Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

13 τροφές που πρέπει να τρώμε όλοι - Κάνουν θαύματα στη διατροφή μας

Δώστε βάση!

24 Απριλίου 2020 07:45
13 τροφές που πρέπει να τρώμε όλοι - Κάνουν θαύματα στη διατροφή μας

Το Athensmagazine.gr βρήκε 13 τρόφιμα, τα οποία πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας. Πρόκειται για τροφές που κάνουν "θαύματα", καθώς έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Μετά τις 6 τροφές που είναι επικίνδυνες για την υγεία, θα σας παρουσιάσουμε όλες τις τροφές που κάνουν καλό, καθώς έχουν πολλές βιταμίνες. Συγκεκριμένα, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την άθληση μπορούν να μας διατηρήσουν σε εξαιρετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες τροφές οι οποίες εκτοξεύουν τη διάθεση αλλά και τον οργανισμό μας, σε επίπεδα που δεν φανταζόμαστε.

Παρακάτω δείτε αναλυτικά τις τροφές που πρέπει να έχετε στη διατροφή σας:

  • Μαύρη σοκολάτα
  • Έλαιο Κανόλα
  • Στρείδια
  • Αμύγδαλα
  • Γλυκοπατάτα
  • Λυθρίνι
  • Σταφύλια
  • Σπανάκι
  • Λιναρόσπορος
  • Σπόροι Chia
  • Βακαλάος
  • Πιπεριές
  • Φυστικοβούτυρο

Αυτά είναι τα τρόφιμα που συστήνει ο κ. Τσιόδρας να καταναλώνουμε στην καραντίνα

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια τηςενημέρωσης προς τους πολίτες σχετικά με τα νέα κρούσματα και την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, έδωσε και κάποιες συμβουλές διατροφής. Μάλιστα, πρότεινε και κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα για να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Όπως είπε, «είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή».

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε, «η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».

Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share