Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βάζει κανέλα και αμύγδαλα μέσα στο γάλα και ανακατεύει - Αυτό που φτιάχνει είναι μοναδικό!

Δοκιμάστε το!

3 Απριλίου 2020 12:45
Βάζει κανέλα και αμύγδαλα μέσα στο γάλα και ανακατεύει - Αυτό που φτιάχνει είναι μοναδικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή απλά προτιμούν τα φυτικά γάλατα όπως αυτό της σόγιας,του αμυγδάλου ή της καρύδας. Πώς μπορείς όμως να κάνεις κάτι τέτοιο μόνος στο σπίτι; Πανεύκολα!

Για τις μαγικές ιδιότητες της κανέλας σας έχουμε μιλήσει άπειρες φορές, μην ξεχνάμε όμως τη βασικότερη όλων, την υπέροχη γεύση και το μοναδικό άρωμα που χαρίζει! Σήμερα, λοιπόν το Athensmagazine.gr θα σου δείξει πώς μπορείς να αξιοποιήσεις την κανέλα φτιάχνοντας ένα μοναδικό ρόφημα με ένα εκ των βασικών συστατικών το αγαπημένο μας μπαχαρικό!

Κι αυτό δεν είναι το μόνο ρόφημα με κανέλα που έχουμε λατρέψει, δείτε εδώ τη συνταγή για το θαυματουργό ρόφημα με κανέλα και λεμόνι!

Σπιτικό σιρόπι για το βήχα - Ο συνδυασμός από πορτοκάλια, λεμόνια, τζίντζερ και κανέλα που θα σας σώσουν (Video)

Ο ξηρός λαιμός και ο έντονος βήχας είναι από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα των ιώσεων. Για να μην παραφορτώνετε τον οργανισμό σας με φάρμακα, δοκιμάστε αυτό το σπιτικό σιρόπι για το βήχα. Ενώ, το σιρόπι Τζίντζερ αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να το παρασκευάσετε για πρόληψη καρκίνου και μείωση χοληστερόλης!

Είναι εύγευστο, εύκολο να το φτιάξετε αλλά κυρίως περιέχει μόνο φυσικά συστατικά και είναι πολύ αποτελεσματικό. Δείτε τις οδηγίες στο παρακάτω βίντεο και μέσα σε 30 λεπτά θα ετοιμάσετε ένα σπιτικό σιρόπι για το βήχα με άρωμα πορτοκάλι ενισχυμένο σε βιταμίνη C.

Τα βασικά του υλικά είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το τζίντζερ και η κανέλα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σε άλλα συστατικά που ενισχύουν τον οργανισμό.

Φουμέντο: Το γιατροσόφι που κάνει «θαύματα»

Φουμέντο στην τοπική διάλεκτο σημαίνει φωτιά και πρόκειται για ένα Κεφαλονίτικο αφέψημα που καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης. Με το μυστικό να είναι η κανέλα και το μέλι. Ακόμη, ανακατέψτε μαγειρική σόδα με μέλι και τρίψτε το μείγμα στους γλουτούς σας, με το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :

  • 2 κ.σ τσάι του βουνού
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 3 ξυλαράκια κανέλα και 3 κ.σ μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το τσάι με την κανέλα για 5 λεπτάκια, στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ με το μέλι και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  2. Όσο είναι καυτό βάζουμε μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι μας, και κάνουμε βαθιές εισπνοές.
  3. Μπορούμε όμως και να πιούμε αυτό το αρωματικό ρόφημα, το οποίο εκτός από τις εισπνοές, θα μας βοηθήσει να νοιώσουμε καλύτερα από τον βήχα, τον πονόλαιμο, την δύσπνοια και το συνάχι
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share