Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μην φάτε τα κόκκινα αυγά σε αυτήν την περίπτωση - Μεγάλη προσοχή

Σοκ!

19 Απριλίου 2020 13:23
Μην φάτε τα κόκκινα αυγά σε αυτήν την περίπτωση - Μεγάλη προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι από εμάς, τείνουμε να αφήνουμε τα βαμμένα κόκκινα αυγά μέσα σε καλαθάκια και διακοσμητικά μπολ-κοτούλες για πολλές ώρες πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα σαν ένα είδος ντεκόρ. Επίσης, σε μία έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε και ο ΕΦΕΤ για το τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αυγά

Σύμφωνα με το U.S. Food & Drug Administration, η παραμονή τους εκτός ψυγείου μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία, καθώς τα φρέσκα αυγά μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα.

«Πρέπει να πετάξετε τα βραστά αυγά που έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από δύο ώρες», αναφέρει η safety expert, Darin Detwiler. Με άλλα λόγια καλό είναι να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο και να τα βγάζουμε μόνο όταν θέλουμε να τα απολαύσουμε ή για λίγες ώρες για να στολίσουμε το πασχαλινό τραπέζι.

Όσον αφορά την βαφή που ποτίζει το αυγό πολλές φορές όταν τα βάφουμε σπίτι, οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ασφαλή βαφή και έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες της συσκευασίας, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε.

Μήπως μαγειρεύετε έτσι τα αυγά σας; Σταματήστε το αμέσως!

Τα αυγά είναι απαραίτητα στη διατροφή κάθε ανθρώπου. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν σας λέγαμε ότι ο τρόπος που συνηθίζετε να τα μαγειρεύετε είναι εντελώς ανθυγιεινός; Δείτε εδώ για να φτιάξετε τέλειες αυγοφέτες ρολό με τυρί του τοστ και ζαμπόν, έτοιμες σε 5 λεπτά

Ο Joel Feren, διατροφολόγος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Διατροφολόγων της Αυστραλίας, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό My Body+Soul για τα αυγά και για το πώς πρέπει να τα μαγειρεύετε.

«Το να τα κάνετε ποσέ ή βραστά είναι προφανώς ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος λόγω του ότι δεν προσθέτετε σε αυτά έξτρα λιπαρά. Απλά τα μαγειρεύετε σε νερό. Η ομελέτα από την άλλη είναι η λιγότερη υγιεινή εκδοχή των μαγειρεμένων αυγών λόγω των πολλών συνταγών που κυκλοφορούν. Τέλος τα τηγανιτά αυγά βρίσκονται κάπου στη μέση σε ότι αφορά τη θρεπτική τους αξία ανάλογα και με το σε τι λάδι μαγειρεύονται», λέει ο Joel και συνεχίζει,

​«Προσωπικά τα μαγειρεύω με λάδι σε σπρέι έτσι ώστε να μειώνω στο ελάχιστο την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιώ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι και πάρα πολύ λίγο λάδι για το μαγείρεμα». Για να τα τρώτε στην πιο υγιεινή εκδοχή τους μην τα συνδυάζετε με γάλα, κρέμα γάλακτος κλπ.

Με άλλα λόγια, τα αυγά από μόνα τους είναι πολύ υγιεινά. Τα έξτρα υλικά, όμως, που τους προσθέτετε -όπως είναι το γάλα, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος, το τυρί και πολλά άλλα- για να τα κάνετε πιο νόστιμα είναι αυτά που τα καθιστούν ιδιαίτερα παχυντικά. Μαγειρεύοντάς τα στην πιο αγνή μορφή τους παίρνετε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share