Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Ο γιος της ψηνόταν στον πυρετό και πονούσε παντού - Τότε κατάλαβαν τι έχει

Τεράστιο λάθος

2 Απριλίου 2020 10:20
Ο γιος της ψηνόταν στον πυρετό και πονούσε παντού - Τότε κατάλαβαν τι έχει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το αγόρι πονούσε παντού και ψηνόταν στον πυρετό, και οι γονείς του δεν καταλάβαιναν τον λόγο. Τότε συνειδητοποίησαν το λάθος τον γιατρών.

H Χάλει πρόσφατα βίωσε κάτι που περνάνε οι περισσότεροι γονείς όταν τα παιδιά τους είναι μικρά: ο γιος της, Λέβις, αρρώστησε ξαφνικά. Το ίδιο βίωσε και αυτή η μητέρα εδώ, όταν ο γιος της ανέβασε υψηλό πυρετό, για άλλον όμως λόγο.

Σύντομα κατάλαβαν πως το φάρμακο αυτό δεν ταίριαζε στην περίπτωση του γιου της. Άρχισε να γίνεται χειρότερα. Όχι μόνο ξεκίνησε να ανεβαίνει η θερμοκρασία του, αλλά άρχισε να εκδηλώνεται και στο σώμα του πιο έντονα. Παρόλο που οι γιατροί της έλεγαν ότι είναι μια συνηθισμένη περίπτωση ανεμοβλογιάς, το ένστικτό της έλεγε άλλα.

Όπως αποδείχτηκε, έπαθε σηψαιμία και έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο. Εάν δεν τον είχε μεταφέρει η μάνα του με δική της πρωτοβουλία, σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Τώρα, η Χάλει θέλει να προειδοποιήσει και άλλους γονείς για τους κινδύνους που έχει το Ibuprofen όταν πρόκειται για ανεμοβλογιά. Ακόμα και οι γιατροί πλέον παραδέχονται πως υπάρχει ένα μικρό αλλά σημαντικό ρίσκο το ibuprofen να μην λειτουργήσει καλά σε περιπτώσεις τέτοιες.

«Σας παρακαλώ, μην δίνετε στα παιδιά σας που έχουν ανεμοβλογιά ibuprofen,” έγραψε η Χάλει στη σελίδα της στο Facebook.

μητέρα με τα παιδιά της

“Είναι αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να αντιδράσει όμως με την ανεμοβλογιά και να την στείλει πιο βαθιά στο δέρμα, προκαλώντας σηψαιμία.»

Τα συμπτώματα της σηψαιμίας περιλαμβάνουν: υψηλό πυρετό, ναυτία, διάρροια και εμετό, πόνο στην κοιλιά, δύσπνοια και ταχυπαλμίες. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί στα πρώτα της στάδια με αντιβιοτικά.

Πράγματι στην ιστοσελίδα του λέει πως δεν πρέπει να χορηγείται το φάρμακο σε αρρώστους που έχουν ανεμοβλογιά. Γιατί όμως οι γιατροί το συνέστησαν;

Τώρα ο Λέβις αναρρώνει. Ελπίζουμε να σταθεί σύντομα στα πόδια του και να γίνει γρήγορα καλά!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share