Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Ο κίνδυνος που κρύβει το πλυντήριο για την υγεία σας...Μπορεί να νοσήσετε και από κάτι πολύ σοβαρό!

Το ξέρατε;

21 Φεβρουαρίου 2020 17:10
Ο κίνδυνος που κρύβει το πλυντήριο για την υγεία σας...Μπορεί να νοσήσετε και από κάτι πολύ σοβαρό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πώς γίνεται το πλυντήριο σας να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία σας; Πραγματικά ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά υπάρχει εξήγηση...και θα σας σοκάρει!

Σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί τι μπορεί να κρύβει από πίσω του, και θα μείνετε όταν διαβάσετε το άρθρο. Μπορεί να φιλοξενεί βακτήρια, μικρόβια και άσχημες οσμές. Δείτε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι τα ρούχα σας είναι πεντακάθαρα και η υγεία σας σώα.

Πρέπει αρχικά να προσέχετε αυτλα που μπαίνουν στο πλυντήριο, μιας και μπορούν να βρεθούν μολύσμένα αντικείμενα, όπως αυτό που βρήκε μια μητέρα και έπαθε σοκ, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Σίγουρα έτσι θα είστε περισσότερο ασφαλείς.

Ας πάρουμε την χειρότερη περίπτωση: μούχλα!

Ναι, είναι πιθανό να αναπτυχθεί μούχλα στο πλυντήριο σας και το πιο τρομακτικό είναι ότι δεν φαίνεται πάντα. Τα πλυντήρια που γεμίζουν από μπροστά είναι πιο επιρρεπή στη μούχλα, γι’αυτό είναι σημαντικό να προσέξετε τα σημάδια, όπως την μυρωδιά μούχλας και τα μαύρα σημαδάκια στα ρούχα ή τα τοιχώματα του πλυντηρίου. Αν έχετε υποψίες ότι το πλυντήριο σας έχει μούχλα, καλέστε έναν ειδικό για να το ελέγξει.

Πλύντε τα εσώρουχα μόνα τους

Μπορεί αυτό το ζήτημα να μας φέρνει όλους σε δύσκολη θέση και να μας αηδιάζει, αλλά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Όσο καθαροί κι αν είστε, υπάρχει πιθανότητα να μένουν στα εσώρουχα σας υπολείμματα από περιττώματα, ακόμα και σε πολύ μικρή ποσότητα.

Σύμφωνα με τον Τσάρλς Γκέρμπα, καθηγητή μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Arizona, κατά μέσο όρο μένουν 1/10 του γραμμαρίου περιττώματα στο μέσο εσώρουχο. Έτσι, είναι εύκολο να μεταφερθεί το E. Coli στα άλλα ρούχα και γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερο να πλένετε τα εσώρουχα σας ξεχωριστά από τα τζιν και τα μπλουζάκια σας.

ρούχα στο πλυντήριο

Προτιμήστε το φυσικό στέγνωμα

Ξέρατε ότι δεν σκοτώνονται όλα τα βακτήρια, ακόμα και σε πλύσεις σε υψηλή θερμοκρασία; Στην πραγματικότητα χρειάζεται να πλύνετε τα ρούχα σας τουλάχιστον στους 60 βαθμούς για να φύγουν τα μικρόβια. Γι’αυτό αν προτιμάτε τις χαμηλές θερμοκρασίες, καλό είναι να βάζετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο μετά.

Αν έχετε ευαίσθητα ρούχα, τότε προτιμήστε πλύσεις σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά στέγνωμα στον ήλιο. Δεν είναι καλύτερο μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία. Σύμφωνα με τον Φίλιπ Τιέρνο, καθηγητή μικροβιολογίας, η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τα βακτήρια το ίδιο αποτελεσματικά με την χλωρίνη.

Επιλέξτε απορρυπαντικά χωρίς άρωμα

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τότε αποφύγετε τα απορρυπαντικά με άρωμα! Για να επιλέξετε ένα απορρυπαντικό χωρίς άρωμα μην μείνετε μόνο στο τι λέει η συσκευασία, αλλά τσεκάρετε και τα συστατικά του – αν δείτε πρόσθετες αρωματικές ουσίες, τότε αποφύγετε τα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share