Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

4+1 τρόφιμα-θάνατος - Φαγητά που είναι άκρως επικίνδυνα!

Προσοχή!

22 Μαρτίου 2020 20:26
4+1 τρόφιμα-θάνατος - Φαγητά που είναι άκρως επικίνδυνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να αποτελούν νόστιμα φαγητά και πολλά από αυτά να τα τρώμε κάθε μέρα, ωστόσο η επίδραση αυτών των 4+1 τροφίμων στον οργανισμό μας είναι τουλάχιστον καταστροφική. Επίσης, βρήκαμε τις 8 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε, αν έχετε πόνο στις αρθρώσεις. Ποιες είναι;

Hot Dog

Δημοφιλές παγκοσμίως βρίσκεται σε σταντ, κιόσκια και καντίνες κάθε πόλης. Κανονικά το κρέας του φτιάχνεται από υπολείμματα χοιρινού ή βοδινού κρέατος, ενώ πολλοί βάζουν και γαλοπούλα. Ωστόσο μια μελέτη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός hot dog την μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 20%. Εν τω μεταξύ, το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο συγκρίνοντας 7.000 μελέτες που συνδέουν τη διατροφή και τον καρκίνο, κατατάσσει το χοτ-ντογκ μεταξύ των πιο επικίνδυνων τροφών.

Τηγανιτές Πατάτες

Ισως ο πιο επικίνδυνος πειρασμός της λίστας. Μια παιδική μερίδα τηγανιτές πατάτες σε δημοφιλείς αλυσίδες αλυσίδες φαστ φουντ περιέχει κατά μέσο όρο 200 με 340 θερμίδες, ενώ οι μεγάλες μερίδες περιέχουν 730 θερμίδες και είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να πάρετε βάρος.

Χοιρινό

Οσο και αν μας αρέσει το χοιρινό, η κατανάλωσή του δεν είναι καλή για την υγεία. Το κόκκινο κρέας, παραμένουν στο πεπτικό σύστημα περισσότερη ώρα από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και έτσι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητες αυξάνει τις πιθανότητες για αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ συνδέεται κει με την εμφάνιση καρκίνου του παχέως εντέρου (κυρίως γιατί μειώνει την κινητικότητα του εντέρου).

Αλλαντικά

Ανεξάρτητα από το είδος τους, περιέχουν νιτρώδες νάτρια, ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται σε επεξεργασμένα κρέατα και συνδέεται με τον καρκίνο.

Πατατάκια

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει φάει έστω μία φορά στη ζωή του πατατάκια. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη γνωρίζει, έστω να υποψιάζεται, ότι είναι ανθυγιεινά. Περιέχουν θερμίδες, λίπος και ανθυγιεινές ποσότητες άλατος. Ο συνδυασμός και των τριών είναι τόσο κακός για την υγεία σας που θα μπορούσε χωρίς υπερβολή να σας σκοτώσει.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share