Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

3 τρόφιμα που σε θωρακίζουν και δεν πρόκειται να κολλήσεις κορωνοϊό

Τεράστια προσοχή - Κάνουν θαύματα

16 Μαρτίου 2020 07:34
3 τρόφιμα που σε θωρακίζουν και δεν πρόκειται να κολλήσεις κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διανύουμε μια αντικειμενικά δύσκολη περίοδο καθώς ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας, με τα κρούσματα στην Ελλάδα να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς σε καθημερινή βάση!

Η διατροφή μας βοηθά στη θωράκιση του οργανισμού μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας. Συγκεκριμένα, τρεις τροφές είναι ό,τι πρέπει για τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ποιες είναι αυτές; Πάμε να τις δούμε παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

Σολομός

Ο σολομός είναι μεγάλη πηγή της πολύτιμης βιταμίνης D, στην οποία έχουν έλλειψη πολύ άνθρωποι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και ρυθμίζει την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου από τον οργανισμό.

Εκτός από τον σολομό μεγάλη ποσότητα βιταμίνης του ήλιου μπορούμε να βρούμε στο σκουμπρί, τις σαρδέλες και τον τόνο. Τα λιπαρά ψάρια λοιπόν θα είναι σύμμαχοί μας.

Κουρκουμάς



Το άοσμο πορτοκαλί μπαχαρικό χαρακτηρίζεται και ως «θαυματουργό» λόγω των αντιοξειδωτικών του ουσιών και της αντιφλεγμονώδους δράσης του.

Βάζοντας μια κουταλιά κουρκουμά στο φαγητό σας κάνετε τον οργανισμό σας ανθεκτικότερο. Το πιο σημαντικό είναι πως το μπαχαρικό είναι εντελώς άγευστο και μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από τα παιδιά,

Σπανάκι

Η βιταμίνη c είναι η αντιμικροβιακή βιταμίνη και αυτές τις μέρες πρέπει να την έχουμε σε αφθονία. Η πηγή της βιταμίνης δεν είναι μόνο το πορτοκάλι αλλά και το σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε ωραία γεύματα.

Μπορεί το φάρμακο κατά του κορωνοϊού να μην υπάρχει ακόμα, όμως το μέλημα όλων μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο και γερό των οργανισμό μας, αυτές τις δύσκολες μέρες.

Πρoσoxή: Αυτές είναι οι τροφές «δηλητήριο» που βρίσκονται σε κάθε σπίτι - Δείτε τι μας ταΐζουν και από ποιες χώρες

Αυτές είναι οι τροφές «δηλητήριο» για τα νεφρά και βρίσκονται σε κάθε σπίτι!
Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία στέρεων σχηματισμών στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά.

Υπολογίζεται ότι το 80% της πέτρας των νεφρών αποτελείται από κοιτάσματα ασβεστίου.

Γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα με υψηλό οξαλικό οξύ.

Τέτοιες είναι:

  • το σπανάκι,
  • η μελιτζάνα,
  • η ντομάτα,
  • η πατάτα,
  • τα φιστίκια,
  • η ζάχαρη,
  • τα αμύγδαλα
  • το κακά.

Τον κίνδυνο δημιουργίας πέτρας στα νεφρά μπορεί επίσης να αυξήσει η πρόσληψη υψηλής ποσότητας ζωικού λίπους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών τα τρόφιμα αυτά δεν έρχονται μόνα από την Ελλάδα αλλά και από χώρες εκτός Ευρώπης!

Επίσης το γκρέιπφρουτ επίσης μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά. Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε όλα τα είδη των τροφίμων που μπορούν να αποσπάσουν νερό από το σώμα προκαλώντας αφυδάτωση.

Αυτά περιλαμβάνουν το αλκοόλ, τον καφέ, τη ζάχαρη, το πολύ ασβέστιο κ.λπ.

Επιβάλλεται τέλος να πίνετε πολύ νερό, που συνεπάγεται συχνότερη ούρηση και συντελεί στην αποβολή των ιχνοστοιχείων που προκαλούν τον σχηματισμό λίθων στους νεφρούς, μειώνοντας έτσι το ενδεχόμενο να μένουν στάσιμα και να σχηματίζουν μάζες στο ουροποιητικό σύστημα

Δείτε επίσης: 7 τρόφιμα θάνατος! Σταματήστε να τα αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share