Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Κίνδυνος: 5 τροφές που είναι "κακές" για τον διαβήτη

Δώστε βάση!

5 Μαΐου 2020 07:38
Κίνδυνος: 5 τροφές που είναι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρήκαμε 5 τροφές, οι οποίες είναι... "κακές" για τον διαβήτη. Αν πάσχετε, πετάξτε τες αμέσως από τα ντουλάπια του σπιτιού σας. Ποιες είναι;

Μετά τις 9 τροφές που είναι επικίνδυνες για τη χολή σας, θα σας παρουσιάσουμε τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από διαβήτη. Σίγουρα γνωρίζετε καλά, ότι η σωστή διατροφή είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής σας. Αυτό, σημαίνει ότι κάποιες τροφές είναι απαγορευτικές για έναν διαβητικό, όπως για παράδειγμα, η σοκολάτα, το κόκκινο κρέας, ακόμα και ο καφές για κάποιους ανθρώπους.

επικίνδυνες τροφές

Μήπως όμως το να ενδίδουμε πού και πού (σε μικρές δόσεις) στα αγαπημένα μας φαγητά είναι ο σωστός τρόπος να διαχειριστούμε την ασθένεια και την σωστή διατροφή; Δείτε παρακάτω τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε ή να τρώτε λίγο:

  • Καφές
  • Σκούρα σοκολάτα
  • Κόκκινο κρέας
  • Αλκοόλ
  • Φρούτα

Κίνδυνος: Αυτές είναι οι 4 τροφές -θάνατος- για το συκώτι

Όλοι μας, αυτή την περίοδο, πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας και ειδικά κάποια όργανα του σώματος, όπως το συκώτι. Φυσικά, για να γίνει αυτό πρέπει να αποφεύγουμε κάποια τρόφιμα που σίγουρα δημιουργούν μόνο προβλήματα. Βρήκαμε λοιπόν, 4 τροφές που είναι ακατάλληλες για το ήπαρ και πρέπει να τις πετάξετε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας.

Το Athensmagazine.gr καθημερινά σας παρουσιάζει τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε - δείτε εδώ 5+1 τρόφιμα που έχουν φουλ λιπαρά - καθώς δημιουργούν προβλήματα στην υγεία. Σήμερα, λοιπόν, θα σας αποκαλύψουμε όλες τις τροφές που κάνουν κακό στο συκώτι.

Συγκεκριμένα, το συκώτι είναι το "κέντρο αποτοξίνωσης" του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση επικίνδυνων ουσιών, όπως το αλκοόλ και οι διάφοροι ρύποι. Παράλληλα, αποτελεί και αποθηκευτικό μέσο για βιταμίνες και μέταλλα. Για να λειτουργεί σωστά το συκώτι χρειάζεται να αποφεύγονται κακές διατροφικές επιλογές όπως είναι οι παρακάτω:

Ακατάλληλες τροφές για το ήπαρ

Λιπαρές τροφές

Οι τηγανητές πατάτες και τα burgers είναι κακή επιλογή για να διατηρήσετε υγιές το συκώτι σας. Μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή η οποία με τη σειρά της, μπορεί να προκαλέσει ουλές στο ήπαρ που είναι γνωστές ως κίρρωση.

Ζάχαρη

Η δουλειά του συκωτιού είναι να μετατρέπει τη ζάχαρη σε λίπος. Αν το παρακάνετε, το συκώτι μετατρέπει τόσο πολύ λίπος, που καταλήγει εκεί που δεν ανήκει. Μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει στο σύνδρομο λιπώδους ήπατος.

Αλάτι

Αρχική έρευνα υποδηλώνει, ότι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, μπορεί να οδηγήσει σε ίνωση, η οποία είναι το πρώτο στάδιο του σχηματισμού ουλών του ήπατος. Για να μειώσετε το αλάτι, αρχικά μπορείτε να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το μπέικον ή τα νωπά κρέατα. Έπειτα μπορείτε να εξετάζετε την ποσότητα νατρίου που αναγράφεται στη συσκευασία.

Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι σας. Με τον καιρό μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση. Ακόμη και η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ - τέσσερα ποτά σε ένα βράδυ για γυναίκες και πέντε για άνδρες - μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share