Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αν τα νύχια σας στα πόδια είναι κίτρινα συνεχώς τότε κινδυνεύετε από...Μην το αγνοήσετε!

Μαρτυράει πολλά

19 Μαρτίου 2020 19:35
Αν τα νύχια σας στα πόδια είναι κίτρινα συνεχώς τότε κινδυνεύετε από...Μην το αγνοήσετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πόδια λένε πολλά για την υγεία μας και μπορεί να μας βοηθήσει να έρθουμε σε αρμονία με το σώμα μας και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, πριν μας προκαλέσουν κάτι σοβαρό.

Τα χοντρά, κίτρινα νύχια στα πόδια είναι συνήθως παράγωγο μυκητίασης. Μπορεί να την κολλήσατε από διάφορες πηγές: μπορεί να φταίνε τα παπούτσια που δεν αναπνέουν, οι δημόσιες πισίνες ή το ότι βάφετε τα νύχια σας όταν είναι μούσκεμα.

Ακόμα αν παρατηρήσετε μια μαύρη γραμμή στα νύχια σας μπορεί να είναι ακόμα ένα σημάδι, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Μεγαλώστε τα νύχια σας με σκόρδο και 2 ακόμα υλικά - Τρομερά αποτελέσματα σε λίγες βδομάδες!

Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται μακριά νύχια που δεν σπάνε, και δεν είναι λίγες αυτές που βάζουν ψεύτικα νύχια για να το πετύχουν αυτό. Τι και αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημά σας με φυσικό τρόπο.;

Σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στην δοκιμασμένη συνταγή που ενισχύει την επιφάνεια του νυχιού, μαλακώνει την επιδερμίδα και επιταχύνει την ανάπτυξή του, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας. Μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα έναν τρόπο ενδυνάμωσης με χυμό λεμονιού!

Θα χρειαστείτε:

  • Ελαιόλαδο
  • 1 Σκόρδο
  • Φρεσκοκομμένο χυμό πορτοκάλι (ή λεμόνι)

Κάντε τα παρακάτω:

  • 1. Χτυπήστε το σκόρδο και αναμείξτε το με το χυμό πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
  • 2.Βουτήξτε τα χέρια σας στο μίγμα του κρεμμυδιού και του χυμού για 10 λεπτά. Και μετά, βουτήξτε τα σε ελαιόλαδο για 15 λεπτά ακόμα.

Άμα κάνετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα, σύντομα θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα όμορφα, καλοδιατηρημένα μακρυά σας νύχια.

Είδε στο νύχι της μια μαύρη γραμμή και την αγνόησε - Λίγο καιρό μετά έμαθε πως...

Πολλοί γιατροί λένε και επιμένουν πως διάφορες αρρώστιες και ασθένειες μπορούν να διαγνωσθούν μέσω των νυχιών και της εμφάνισής τους. Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάτι περίεργο στην επιφάνεια των νυχιών σας καλό θα ήταν να μην το αγνοήσετε και να επισκεφθείτε άμεσα κάποιον γιατρό. Ένα μικρό παράδειγμα, δείτε εδώ γιατί τα νύχια σας είναι άσπρα στις άκρες.

Μια γυναίκα επισκέφθηκε ένα κέντρο αισθητικής για να περιποιηθεί τα άκρα της, όταν όμως η μανικιουρίστα είδε ένα ανησυχητικό σημάδι στο νύχι της πελάτισσας της έσπευσε να το βγάλει φωτογραφία και να το ανεβάσει στο διαδίκτυο!

Στη φωτογραφία φαίνεται ένα νύχι με μια μαύρη γραμμή στη μέση. Τίποτα περισσότερο. Και όμως είναι μελάνωμα, ένας από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου του δέρματος.

Η μανικιουρίστα εξήγησε ότι η πελάτισσά της αρχικά νόμιζε ότι η μαύρη γραμμή ήταν αιμάτωμα που είχε δημιουργηθεί κάτω από το νύχι. Κάποιοι άλλοι που τους το είχε δείξει, φίλοι και συγγενείς, τής είχαν πει ότι μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ασβεστίου. Έτσι, πήγε στο σαλόνι ομορφιάς ζητώντας από την Τζιν να τής βάψει τα νύχια σε ένα σκούρο χρώμα για να μην φαίνεται η μαύρη γραμμή.

Η ίδια η Τζιν, όμως, μόλις είδε το νύχι της πελάτισσας της, κατάλαβε ότι πιθανότατα ήταν μελάνωμα. Μη θέλοντας να την τρομάξει την συμβούλεψε να μην το αφήσει και να επισκεφθεί αμέσως τον δερματολόγο της.

Όπως γράφει η μανικιουρίστα στην ανάρτησή της, η πελάτισσας της την κάλεσε δύο εβδομάδες αργότερα για να της πει ότι όντως η μαύρη γραμμή στο νύχι της ήταν μελάνωμα και μάλιστα πολύ επιθετικό, και ότι ήδη είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες της. Η πρόγνωση δεν ήταν καλή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι μαύρες γραμμές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδι ενός καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται κάτω από τα νύχια και ονομάζεται υπογόνιμο μελάνωμα.

Η Τζιν προειδοποίησε με την ανάρτησή της όλους μας να προσέχουμε τις αλλαγές στα νύχια μας. «Προσέξτε τις ανωμαλίες στα νύχια σας! Οι περίεργες αλλαγές είναι βέβαια πιθανό να μην είναι τίποτα ανησυχητικό αλλά μερικές φορές αποτελούν ενδείξεις πολύ σοβαρών ασθενειών. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει».

Μάλιστα, μια άλλη χρήστης του Facebook έγραψε κάτω από την εν λόγω ανάρτηση ότι είχε μια αντίστοιχη μαύρη γραμμή στο νύχι της και ότι θα το τσέκαρε για να συμπληρώσει αργότερα ότι επισκέφθηκε τον γιατρό της πρωτοβάθμιας υγείας και ότι της είχε δώσει επείγουσα παραπομπή για να δει έναν δερματολόγο.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share