Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

11 τροφές που "καταστρέφουν" την υγεία μας - Σταματήστε να τις τρώτε

Προσοχή!

3 Μαΐου 2020 08:25
11 τροφές που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρήκαμε 11 τρόφιμα, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία, καθώς σταδιακά την "καταστρέφουν". Δείτε ποια είναι και πετάξτε τα από τα ντουλάπια του σπιτιού σας.

Μετά τις τροφές που είναι "θάνατος" για την χολή, θα σας παρουσιάσουμε τρόφιμα που τρώμε καθημερινά, ωστόσο, κάνουν κακό στον οργανισμό μας. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται για θέματα διατροφής, τι τροφές να επιλέγουν και τι να αποφεύγουν, ποιες είναι υγιεινές και ποιες όχι.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα αυξημένο ενδιαφέρον των εταιρειών που παράγουν τρόφιμα να λανσάρουν στην αγορά υγιεινές τροφές. Όμως, υπάρχουν τρόφιμα που αναφέρονται ως υγιεινά αλλά δεν είναι. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:

  • Ντρέσινγκ σαλατών
  • Τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά ή καθόλου λιπαρά
  • Φρουτοχυμοί
  • Φυτικές στερόλες και στανόλες
  • Προϊόντα από σιτάρι ολικής αλέσεως
  • Μαργαρίνη
  • Αθλητικά ενεργειακά ποτά
  • Επεξεργασμένα "βιολογικά" τρόφιμα
  • Φυτικά έλαια
  • Junk food χωρίς γλουτένη
  • Δημητριακά

Κίνδυνος: Αυτές είναι οι 4 τροφές -θάνατος- για το συκώτι

Όλοι μας, αυτή την περίοδο, πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας και ειδικά κάποια όργανα του σώματος, όπως το συκώτι. Φυσικά, για να γίνει αυτό πρέπει να αποφεύγουμε κάποια τρόφιμα που σίγουρα δημιουργούν μόνο προβλήματα. Βρήκαμε λοιπόν, 4 τροφές που είναι ακατάλληλες για το ήπαρ και πρέπει να τις πετάξετε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας.

Το Athensmagazine.gr καθημερινά σας παρουσιάζει τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε - δείτε εδώ 5+1 τρόφιμα που έχουν φουλ λιπαρά - καθώς δημιουργούν προβλήματα στην υγεία. Σήμερα, λοιπόν, θα σας αποκαλύψουμε όλες τις τροφές που κάνουν κακό στο συκώτι.

Συγκεκριμένα, το συκώτι είναι το "κέντρο αποτοξίνωσης" του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση επικίνδυνων ουσιών, όπως το αλκοόλ και οι διάφοροι ρύποι. Παράλληλα, αποτελεί και αποθηκευτικό μέσο για βιταμίνες και μέταλλα. Για να λειτουργεί σωστά το συκώτι χρειάζεται να αποφεύγονται κακές διατροφικές επιλογές όπως είναι οι παρακάτω:

Λιπαρές τροφές

Οι τηγανητές πατάτες και τα burgers είναι κακή επιλογή για να διατηρήσετε υγιές το συκώτι σας. Μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή η οποία με τη σειρά της, μπορεί να προκαλέσει ουλές στο ήπαρ που είναι γνωστές ως κίρρωση.

Ζάχαρη

Η δουλειά του συκωτιού είναι να μετατρέπει τη ζάχαρη σε λίπος. Αν το παρακάνετε, το συκώτι μετατρέπει τόσο πολύ λίπος, που καταλήγει εκεί που δεν ανήκει. Μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει στο σύνδρομο λιπώδους ήπατος.

Αλάτι

Αρχική έρευνα υποδηλώνει, ότι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, μπορεί να οδηγήσει σε ίνωση, η οποία είναι το πρώτο στάδιο του σχηματισμού ουλών του ήπατος. Για να μειώσετε το αλάτι, αρχικά μπορείτε να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το μπέικον ή τα νωπά κρέατα. Έπειτα μπορείτε να εξετάζετε την ποσότητα νατρίου που αναγράφεται στη συσκευασία.

Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι σας. Με τον καιρό μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση. Ακόμη και η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ - τέσσερα ποτά σε ένα βράδυ για γυναίκες και πέντε για άνδρες - μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share