Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Μεγάλη προσοχή: Εκατοντάδες μικρόβια βρίσκονται στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας - Δείτε πως το απολυμάνετε με μαγειρική σόδα

Προστατευτείτε από οτιδήποτε σας βάζει σε κίνδυνο

17 Μαρτίου 2020 09:58
Μεγάλη προσοχή: Εκατοντάδες μικρόβια βρίσκονται στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας - Δείτε πως το απολυμάνετε με μαγειρική σόδα

Πρέπει όλοι να δώσουμε μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε μικρόβια που μπορεί να μας φέρουν σε κίνδυνο με τον κορωνοϊό .

Ο συνδυασμός αυτών σημαίνει μόνο ένα πράγμα: πώς θα απολυμάνουμε το αυτοκίνητό μας χωρίς (σχεδόν) κανένα ευρώ; Σου βρήκαμε 2 τρόπους, ο ένας από αυτούς είναι με μαγειρική σόδα. Ο άλλος;

Μπορεί οι ευκαιρίες στα πλυντήρια αυτοκινήτων να είναι δελεαστικές, αλλά υπάρχουν τρόποι έξυπνοι, φτηνοί, ίσως και περίεργοι, που θα μεταμορφώσουν τα αυτοκίνητά μας σε… γυαλιστερή ατραξιόν. Πάμε να τους δούμε παρακάτω.

Βάλτε μαγειρική σόδα στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου και θα πάθετε πλάκα

Θα πάθετε πραγματικά πλάκα με αυτό το κόλπο! Βάλτε λίγη μόνο μαγειρική σόδα πάνω στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας και θα δείτε πως μέσα σε λίγη ώρα κάνει θαύματα!

Η μαγειρική σόδα, έχει αποδείξει πως έχει πολλές χρήσεις. Βρήκαμε μία η οποία θα βοηθήσει τους πάντες.

Οι υαλοκαθαριστήρες εκτός του ότι φθείρονται από τις καιρικές συνθήκες και χρειάζονται αλλαγή, συχνά «φιλοξενούν» σκόνη που μπορεί να χαράξει το παρμπρίζ σας.

απολυμαίνετε με μαγειρική σόδα

Καθαρίστε τα λάστιχά τους ακολουθώντας την απλή συνταγή: κάντε ένα διάλυμα από 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1 λίτρο κρύο νερό.

Περάστε απαλά τα λάστιχα και σκουπίστε τις δύο πλευρές με ένα μαλακό πανί ή απορροφητικό χαρτί εμποτισμένο με διάλυμα (π.χ τύπου μωρομάντηλα). Στη συνέχεια, σκουπίστε τα λάστιχα με ένα στεγνό πανί, πριν τοποθετήσετε τους υαλοκαθαριστήρες στη θέση τους.

Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό». Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.

Κερωμένο, χωρίς κερί

Σε ένα μεγάλο δοχείο νερό προσθέστε 1 φλιτζάνι κηροζίνης και έπειτα γυαλίστε με ένα καθαρό σφουγγάρι το αυτοκίνητό σας. Προσοχή όμως, μη ξεπλύνετε το αυτοκίνητο. Την επόμενη φορά που θα βρέξει, οι σταγόνες του νερού απλά θα γλιστρήσουν.

Δείτε ακόμα πως μπορείτε να φτιάξετε ψωμί στο σπίτι με μαγειρική σόδα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share