Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανακάτεψε μπανάνα με γάλα και απέκτησε τέλειες ανάλαφρες μπούκλες!

Δοκίμασε το!

8 Απριλίου 2020 12:44
Ανακάτεψε μπανάνα με γάλα και απέκτησε τέλειες ανάλαφρες μπούκλες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα βάσανα μιας σγουρομάλλας είναι πολλά και δεν παύουν σε καμία εποχή, το χειμώνα φριζάρουν από την υγρασία και το καλοκαίρι από την ξηρότητα. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να προστατέψεις τα μαλλιά σου και να μεταμορφώσεις αυτό το θάμνο που έχει μετοικίσει στο κεφάλι σου σε τέλειες ανάλαφρες μπούκλες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια μπανάνα και λίγο γάλα! Ως γνωστόν η μπανάνα έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία μας, δείτε εδώ πώς θα καταπολεμήσετε με μια μπανάνα και λίγη κανέλα την αϋπνία.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μέτρια μπανάνα
  • 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

Η προετοιμασία εύκολη, γρήγορη και απλή!

  • Σε ένα μπολ βάλτε τα δύο συστατικά και με τη βοήθεια του μπλέντερ χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βρέξτε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας.
  • Έπειτα, απλώστε τη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών- από το τριχωτό της κεφαλής έως τις άκρες- ώστε να απορροφηθεί ομοιόμορφα. Βάλτε ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου και αφήστε τη να δράσει για 15-30 λεπτά.
  • Στο τέλος ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και συνεχίστε το λούσιμό σας με το σαμπουάν.

Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας εντατική φροντίδα στην τρίχα. Παράλληλα, τα μαλλιά αποκτούν μια λαμπερή όψη, καθώς ενυδατώνονται και μαλακώνουν. Μετά από μερικές εφαρμογές θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

Πήρε τις μπανάνες και τις έβρασε σε μια κατσαρόλα με νερό και κανέλα - Μόλις μάθετε γιατί θα εκπλαγείτε !

Θα μείνετε "άφωνοι" αν πιείτε κανέλα με μπανάνα πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας! Τα αποτελέσματά του είναι μοναδικά αν έχετε θέμα με τον ύπνο!

Ένα απολύτως φυσικό τρικ για να μπορείτε να κοιμηθείτε πιο εύκολα και να έχετε περισσότερη ενέργεια όταν ξυπνάτε είναι να πιείτε το ρόφημα μπανάνα με κανέλα λίγο πριν κοιμηθείτε.

Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, δύο μέταλλα που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, πολύ ωραία γεύση και άρωμα και βοηθά στη χαλάρωση του σώματος.

Επιπλέον βοηθά στη χώνεψη.

Υλικά:

  • 1 μπανάνα, κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Βάζετε τη μπανάνα καθαρισμένη μέσα σε νερό και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Μετά το στραγγίζετε σε μία κούπα και προσθέτετε κανέλα. Το πίνετε μία περίπου ώρα πριν κοιμηθείτε.

Επίσης, βάζει στο μπολ μπανάνες με μέλι και το αραιώνει με νερό , το καλύτερο φάρμακο!

Φουμέντο: Το γιατροσόφι που κάνει «θαύματα»

Φουμέντο στην τοπική διάλεκτο σημαίνει φωτιά και πρόκειται για ένα Κεφαλονίτικο αφέψημα που καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης. Με το μυστικό να είναι η κανέλα και το μέλι. Ακόμη, ανακατέψτε μαγειρική σόδα με μέλι και τρίψτε το μείγμα στους γλουτούς σας, με το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :

  • 2 κ.σ τσάι του βουνού
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 3 ξυλαράκια κανέλα και 3 κ.σ μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το τσάι με την κανέλα για 5 λεπτάκια, στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ με το μέλι και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  2. Όσο είναι καυτό βάζουμε μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι μας, και κάνουμε βαθιές εισπνοές.
  3. Μπορούμε όμως και να πιούμε αυτό το αρωματικό ρόφημα, το οποίο εκτός από τις εισπνοές, θα μας βοηθήσει να νοιώσουμε καλύτερα από τον βήχα, τον πονόλαιμο, την δύσπνοια και το συνάχι.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share