Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Βάζετε χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας; Σταματήστε αμέσως!

Μεγάλη προσοχή

5 Μαΐου 2020 19:36
Βάζετε χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας; Σταματήστε αμέσως!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βάζετε το χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας; Αν ναι πρέπει να το σταματήσετε αμέσως! Ενώ, δεν χρειάζεται να πετάτε το ληγμένο γιαούρτι, αφού με αυτό το κόλπο μπορείτε να κάνετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας σαν καινούρια.

Είναι σύνηθες, σχεδόν κανείς να μη κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας όταν τραβάει το καζανάκι. Ως αποτέλεσμα, όλα αυτά τα μικρόβια να εξαπλώνονται στο δωμάτιο, αλλά και πάνω στο χαρτί υγείας. Και αντίθετα με το κάθισμα τουαλέτας, το χαρτί υγείας είναι ιδανικό μέρος για τα μικρόβια, χάρη στην επιφάνειά του. Αυτό ακριβώς το χαρτί θα πιάνατε με τα χέρια σας, και ασυνείδητα, θα αγγίζατε το πρόσωπό σας, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισέλθουν στο σώμα σας.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε και θα το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να επισκεφτείτε μια τουαλέτα. Ένα κάθισμα τουαλέτας χωρίς χαρτί είναι η καλύτερη λύση. Είναι δύσκολο, αλλά μερικές φορές η φαντασία μας είναι πιο ζωηρή από τους πραγματικούς κινδύνους.

Οι τηγανητές πατάτες δεν είναι τόσο ανθυγιεινές όσο νομίζατε - Βοηθάνε στην...

Είναι γεγονός ότι για να αποκτήσουμε καλή υγεία είναι αναγκαίο να τρώμε θρεπτικές και υγιεινές τροφές. Όμως οι γιατροί τονίζουν ότι δεν είναι όλα τα προϊόντα τόσο ανθυγιεινά όσο νομίζατε, όπως για παράδειγμα οι τηγανητές πατάτες.

Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι οι τηγανητές πατάτες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του στρες, όταν καταναλώνονται βέβαια με μέτρο. Αυτό που θα δείτε παρακάτω όμως δεν το γνωρίζατε σίγουρα, και θα πάαθετε πλάκα όταν διαβάσετε ότι μπορούν να κάνουν και καλό στην υγεία.

Πατάτες τηγανητές

Στο παρελθόν, οι διατροφολόγοι είχαν προσθέσει αυτό το νόστιμο πιάτο στον κατάλογο με τις τροφές που καταστρέφουν τη φιγούρα και βλάπτουν την υγεία. Ωστόσο, ο χρόνος έχει δείξει ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα κακό, αν φάτε σε μικρές μερίδες. Επιπλέον, οι πατάτες περιέχουν ιώδιο, βιταμίνες της ομάδας Β, φώσφορο, λίγο ασκορβικό οξύ και φολικό οξύ, βελτιώνουν την πέψη και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το μυστικό για τηγανητές πατάτες χωρίς πολλές θερμίδες

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες. Είναι ένα συνοδευτικό που πάει με όλα τα πιάτα αλλά δυστυχώς έχουν πολλές θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται κατακόρυφα όταν στην εξίσωση μπει η κέτσαπ, η μαγιονέζα, το μπέικον, το λιωμένο τσένταρ και τριμμένο τυρί.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις όσο μπορείς τις θερμίδες σε αυτό το φαγητό; Να αλλάξεις τον τρόπο που τις μαγειρεύεις και να προσθέσεις ένα μικρό βήμα πριν τις ρίξεις στο τηγάνι. Προσέξτε όμως μην κάνετε αυτό το λάθος στο τηγάνισμα, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Αφού λοιπόν κόψεις τις πατάτες σου, ρίξτε τες σε βραστό νερό για 3- 4 λεπτά, στράγγιξε τες καλά και στη συνέχεια τηγάνισέ τες σε καυτό λάδι για 5-6 λεπτά, χωρίς να τις ανακατεύεις συνέχεια και σπάσουν. Αυτή η διαδικασία θα μειώσει σημαντικά το λάδι που τραβάει η πατάτα, plus θα γίνει πολύ πιο μαλακή μέσα και πιο τραγανή έξω.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share