Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλείφει κουρκουμά στο πρόσωπό της μια φορά την εβδομάδα - Η αλλαγή είναι τεράστια

Θα τρέξετε να το κάνετε

13 Μαΐου 2020 14:29
Αλείφει κουρκουμά στο πρόσωπό της μια φορά την εβδομάδα - Η αλλαγή είναι τεράστια

Αλείψτε πρόσωπό σας με μείγμα από κουρκουμά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μπορεί να αλλάξει αισθητά την επιδερμίδα σας.

Ο κουρκουμάς είναι ένα πορτοκαλοκίτρινο μπαχαρικό που υπάρχει σε μορφή σκόνης. Κυρίως προέρχεται από την Ινδία και συχνά χρησιμοποιείται σαν βαφή αν και η κύρια χρήση του είναι ως μπαχαρικό στα φαγητά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον τομέα της υγείας, μιας και τονώνει τον οργανισμό με τις ιδιότητες του.

Για αυτό να είστε προσεκτικοί όταν φτιάξετε αυτήν την κρέμα γιατί άμα λερώσετε θα είναι δύσκολο μετά να καθαριστεί. Καλύτερα να φορέσετε και γάντια για να μην γίνουν τα νύχια σας κίτρινα.

Σε τι βοηθάει

Επίσης είναι αντιγηραντική και καταπολεμάει τις ρυτίδες. Είναι η καλύτερη κρέμα προσώπου που θα συναντήσετε και είναι πολύ εύκολη να την παρασκευάσετε με απλά συστατικά και κύριο συστατικό της τον κουρκουμά.

Ακμή, έκζεμα, κοκκινίλες, φλεγμονές, μαύρα στίγματα ή κύκλοι κάτω από τα μάτια, υπερβολική τριχοφυΐα, ρυτίδες. Άμα έχετε κάτι από όλα αυτά, τότε αυτή η μάσκα προσώπου είναι τέλεια για σας. Φωτίζει το δέρμα και καθαρίζει τους πόρους.

Θα χρειαστείτε:

  • ένα μικρό μπολ
  • αλεύρι
  • κουρκουμά
  • λάδι από αμύγδαλο
  • γάλα

Εφαρμογή

Βάλτε 2 κ.σ αλεύρι και 1κ.γ κουρκουμά στο μπολ. Μετά προσθέστε 1 κ.σ λάδι από αμύγδαλο και όσο γάλα χρειαστεί για να πάρει μία κρεμώδη υφή το μείγμα, ούτε πολύ πηχτή, ούτε πολύ αραιή. Μόλις συνδυάσετε αυτά τα 4 συστατικά, η κρέμα σας θα είναι έτοιμη για να τη βάλετε στο πρόσωπό σας.

Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν θα εφαρμόσετε τη μάσκα προσώπου για να μην πέσει στα μάτια και στα φρύδια γιατί θα σας κάψει τις τρίχες. Αφήστε τη μάσκα για 20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επειδή το πρόσωπό σας μετά θα είναι κίτρινο, καθαρίστε το με ένα απλό καθαριστικό για να διώξετε και το υπόλοιπο χρώμα και τελειώστε τη διαδικασία με μία ενυδατική.

Μπορείτε να τη βάζετε μία φορά τη βδομάδα. Είναι απόλυτα φυσική και δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Για κάποιους πραγματικά μπορεί να είναι η απάντηση στις προσευχές τους. Πρέπει να τη δοκιμάσετε!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share