Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

9+1 τρόφιμα που έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή τους και δεν το γνωρίζατε!

Το γνωρίζατε;

12 Δεκεμβρίου 2019 21:19
9+1 τρόφιμα που έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή τους και δεν το γνωρίζατε!

Οι διατροφικές συνήθειες ποικίλουν από χώρα σε χώρα, όμως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι υπάρχει μέρος του κόσμου όπου απαγορεύονται οι… τσίχλες!

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό, καθώς σε ένα μέρος του πλανήτη δεν επιτρέπεται η πώληση και η κατανάλωσή τους. Όμως αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα τροφίμων, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, που έχουν απαγορευθεί σε κάποιες χώρες του κόσμου. 10 τρόφιμα που δέχονται «βροχή» από φυτοφάρμακα!

Αυτά είναι τα δέκα τρόφιμα η κατανάλωση των οποίων έχει απαγορευθεί σε διάφορες χώρες του κόσμου:

Μη παστεριωμένο γάλα
Παρόλο που σε κάποιες χώρες της Ευρώπης το μη παστεριωμένο γάλα καταναλώνεται ευρέως, σε άλλες χώρες του κόσμου απαγορεύεται λόγω φόβου εξάπλωσης διαφόρων μολύνσεων και ασθενειών. Οι χώρες που δεν θα το βρείτε στην αγορά είναι η Σκωτία, η Αυστραλία και κάποιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Σαμόσα

Η σαμόσα είναι ένα τηγανητό ή φουρνιστό αρτοσκεύασμα που περιέχει αλμυρή γέμιση, όπως καρυκευμένες πατάτες, κρεμμύδια, μπιζέλια, φακές και ορισμένες φορές αλεσμένο αρνί, αλεσμένο βοδινό κρέας και αλεσμένο κοτόπουλο. Φαινομενικά, δεν φαίνεται να είναι ένα φαγητό που μπορεί να βλάψει κάποιον, ωστόσο σε περιοχές της Σομαλίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης αλ Σαμπάμπ, απαγορεύεται δια ροπάλου.

Και αυτό γιατί είναι σνακ σε τριγωνική μορφή και θεωρούν ότι αντιπροσωπεύει την… χριστιανική Αγία Τριάδα. Στον υπόλοιπο κόσμο όμως επιτρέπεται κανονικότατα.

Χάγκις

Το Χάγκις είναι το εθνικό πιάτο της Σκωτίας και πρόκειται για εντόσθια προβάτου που έχουν μαγειρευτεί στο στομάχι του ζώου. Το συγκεκριμένο έδεσμα, έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ λόγω των υλικών του καθώς από το 1971, απαγορεύονται τα φαγητά που περιέχουν εντόσθια προβάτων.

Φουά γκρα
Το φουά γκρα είναι ένα διάσημο λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας και αποτελεί γαστρονομική παράδοση της γαλλικής κουζίνας. Ωστόσο η κατανάλωσή του έχει απαγορευτεί από την Ινδία, το Σαν Πάολο και την Καλιφόρνια επειδή θεωρούν ότι η μέθοδος παρασκευής του «είναι απάνθρωπη».

Τσίχλα
Κι όμως, η τσίχλα είναι απαγορευμένη στη Σιγκαπούρη από το 1992, καθώς θεωρείται μεγάλος μπελάς, αφού λερώνει και η διαδικασία της αφαίρεσής της, από όπου κι αν έχει κολλήσει, στοιχίζει ακριβά στην κυβέρνηση…

Σπόρος παπαρούνας
Σπόρο παπαρούνας δεν μπορεί να βρει κάποιος στη Σιγκαπούρη, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυρίως λόγω της περιεκτικότητάς της σε μορφίνη και οπιούχων ιχνών. Οι λόγοι της απαγόρευσής του στις συγκεκριμένες χώρες, είναι κυρίως θρησκευτικοί.

Ψάρι φούγκου

Το ιαπωνικό ψάρι φούγκου, κρύβει στα σπλάχνα του ένα θανατηφόρο μυστικό, μιας και είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδες. Στην Ιαπωνία, θεωρείται εκλεκτό έδεσμα όμως μπορεί να προετοιμαστεί μόνο από εξειδικευμένους σεφ. Για αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη και την Κίνα.

Κρέας αλόγου
Η κατανάλωση κρέατος αλόγου απαγορεύεται σε Καλιφόρνια και Ιλινόις από το 1998.

Μπάρες δημητριακών με μπλούμπερι

Απαγορεύονται σε Νορβηγία, Φινλανδία και Γαλλία καθώς περιέχουν τεχνικές χρωστικές ουσίες. Στον υπόλοιπο κόσμο οι καταναλωτές τις βρίσκουν μαζί με τις άλλες μπάρες.

Ζελέ
Το δροσερό ζελέ έχει απαγορευτεί σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία καθώς η υφή του μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό.ένα θανατηφόρο μυστικό, μιας και είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδες. Στην Ιαπωνία, θεωρείται εκλεκτό έδεσμα όμως μπορεί να προετοιμαστεί μόνο από εξειδικευμένους σεφ. Για αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη και την Κίνα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share