Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

6 καρκινογόνα τρόφιμα: Πετάξτε τα άμεσα από το σπίτι σας

Προσοχή!

21 Μαΐου 2020 08:21
6 καρκινογόνα τρόφιμα: Πετάξτε τα άμεσα από το σπίτι σας
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Η ομάδα του Athensmagazine.gr, βρήκε 6 τροφές οι οποίες είναι καρκινογόνες. Τις έχουμε όλοι στα ντουλάπια του σπιτιού μας. Ποιες είναι και γιατί κάνουν κακό στην υγεία μας;

Δυστυχώς, δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο. Πολλές φορές, η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική, ενώ σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κακή διατροφή και στις άκρως επεξεργασμένες τροφές που καταναλώνουμε. Εκτός όμως από αυτές τις τροφές, δείτε εδώ τα φαγητά που μπορούν να βάλουν τέλος στον καρκίνο.

Το περίεργο είναι, ότι οι περισσότερες από αυτές πωλούνται στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας και το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κουζίνα σας! Μάθετε ποιες είναι και προσπαθήστε να τις απομακρύνετε όσο μπορείτε από τη διατροφή σας:

Επεξεργασμένα κρέατα

Είναι επικίνδυνα για την υγεία τα λουκάνικα;

Τα "προϊόντα" κρέατος, όπως τα λουκάνικα και τα σαλαμάκια, είναι ίσως τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε, λόγω των χημικών συντηρητικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τους για να τα κάνουν να δείχνουν πιο φρέσκα, ζουμερά και ελκυστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο, που περιέχουν, αυξάνουν τον κίνδυνο για πολλές μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου.

Αναψυκτικά

Όχι μόνο είναι ιδιαίτερα παχυντικά, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης που περιέχουν, αλλά το καραμελόχρωμα, που δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα πολλών γνωστών αναψυκτικών, και η 4-μεθυλιμιδαζόλη που περιέχουν έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ασπαρτάμη

Η ασπαρτάμη είναι υγιεινή;

Η ασπαρτάμη είναι από τις πιο γνωστές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα ζεστά ροφήματα ως υποκατάστατο της ζάχαρης, αλλά και σε πολλά από τα προϊόντα διαίτης. Μπορεί να νομίζετε πως καταναλώνοντάς την, "γλιτώνετε" τις θερμίδες της ζάχαρης και έτσι αδυνατίζετε, αλλά στην πραγματικότητα κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία σας.

Σολωμός ιχθυοτροφείου

Σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, διευθυντή του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany, ο συγκεκριμένος σολωμός παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης D, ενώ μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδιαίτερα καρκινογόνος.

Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων

Πόσο καλό μας κάνουν τα pop corn;

Σύμφωνα με έρευνες, οι συγκεκριμένες σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, μάλιστα, αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο, ενώ άλλες έρευνες έχουν δείξει, ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Τρόφιμα σε κονσέρβες

Οι κονσέρβες περιέχουν ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α), το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και σε αρκετές άλλες ασθένειες. Μάλιστα, λόγω της οξύτητάς τους, οι κονσέρβες με ντομάτες θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες, καθώς το κόκκινο αυτό φρούτο απορροφά το συγκεκριμένο χημικό ευκολότερα από άλλες τροφές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share