Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Είδε στο νύχι της μια μαύρη γραμμή και την αγνόησε - Λίγο καιρό μετά έμαθε πως...

Σοκ!

11 Μαρτίου 2020 09:43
Είδε στο νύχι της μια μαύρη γραμμή και την αγνόησε - Λίγο καιρό μετά έμαθε πως...
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πολλοί γιατροί λένε και επιμένουν πως διάφορες αρρώστιες και ασθένειες μπορούν να διαγνωσθούν μέσω των νυχιών και της εμφάνισής τους. Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάτι περίεργο στην επιφάνεια των νυχιών σας καλό θα ήταν να μην το αγνοήσετε και να επισκεφθείτε άμεσα κάποιον γιατρό. Ένα μικρό παράδειγμα, δείτε εδώ γιατί τα νύχια σας είναι άσπρα στις άκρες.

Μια γυναίκα επισκέφθηκε ένα κέντρο αισθητικής για να περιποιηθεί τα άκρα της, όταν όμως η μανικιουρίστα είδε ένα ανησυχητικό σημάδι στο νύχι της πελάτισσας της έσπευσε να το βγάλει φωτογραφία και να το ανεβάσει στο διαδίκτυο!

Στη φωτογραφία φαίνεται ένα νύχι με μια μαύρη γραμμή στη μέση. Τίποτα περισσότερο. Και όμως είναι μελάνωμα, ένας από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου του δέρματος.

Η μανικιουρίστα εξήγησε ότι η πελάτισσά της αρχικά νόμιζε ότι η μαύρη γραμμή ήταν αιμάτωμα που είχε δημιουργηθεί κάτω από το νύχι. Κάποιοι άλλοι που τους το είχε δείξει, φίλοι και συγγενείς, τής είχαν πει ότι μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ασβεστίου. Έτσι, πήγε στο σαλόνι ομορφιάς ζητώντας από την Τζιν να τής βάψει τα νύχια σε ένα σκούρο χρώμα για να μην φαίνεται η μαύρη γραμμή.

Η ίδια η Τζιν, όμως, μόλις είδε το νύχι της πελάτισσας της, κατάλαβε ότι πιθανότατα ήταν μελάνωμα. Μη θέλοντας να την τρομάξει την συμβούλεψε να μην το αφήσει και να επισκεφθεί αμέσως τον δερματολόγο της.

νύχι μελάνωμα

Όπως γράφει η μανικιουρίστα στην ανάρτησή της, η πελάτισσας της την κάλεσε δύο εβδομάδες αργότερα για να της πει ότι όντως η μαύρη γραμμή στο νύχι της ήταν μελάνωμα και μάλιστα πολύ επιθετικό, και ότι ήδη είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες της. Η πρόγνωση δεν ήταν καλή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι μαύρες γραμμές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδι ενός καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται κάτω από τα νύχια και ονομάζεται υπογόνιμο μελάνωμα.

Η Τζιν προειδοποίησε με την ανάρτησή της όλους μας να προσέχουμε τις αλλαγές στα νύχια μας. «Προσέξτε τις ανωμαλίες στα νύχια σας! Οι περίεργες αλλαγές είναι βέβαια πιθανό να μην είναι τίποτα ανησυχητικό αλλά μερικές φορές αποτελούν ενδείξεις πολύ σοβαρών ασθενειών. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει».

Μάλιστα, μια άλλη χρήστης του Facebook έγραψε κάτω από την εν λόγω ανάρτηση ότι είχε μια αντίστοιχη μαύρη γραμμή στο νύχι της και ότι θα το τσέκαρε για να συμπληρώσει αργότερα ότι επισκέφθηκε τον γιατρό της πρωτοβάθμιας υγείας και ότι της είχε δώσει επείγουσα παραπομπή για να δει έναν δερματολόγο.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share