Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνει χυμό λεμονιού πάνω στα νύχια της και... λύνει ένα καθημερινό πρόβλημα των γυναικών!

Δεν θα το πιστεύετε!

9 Δεκεμβρίου 2019 08:14
Ρίχνει χυμό λεμονιού πάνω στα νύχια της και... λύνει ένα καθημερινό πρόβλημα των γυναικών!

Έχετε ξεμείνει από ασετόν και θέλετε να απαλλαχθείτε από το βερνίκι στα νύχια σας, που έχουν πλέον καταστραφεί; Σας έχουμε την καλύτερη λύση και είναι και πρακτική...Τρίψτε τα νύχια σας με χυμό λεμονιού!

Το λεμόνι έχει θεραπευτικές ικανότητες και τονώνει την υγεία. Αν πιείτε χυμό λεμονιού, για παράδειγμα, επί 2 βδομάδες θα δείτε τα θετικά οφέλη στον οργανισμό σας. Είναι ένας οικονομικός συνδυασμός από νερό και λεμόνι, που θα σας τονώσει και θα αντικαταστήσει τα συμπληρώματα διατροφής!

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπαταλήσετε έξτρα χρήματα, αφού θα χρειαστείτε μόνο κάτι που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Αναμείξτε χυμό λεμονιού με ξίδι και αφαιρέστε το παλιό βερνίκι, βουτώντας ένα βαμβάκι σε αυτό μείγμα. Αντικαθιστά τέλεια το ασετόν και θα σας λύσει σίγουρα τα χέρια!

Παίρνει λεμόνι, λάδι καρύδας και τα ανακατεύει στα μαλλιά της! Λίγο μετά...

Το λεμόνι κάνει θαύματα και το γνωρίζετε, όπως και στην περίπτωση της γυναίκας που έπινε 20 μέρες σερί! Τι συμβαίνει όμως όταν το ανακατεύει με λάδι καρύδας και το ρίχνεις στα μαλλιά;

Το χρώμα των μαλλιών σας εξαρτάται από τα κύτταρα χρωστικών ουσιών που βρίσκονται στη βάση των θυλάκων της τρίχας στο κεφάλι σας.Με το πέρασμα του χρόνου τα κύτταρα αυτά εξασθενούν και πεθαίνουν με αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάνουν το χρώμα τους και να γίνονται γκρι!

Παρόλα αυτά αν προσέχεις το σκαλπ σου και το περιποιείσαι, τότε τα χρωστικά κύτταρα γίνονται πιο υγιή και πιο δυνατά προστατεύοντας παράλληλα το χρώμα των μαλλιών σου.

Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν το γκριζάρισμα της τρίχα είναι:

Ορμονικές διαταραχές

διαταραχές του Θυρεοειδή

Κακή διατροφή

Γονίδια και κληρονομικότητα

κακή περιποίηση του τριχωτου

Υπάρχει ευτυχώς μία μαγική σπιτική συνταγή με την οποία θα προστατέψετε το χρώμα των μαλλιών σας και θα επαναφέρετε τα ήδη γκριζαρισμένα μαλλιά στην αρχική τους κατάσταση.

Το αντίδοτο για τα γκρι μαλλιά αποτελείται από 2 μόνο υλικά. Λεμόνι και λάδι καρύδας θα χρειαστούν για την παρασκευή της συνταγής.

Μίξη Λάδι καρύδας και χυμό λεμονιού:

Το λάδι καρύδας έχει αντι μικροβιακές ιδιότητες και λαυρινικό οξύ. Αυτές οι ιδιότητες δυναμώνουν το τριχωτό,φροντίζουν το σκάλπ και συμβάλουν στη δημιουργία νέας τρίχας.Επίσης η αντιοξειδοτική του δράση ενισχύει την πρωτεΐνη της τρίχας και δυναμώνει τα χρωστικά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το χρώμα στα μαλλιά σου.

Από την άλλη ο χυμός λεμονιού καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β , C και φώσφορο αποτρέπει το γκριζάρισμα της τρίχας και διατηρεί υγιές το χρώμα των μαλλιών σας.

Υλικά

3 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι

50 ml οργανικό λάδι καρύδας

Παρασκευή

1.Αναμιγνύουμε τα υλικά και ανακατεύουμε.

2.Απλώστε το μείγμα στις ρίζες των μαλλιών και κάντε μασάζ του κεφαλιού.

3.Αφήστε το για μια ώρα τουλάχιστον να δράσει.

4.Ξεβγάλτε με σαμπουάν και πολύ νερό.

Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα και δείτε τα αποτελέσματα…

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share