Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

10 τρόφιμα για να μην πάρετε κιλά εν μέσω καραντίνας - Oι τροφές που δεν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι

Προσοχή!

14 Απριλίου 2020 12:43
10 τρόφιμα για να μην πάρετε κιλά εν μέσω καραντίνας -  Oι τροφές που δεν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού είναι λογικό να τρώμε λιγάκι παραπάνω, ωστόσο υπάρχουν 10 τρόφιμα τα οποία μπορείτε να τρώτε δίχως να πάρετε κιλά καθώς δεν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι. Παράλληλα, κάθε χρόνο η οργάνωση Environmental Working Group καταρτίζει τη λίστα Dirty Dozen, με τα πιο μολυσμένα τρόφιμα της κάθε χρονιάς, καθώς και τα πιο καθαρά φρούτα και λαχανικά από φυτοφάρμακα.

Σύμφωνα με την εταιρεία Weight Watchers αν ο στόχος είναι η απώλεια βάρους, αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση τροφών που δεν επιβαρύνουν τη σιλουέτα και καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού. Ενώ, ο καρκίνος «φοβάται» μία συγκεκριμένη τροφή, η οποία είναι πάμφθηνη, κάνει «θαύματα» και οι περισσότεροι την αγνοούμε και δεν την βάζουμε στη διατροφή μας

Η εταιρεία δεν σταματά την έρευνα για το ποιες τροφές είναι αυτές που τελικά μας βοηθούν πραγματικά στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την γραμμή μας, χωρίς να πεινάμε και χωρίς να στερούμαστε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Οι παρακάτω τροφές βοηθούν στις καύσεις του οργανισμού και επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό σύμφωνα με την εταιρεία:

  1. Φρούτα και φυλλώδη λαχανικά
  2. Αυγά
  3. Φασόλια
  4. Mπιζέλια
  5. Σολομός
  6. Kαβούρι
  7. Κοτόπουλο (χωρίς πέτσα)
  8. Αστακός
  9. Καλαμπόκι
  10. Γαλοπούλα χωρίς πέτσα

6 τροφές που τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα - Προσοχή

Είναι κάποια τρόφιμα που είναι βλαβερά για τον οργανισμό μας, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, αλλά και η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Είναι όμως και κάποια άλλα που δεν πήγαινε το μυαλό μας, αλλά ανήκουν στην κατηγορία με τα πιο βλαβερά. Το Athensmagazine.gr, αφού σου έδειξε 5 τροφές που προκαλούν καρκίνο, ήρθε η ώρα να σου παρουσιάσει και τις 6 τροφές που τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

Σήμερα θα σας πούμε με ποιες τροφές, τρέφονται τα καρκινικά κύτταρα. Πάμε να δούμε:

  • Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή.
  • Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.
  • Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.
  • Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων.
  • Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης.
  • Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share