Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σταματήστε να τρώτε σκόρδο αμέσως! Οι επιπτώσεις που έχει στην υγεία σοκάρουν...

Το ξέρατε;

17 Φεβρουαρίου 2020 12:44
Σταματήστε να τρώτε σκόρδο αμέσως! Οι επιπτώσεις που έχει στην υγεία σοκάρουν...

Μπορεί να μην το γνωρίσατε αλλά το σκόρδο, ειδικά όταν το καταναλώνετε ωμό είναι αργός θάνατος. Έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, τις οποίες λίγοι γνωρίζαμε!

Εκτός από τη μείωση της πίεσης του αίματος και της χοληστερόλης, το σκόρδο είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία για το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της γρίπης ή του κρυολογήματος κατά 63%. Ακόμα όταν συνδυάζεται με γάλα μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία σας!

Όταν καταναλώνεται ωμό, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει άσχημη αναπνοή, καούρες, αέρια, ναυτία, οσμή σώματος και μια παρατεταμένη γεύση στο στόμα. Ωστόσο,αυτό εξαρτάται από τη χημεία του σώματος του ατόμου.

Εάν ανήκετε σε μία από τις παρακάτω ομάδες ανθρώπων, δεν πρέπει να καταναλώνετε σκόρδο, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα και επιπλοκές:

1. Είναι γνωστό ότι το σκόρδο έχει φυσικές, αντιπηκτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία προβλημάτων κυκλοφορίας του αίματος επειδή κάνει το αίμα πιο ρευστό, εμποδίζοντας έτσι τους θρόμβους που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή, θρόμβωση και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση του με αντιπηκτικά φάρμακα, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αιμορραγία.

2. Εάν υποφέρετε από οποιαδήποτε κατάσταση που απαιτεί συνταγογραφούμενα φάρμακα, δεν πρέπει να καταναλώνετε σκόρδο χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον γιατρό σας.

3. Εάν έχετε προβλήματα με το ήπαρ – το σκόρδο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση μερικών φαρμάκων από το ήπαρ ή ακόμα και να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που έχουν ληφθεί για ηπατικά προβλήματα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα φάρμακα, ειδικά τα φάρμακα ελέγχου των γεννήσεων (αντισυλληπτικά), μπορεί να έχουν δυσμενείς αλληλεπιδράσεις με το σκόρδο σε οποιαδήποτε μορφή.

4. Εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι – το σκόρδο μπορεί να είναι βαρύ για το πεπτικό σας σύστημα και να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Επίσης, αντενδείκνυται η κατανάλωσή του σε συνδυασμό με φάρμακα για το στομάχι.

5. Εάν είστε έγκυος – παρόλο που οι «μέτριες» ποσότητες ωμού σκόρδου είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της περιόδου θηλασμού, η λήψη σκόρδου ως μέσο θεραπείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είναι ενδεδειγμένη.

6. Εάν η αρτηριακή σας πίεση είναι εντός των κανονικών ορίων ή στο κατώτερο φυσιολογικό όριο, το σκόρδο μπορεί να την μειώσει περαιτέρω και να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία. Μπορείτε να καταναλώνετε σκόρδο μια φορά στο τόσο και πάντα με μέτρο.

Έβαζε σε 1 μπολ μέλι και κανέλα - Αυτό που κατάλαβε μετά είναι πως είναι ένα φάρμακο που κάνεις γιατρός δεν θέλει να ξέρουμε!

Έβαζε σε 1 μπόλ μέλι με κανέλα - Αυτό που κατάλαβε μετά είναι πως είναι ένα φάρμακο που κάνεις γιατρός δεν θέλει να ξέρουμε!

Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες που μακροπρόθεσμα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το καλύτερο από όλα, είναι ότι έχουν υπέροχη γεύση! Απλά αναμείξτε μικρές ποσότητες σε ζεστό νερό και χρησιμοποιήσετε το στις φρουτοσαλάτες σας ή καταναλώστε το απευθείας με το κουταλάκι! Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να κάνει για σας το μέλι με κανέλα:

1. Κατεβάζει τα Επίπεδα της Χοληστερόλης

«Έχει αποδειχθεί πως μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα την ημέρα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρουστο αίμα, των τριγλυκεριδίων, τηςLDL (κακής) χοληστερόλης και τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης σε άτομα μεσακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.»

Το μέλι, από την άλλη πλευρά, εμποδίζει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης «κακή χοληστερόλη», που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να διευκολύνει την ροή του αίματος στην καρδιά και τοφλεβικό σύστημα . Απλά αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού, από αυτό το μείγμα, σε κάθε γεύμα.

2. Ανακουφίζει από τους Πόνους της Αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα προκαλείται συχνά από φλεγμονές των ιστών των αρθρώσεων . Ο διεθνής οργανισμός για την αρθρίτιδα συστήνει ότι θα πρέπει να διαχειριστούν οι ασθενείς αυτή την κατάστασή με το να παίρνουν εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που ανακουφίζουν τον πόνο, μειώνουν τη φλεγμονή και επηρεάζουν θετικά συνολικά την υγεία.

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη . Απλά γεμίστε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό και ανακατέψτε σε αυτό δύο κουταλιές της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας κανέλα. Φτιάξτε και πιείτε το ρόφημα δύο φορές μέσα στη μέρα, το πρωί και το βράδυ, για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Καταπολεμά τη Λοίμωξη της Χοληδόχου Κύστης

Η χοληδόχος κύστη παράγει χολή που βοηθά τις λιποδιαλυτές βιταμίνες να απορροφηθούν στο έντερο. Η υπερβολική χοληστερόλη στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμόπέτρας στη χολή, που με τη σειρά της προκαλεί βακτηριακές εκκρίσεις και μόλυνση. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

Το μέλι και η κανέλα όχι μόνο μειώνουν τη χοληστερόλη, αλλά το μέλι επουλώνει επίσης τους κατεστραμμένους ιστούς. Για να το απολαύσετε, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα και μια μεγάλη κουταλιά μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. . Έβαλε 1 λεμόνι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε 1 ποτήρι - Όταν δείτε το αποτέλεσμα δεν θα σταματήσετε να το κάνετε!

4. Θεραπεύουν από Κρυολογήματα

Τόσο μέλι όσο και η κανέλα έχουν αντι-ιικά οφέλη, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά έναντι του ιού της γρίπης . Απλώς καταναλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι με 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κάθε λίγες ώρες, όταν αισθάνεστε ένακρυολόγημα ή την απειλή της γρίπης.

5. Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Το μέλι και η κανέλα είναι αμφότερα ανοσορυθμιστικά , που σημαίνει ότι είναι ικανά να τροποποιούν ή να ρυθμίζουν μία ή περισσότερες λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας καθημερινά βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τα βακτήρια, τους ιούς και τις λοιμώξεις.

Η κανέλα μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα και έτσι να επιδεινώσει τις υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις. Για να καταναλώσετε κανέλα θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας, αν αντιμετωπίζετε κάποια πολύ σοβαρή πάθηση για την οποία παίρνετε φάρμακα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share