλά δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Αυτό, διότι το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, αποκτούν πιο έντονη και πιο πικρή γεύση.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share