Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 10 ακόμη κρούσματα - Στους 116 οι νεκροί στη χώρα μας

Έκτακτη ενημέρωση!

20 Απριλίου 2020 18:23
Κορωνοϊός: 10 ακόμη κρούσματα - Στους 116 οι νεκροί στη χώρα μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη 10 κρούσματα του κορωνοϊού υπάρχουν στην χώρα μας, με το σύνολο να φτάνει τα 2.245, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος επιβεβαίωσε τους 116 θανάτους για την Ελλάδα.

Από τα 2.245 επιβεβαιωμένα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες. Τα 570 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Από τους συμπολίτες μας 61 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με το 84% εξ αυτών να είναι ηλικιωμένοι ή να έχουν υποκείμενο νόσημα και τις 14 να είναι γυναίκες. 44 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Κορωνοϊός: Άμεσα στο Κρανίδι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς

Άμεσα στο Κρανίδι σπεύδουν ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Νότης Μηταράκης, ώστε να κάνουν αυτοψία στην περιοχή, μετά το συνεργασμό που προέκυψε από το κρούσμα κορωνοϊού σε 28χρονη έγκυο γυναίκα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα βρεθούν στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Ερμιονίδας, λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, εκεί όπου φιλοξενούνται μετανάστες. Κι αυτό, γιατί εκτός του περιστατικού αυτού, τις προηγούμενες ημέρες μια αλλοδαπή καθαρίστρια ήταν επίσης θετική στον Covid-19 με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ συμπτώματα εμφάνισε και ο σύζυγός της.

Συν τοις άλλοις, τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα πέθανε αιφνιδίως μια 39χρονη που έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η 28χρονη Σομαλή βρέθηκε θετική μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στις 19 Απριλίου στο νοσοκομείο Ναυπλίου στο οποίο προσήλθε για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού.

«Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share