Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι γιατροί τρόμαξαν όταν είδαν αυτό το μωρό - Δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο

Θα "μείνετε"

14 Απριλίου 2020 13:08
Οι γιατροί τρόμαξαν όταν είδαν αυτό το μωρό - Δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Magura στο Bangladesh κατατρόμαξαν όταν είδαν αυτό το μωρό. Αυτό το μικροσκοπικό αγόρι ήταν καλυμμένο με ρυτίδες και δεν είχαν ξαναδεί κάτι αντίστοιχο.

Έμοιαζε περισσότερο με 80χρονος παρά με νεογέννητο μωρό. Το δέρμα του ήταν πολύ σκληρό και τραχύ και είχε μαύρες τρίχες ακόμα και στην πλάτη του.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν την κατάστασή του, αλλά πιστεύουν πως πάσχει από προγηρία. Αυτή η σπάνια ασθένεια προκαλείται από ένα γενετικό ελάττωμα και κάνει όσους πάσχουν από αυτή να γερνάνε 10 φορές πιο γρήγορα. Ακριβώς την αντίθετη ασθένεια είχε αυτό το κορίτσι που θα δείτε εδώ, μιας και δεν μεγάλωνε από την ηλικία των 2 χρόνων.

Η προγηρία επηρεάζει περίπου 1/4 εκατομμύρια νεογέννητα. Όσα πάσχουν από αυτή φτάνουν το πολύ μέχρι την εφηβεία. Κατά τα άλλα, το μωρό αυτό είναι εντελώς υγιές. Οι γονείς του, Μπιςγουάιτ και Παρούλ, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χαρούμενοι με το ‘παιδί θαύμα’ που έφεραν στον κόσμο, όπως τον αποκαλούν.

‘Τον αποδεχόμαστε όπως είναι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέραμε αυτό το παιδί στον κόσμο.’ Φαίνεται πως το παιδί αυτό βρήκε τους πιο εκπληκτικούς γονείς που θα μπορούσε!

Δείτε στο βίντεο εικόνες του μωρού:

Το μωρό τους ούρλιαζε από τον πόνο και οι γιατροί δεν έβρισκαν τον λόγο - Τότε η μητέρα του είδε...

Ο Ισαάχ, ένα μωρό που γεννήθηκε το 2013, και ενώ ήταν υγιέστατος του συνέβη κάτι που αναστάτωσε την οικογένεια και τους γιατρούς του.

Ωστόσο, όταν έγινε 3 μηνών, έβγαλε ένα παράξενο εξάνθημα που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου και του σώματος του. Η μητέρα του,Στέφανι, ανήσυχη τον πήγε στην κοντινότερη κλινική.

Ο Ισαάχ είχε κολλήσει μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται Δερματίτιδα εξ επαφής. Όταν επέστρεψε σπίτι, η Στέφανι άλλαξε ό,τι χρησιμοποιούσε για τον Ισαάχ: κρέμες, λοσιόν και σαμπουάν.

Μάταια, όμως – η κατάσταση του έγινε χειρότερη το βράδυ. Η Στέφανι είχε μια δεύτερη επιλογή: τον αλλεργιολόγο. Η διάγνωση αυτή την φορά ήταν έκζεμα και ακολούθησε ένας κύκλος συνταγογραφημένων κρεμών στεροειδών και αντιβιωτικών.

Τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα – ο Ισαάχ μεταφέρθηκε αμέσως στην εντατική! Το νοσοκομείο χρησιμοποίησε αντιμυκητιακές θεραπείες και θεραπείες στεροειδών για τον Ισαάχ. Οι γιατροί δεν φαίνονταν να γνωρίζουν τι ήταν αυτό που το προκαλούσε, όπως συνέβη και σε αυτό το αγόρι που ψηνόταν στον πυρετό. Η Στέφανι, αβοήθητη, στράφηκε στο διαδίκτυο για απαντήσεις.

Το μόνο που κατάφερνε να ανακουφίσει τον πόνο του μωρού ήταν τα μπάνια με νερό και οι κρύες πετσέτες. Η Στέφανι και η οικογένεια της προσεύχονταν να αναρρώσει ο Ισαάχ.

Τελικά η Στέφανι βρήκε μια απάντηση, στην σελίδα ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ονομάζεται International Topical Steroid Addiction Network.

Στην σελίδα βρέθηκε κάτι που ταίριαζε τέλεια με την περίπτωση τους: Σύνδρομο του κόκκινου δέρματος. Και ο ένοχος ήταν οι κρέμες στεροειδών. Η Στέφανι έκοψε τις κρέμες και η κατάσταση του Ισαάχ σιγά σιγά βελτιωνόταν.

Πλέον ο Ισαάχ έχει συνέλθει πλήρως και είναι υγιέστατος. Το ένστικτο της Στέφανι έσωσε την ζωή του μωρού της!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share