Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Προσοχή τρώμε καρκίνο και πλαστικό - Ποια τρόφιμα έρχονται από την Κίνα;

Τα έχετε στα σπίτια σας

31 Μαρτίου 2020 07:24
Προσοχή τρώμε καρκίνο και πλαστικό - Ποια τρόφιμα έρχονται από την Κίνα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δώστε βάση σε αυτά τα τοξικά τρόφιμα που έχουμε σπίτι και έρχονται από την Κίνα..

Η Κίνα είναι εξαιρετικά σημαντική στο σύγχρονο κόσμο, όχι μόνο για την παραδοσιακή και νόστιμη κουζίνα της, αλλά και γιατί κατασκευάζει πολλά προϊόντα που χρειαζόμαστε και χρησιμοποιούμε καθημερινά. Κάποια από αυτά είναι και τα τρόφιμα, όπως τα μακαρόνια και το ρύζι, που δεν είναι όσο αθώα νομίζαμε!

Ωστόσο, η βιομηχανία της βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας πρόσφατα, λόγω της ανεπάρκειας προτύπων και οι άνθρωποι πλέον έχουν αρχίσει να αποφεύγουν τα κινέζικα, εισαγόμενα προϊόντα. Είναι γεγονός ότι πολλά τρόφιμα λόγω της επεξεργασίας τους, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, και ένα από αυτά είνα τα μακαρόνια που εισάγονται από την Κίνα!

Οι κινεζικές αρχές ανακάλυψαν μια εγκατάσταση που βρίσκεται στην πόλη Zhongshan και η οποία παράγει τουλάχιστον 5,5 τόνους ψεύτικα noodles και μακαρόνια. Η έρευνα των αρχών διαπίστωσε ότι αυτά τα noodles αποτελούνταν από καλαμπόκι με βιομηχανική μελάνη – η οποία τους χάριζε ένα πορφυρό χρώμα – και κερί παραφίνης.

Δείτε επιπλέον και αυτά τα τρόφιμα που είναι θάνατος!

Γρήγορος θάνατος: Μην βάλετε ποτέ ξανά στο στόμα σας αυτές τις τροφές!

Η παρακάτω λίστα αναφέρεται στις τροφές που κυριολεκτικά είναι γρήγορος θάνατος, και σίγουρα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε!

Ο καρκίνος είναι η ασθένεια του αιώνα που διανύουμε. Πολύς λόγος έχει γίνει προκειμένου να προληφθούν διάφορες μορφές του και η διατροφή φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο.

Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν καρκίνο και περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία, όπως αναφέρει το tonwtiko.com

Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί

Εννοείται ότι οι Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί δεν έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και τα χημικά που τους βάζουν κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι GMOs είναι παντού, όπως για παράδειγμα στα παράγωγα τροφών από καλαμπόκι (άμυλο, λάδι, αλεύρι, σορβιτόλη (Ε420), γλυκόζη, φρουκτόζη, κ.α) και σόγια (αλεύρι, πρωτεΐνες, λεκιθίνη, φυτικά έλαια, κλπ). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη, όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο, όπως υπογραμμίζουν έρευνες. Έτοιμα μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένες τροφές μπορεί να είναι γεμάτα HFCS -ελέγχετε τις ετικέτες πριν τα αγοράσετε!

Μη οργανικά/βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν σύμφωνα με έρευνες, χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να είναι πολύ νόστιμα, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και ακόμη καλύτερα να είναι ελευθέρας βοσκής.

Trans λιπαρά

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Κάποιοι έχουν σταματήσει την χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένατρόφιμα.

Επεξεργασμένο αλεύρι

Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, γεγονός που «βοηθά» στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share