Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γρήγορος θάνατος: Μην βάλετε ποτέ ξανά στο στόμα σας αυτές τις τροφές!

Αληθινός κίνδυνος που υπάρχει σε κάθε σπίτι!

30 Μαρτίου 2020 07:19
Γρήγορος θάνατος: Μην βάλετε ποτέ ξανά στο στόμα σας αυτές τις τροφές!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η παρακάτω λίστα αναφέρεται στις τροφές που κυριολεκτικά είναι γρήγορος θάνατος, και σίγουρα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε!

Ο καρκίνος είναι η ασθένεια του αιώνα που διανύουμε. Πολύς λόγος έχει γίνει προκειμένου να προληφθούν διάφορες μορφές του και η διατροφή φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο.

Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν καρκίνο και περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία, όπως αναφέρει το tonwtiko.com

Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί

Εννοείται ότι οι Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί δεν έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και τα χημικά που τους βάζουν κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι GMOs είναι παντού, όπως για παράδειγμα στα παράγωγα τροφών από καλαμπόκι (άμυλο, λάδι, αλεύρι, σορβιτόλη (Ε420), γλυκόζη, φρουκτόζη, κ.α) και σόγια (αλεύρι, πρωτεΐνες, λεκιθίνη, φυτικά έλαια, κλπ). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη, όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο, όπως υπογραμμίζουν έρευνες. Έτοιμα μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένες τροφές μπορεί να είναι γεμάτα HFCS -ελέγχετε τις ετικέτες πριν τα αγοράσετε!

Μη οργανικά/βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν σύμφωνα με έρευνες, χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να είναι πολύ νόστιμα, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και ακόμη καλύτερα να είναι ελευθέρας βοσκής.

Trans λιπαρά

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Κάποιοι έχουν σταματήσει την χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένατρόφιμα.

Επεξεργασμένο αλεύρι

Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, γεγονός που «βοηθά» στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share