Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έβαλε μέλι, αλάτι και λάδι καρύδας - Αυτό που συμβαίνει κάθε βράδυ από τότε που το έκανε του άλλαξε τη ζωή

Απίστευτο!

8 Απριλίου 2020 15:11
Έβαλε μέλι, αλάτι και λάδι καρύδας - Αυτό που συμβαίνει κάθε βράδυ από τότε που το έκανε του άλλαξε τη ζωή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έβαλε μέλι, αλάτι και λάδι καρύδας - Αυτό που συμβαίνει κάθε βράδυ από τότε που το έκανε του άλλαξε τη ζωή!

Αν έχετε άγχος ή είστε στρεσαρισμένοι πριν από κάποια σημαντική συνάντηση, το να μπορέσετε να αποκοιμηθείτε και να κοιμηθείτε σωστά, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Δοκιμάστε το παρακάτω για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας και να μπορέσετε να ξεκουραστείτε.

Ονομάζεται μέθοδος “4-7-8′ και πρέπει να κάνετε τα εξής

1. Εισπνεύστε ήρεμα από τη μύτη σας για 4 δευτερόλεπτα.

2. Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα.

3. Εκπνεύστε αργά από το στόμα σας για 8 δευτερόλεπτα.

Είναι πραγματικά τόσο απλό. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά πραγματικά λειτουργεί.

Πως λειτουργεί:

Όταν είστε αγχωμένος ή ανήσυχος, η ποσότητα της αδρεναλίνης στο αίμα σας αυξάνεται και η αναπνοή σας γίνεται γρηγορότερη και ελαφρύτερη. Αυτή η άσκηση αναπνοής λειτουργεί ως ένα είδος ηρεμιστικού.

Η σκόπιμη επιβράδυνση της αναπνοής σας με αυτόν τον τρόπο, αναγκάζει τον ρυθμό της καρδιάς σας να επιβραδυνθεί, καθιστώντας σας ήρεμους πολύ γρήγορα. Είναι απλή φυσιολογία!

Η ίδια άσκηση βοηθά να ηρεμήσετε το μυαλό σας, απλώς και μόνο επειδή σας κάνει να συγκεντρωθείτε εξ ολοκλήρου στην αναπνοή σας.

Δεν το συνειδητοποιείτε, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή το κεντρικό νευρικό σας σύστημα μειώνει σταδιακά τη δραστηριότητά του και τα συναισθήματα του άγχους εξαφανίζονται. Οποιοσδήποτε νευρολόγος μπορεί να σας το επιβεβαιώσει.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ολόκληρο το σώμα σας χαλαρώνει. Όσον αφορά την ταχύτητα και τη δύναμη του φυσικού αποτελέσματος που έχει, η άσκηση δρα παρόμοια με ένα αναισθητικό.

Διερευνήθηκε από τον ιατρό του Χάρβαρντ Andrew Weil, ο οποίος διαπίστωσε ότι η μέθοδος “4-7-8′ είναι γνωστή στον Ινδικό yogi εδώ και αρκετούς αιώνες. Τη χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της πρακτικής του διαλογισμού για να επιτύχουν μια κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης. Επομένως, είναι ασφαλές να πούμε ότι είναι εντελώς ακίνδυνη.

Πώς χρησιμεύει:

Αν ξυπνήσετε αργά το βράδυ επειδή κάτι σας απασχολεί, αυτή θα σας βοηθήσει. Το ίδιο ισχύει και όταν αισθανθείτε νευρικοί κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης ή ενός σημαντικού γεγονότος στη ζωή σας. Η μέθοδος “4-7-8′, εγγυάται ότι θα σας ηρεμήσει για να μπορέσετε να συνεχίσετε!

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το «φίλτρο ύπνου»:

Για να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας πριν από τον ύπνο, αναμίξτε μαζί:

1/4 κουταλιά της σούπας μέλι
1/8 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

Μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το μίγμα όπως είναι ή να το προσθέσετε σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό – το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Αυτά τα συστατικά όχι απλώς έχουν καλή επίδραση για την υγεία σας, αλλά επίσης μειώνουν την κορτιζόλη που σα εμποδίζει να κοιμάστε ειρηνικά χωρίς να ξυπνάτε τη νύχτα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share