Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ζεσταίνει μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων και το απλώνει στα μαλλιά της - Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

3 Απριλίου 2020 11:51
Ζεσταίνει μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων και το απλώνει στα μαλλιά της - Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άπειρα είναι τα προϊόντα ομορφιάς με βασικό συστατικό το μέλι, άλλα για την επιδερμίδα και άλλα για τα μαλλιά μιας και το μέλι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Μην ξεχνάμε πως η κορυφαία αναπλαστική μέθοδος είναι αυτή της κεραλοιφής. Σήμερα, όμως το Athensmagazine.gr θα σου δείξει τα θαύματα που μπορεί να κάνει το μέλι στα αφυδατωμένα σου μαλλιά!

Το μέλι είναι εξαιρετικά θρεπτικό καθώς και ενυδατικό για την τρίχα, ενώ μπορεί παράλληλα να θεραπεύσει μαλλιά ταλαιπωρημένα, άγρια, ξηρά, ατίθασα, ακόμα και κατεστραμμένα από θερμότητα ή ντεκαπάζ μαλλιά.

Θα χρειαστείς:

Κάμποση ποσότητα μελιού (δεν έχει σημασία τι μέλι θα προτιμήσεις, ενώ όσον αφορά στην ποσότητά του δε γίνεται να είμαστε ακριβείς διότι εξαρτάται από το μήκος και τον όγκο των μαλλιών σου.

Διαδικασία παρασκευής:

Μιας και η εν λόγω σπιτική συνταγή αποτελείται από ένα μόνον υλικό, η παρασκευή της είναι πιο απλή κι από απλή! Λόγω του ότι το μέλι είναι αρκετά παχύρρευστο, αυτό που χρειάζεται να γίνει προκειμένου να μπορέσει να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά σου ή στα σημεία όπου το βάλεις (μπορεί για παράδειγμα να θες να το βάζεις μερικές φορές μόνο στις ρίζες για τις καμένες κι ατίθασες φύτρες ή μόνο στις άκρες για την ψαλίδα) είναι να το ζεσταίνεις πρώτα σε κάποιο σκεύος / μπολάκι. Εάν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, π.χ., μπορείς να βάζεις εκεί το μέλι σου για μισό λεπτό έως ότου γίνει πιο υγρό κι άρα πιο διαχειρίσιμο.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τα αποτελέσματα στο βίντεο που ακολουθεί:

Ωστόσο, το μέλι μπορεί να φανεί θαυματουργό και για το πρόσωπό σας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τη "μαγική" μάσκα με μέλι και ντομάτα!

Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με μέλι και έτριψε το μείγμα στους γλουτούς της - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην αντιμετωπίζει το αιώνιο πρόβλημα της κυτταρίτιδας! Κάτι για το οποίο στην αγορά κυκλοφορούν άπειρες κρέμες και σκευάσματα για την επίλυση του. Πόσο ασφαλείς όμως είναι αυτές οι κρέμες και κατά πόσον εξασφαλίζουν τα επιθυμητά αποτέλεσμα;

Για να μην ξοδεύετε λοιπόν άσκοπα μια περιουσία σε καλλυντικά προϊόντα το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς τη λύση σε μια χειροποίητη μάσκα με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά, η μαγειρική σόδα και το μέλι που ο συνδυασμός τους κάνει πραγματικά θαύματα!

Πως θα φτιάξετε αυτή τη μάσκα

Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού μέλι και μία κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα σ' ένα μπολ, έπειτα συμπληρώστε και λίγο νερό ώστε το μείγμα να αραιωθεί και η φυσική μάσκα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας είναι έτοιμη.

Η μάσκα αυτή είναι ιδανική πριν από ένα χαλαρωτικό ντους ή και κατά τη διάρκεια. Κάντε ένα χαλαρωτικό μασάζ για 2-3 λεπτά εστιάζοντας περισσότερο στα πόδια σας, τους μηρούς σας, το στομάχι και τα χέρια μέχρι οι προβληματικές περιοχές να γίνουν λείες και έπειτα ξεπλύνετε.

Στη συνέχεια απλώστε το μέλι στα πόδια σας, όπου κυτταρίτιδα είναι περισσότερο ορατή και δώστε μικρά «χαστούκια» στα πόδια σας για περίπου 4-7 λεπτά.

Το μέλι, θα βελτιώσει τη ροή του αίματος και θα μαλακώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share