Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

4 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε την επόμενη ημέρα - Μεγάλη προσοχή

Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν;

4 Απριλίου 2020 06:43
4 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε την επόμενη ημέρα - Μεγάλη προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρώτε συχνά ξαναζεσταμένο φαγητό; Σταματήστε το αμέσως. Το Athensmagazine.gr βρήκε 4 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε την επόμενη ημέρα.

Μπορεί να πέσατε έξω στους υπολογισμούς σας και να φτιάξαμε περισσότερο φαγητό, από ότι καταναλώθηκε και έτσι να περισσέψει. Ωστόσο, αυτά το φαγητό δεν μπορείτε να το καταναλώσετε την επόμενη ημέρα με ασφάλεια. Σχεδόν πάντα περιέχουν σαλμονέλα. Το μικρής διάρκειας και σε χαμηλές θερμοκρασίες μαγείρεμα δεν σκοτώνει τα βακτήρια. Η παραμονή τους δε σε θερμοκρασία δωματίου, προκαλεί πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Παρακάτω δείτε τα τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε την 2η ημέρα:

Παντζάρια

Τα παντζάρια κάνουν καλό;

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα νιτρικά άλατα των παντζαριών μετατρέπονται σε νιτρώδη και νιτροζαμίνες όταν ξαναζεσταθούν. Οι ουσίες αυτές έχουν συνδεθεί με καρκινογένεση.

Πατάτες

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγω την δεύτερη ημέρα;

Με το ξαναζέσταμα ευνοείται η ανάπτυξη βουτυλικού κλωστηριδίου. Είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Ρύζι

ρύζι

Μπορεί να περιέχει σπόρους δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων. Η θερμότητα του φούρνου μικροκυμάτων δεν είναι αρκετή για την εξόντωση των βακτηριδίων αυτών τις περισσότερες φορές. Έτσι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος δηλητηρίασης.

Κοτόπουλο

Τροφές που δεν πρέπει μα τρώμε

Όπως συμβαίνει με τα αυγά, το κοτόπουλο έχει σαλμονέλα. Τα μικροκύματα δεν έχουν αρκετή θερμότητα που να εξοντώνει τα βακτήρια. Κι επειδή θέλουμε να γνωρίζετε τα πάντα, δείτε εδώ 8 τροφές "δηλητήριο" για τα νεφρά.

5+1 τρόφιμα που αποτοξινώνουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη - Προσοχή

Αν θέλετε να καθαρίσετε τους πνεύμονες σας από την νικοτίνη δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τα 6 τρόφιμα που σας προτείνουμε παρακάτω! Αν θέλετε να είστε υγιής και να σφίζετε από ζωή μην χάνετε χρόνο!

Η υγιεινή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Ορισμένες τροφές περιέχουν συστατικά,τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει και να απομακρύνει με φυσικό τρόπο τα κατάλοιπα της νικοτίνης.

Δείτε τις 6 καλύτερες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από το σώμα σας:

  • Μπρόκολο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό. Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

Τι πρέπει να τρώω όταν καπνίζω;

  • Πορτοκάλια: Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το στρες.
  • Χυμός καρότου: Εάν καπνίζετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για τρεις ημέρες. Η νικοτίνη προκαλεί, επίσης, βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων είναι καλός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Πώς να αποβάλλω την νικοτίνη;

  • Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.
  • Ακτινίδια: Αυτό το “θαυματουργό” φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

τρόφιμα κατάλληλα για τους πνεύμονες

  • Νερό: Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.

Κι επειδή το Athensmagazine.gr φροντίζει για την ενημέρωσή σας, δείτε εδώ 7+1 επικίνδυνους συνδυασμούς τροφίμων που βλάπτουν την υγεία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share