Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Παίρνει λεμόνι, λάδι καρύδας και τα ανακατεύει στα μαλλιά της! Λίγο μετά...

Κάνει θαύματα!

7 Δεκεμβρίου 2019 11:00
Παίρνει λεμόνι, λάδι καρύδας και τα ανακατεύει στα μαλλιά της! Λίγο μετά...

Το λεμόνι κάνει θαύματα και το γνωρίζετε, όπως και στην περίπτωση της γυναίκας που έπινε 20 μέρες σερί! Τι συμβαίνει όμως όταν το ανακατεύει με λάδι καρύδας και το ρίχνεις στα μαλλιά;

Το χρώμα των μαλλιών σας εξαρτάται από τα κύτταρα χρωστικών ουσιών που βρίσκονται στη βάση των θυλάκων της τρίχας στο κεφάλι σας.Με το πέρασμα του χρόνου τα κύτταρα αυτά εξασθενούν και πεθαίνουν με αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάνουν το χρώμα τους και να γίνονται γκρι!

Παρόλα αυτά αν προσέχεις το σκαλπ σου και το περιποιείσαι, τότε τα χρωστικά κύτταρα γίνονται πιο υγιή και πιο δυνατά προστατεύοντας παράλληλα το χρώμα των μαλλιών σου.

Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν το γκριζάρισμα της τρίχα είναι:

Ορμονικές διαταραχές

διαταραχές του Θυρεοειδή

Κακή διατροφή

Γονίδια και κληρονομικότητα

κακή περιποίηση του τριχωτου

Λεμόνι λάδι καρύδας

Υπάρχει ευτυχώς μία μαγική σπιτική συνταγή με την οποία θα προστατέψετε το χρώμα των μαλλιών σας και θα επαναφέρετε τα ήδη γκριζαρισμένα μαλλιά στην αρχική τους κατάσταση.

Το αντίδοτο για τα γκρι μαλλιά αποτελείται από 2 μόνο υλικά. Λεμόνι και λάδι καρύδας θα χρειαστούν για την παρασκευή της συνταγής.

Μίξη Λάδι καρύδας και χυμό λεμονιού:

Το λάδι καρύδας έχει αντι μικροβιακές ιδιότητες και λαυρινικό οξύ. Αυτές οι ιδιότητες δυναμώνουν το τριχωτό,φροντίζουν το σκάλπ και συμβάλουν στη δημιουργία νέας τρίχας.Επίσης η αντιοξειδοτική του δράση ενισχύει την πρωτεΐνη της τρίχας και δυναμώνει τα χρωστικά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το χρώμα στα μαλλιά σου.

Από την άλλη ο χυμός λεμονιού καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β , C και φώσφορο αποτρέπει το γκριζάρισμα της τρίχας και διατηρεί υγιές το χρώμα των μαλλιών σας.

Υλικά

3 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι

50 ml οργανικό λάδι καρύδας

Παρασκευή

1.Αναμιγνύουμε τα υλικά και ανακατεύουμε.

2.Απλώστε το μείγμα στις ρίζες των μαλλιών και κάντε μασάζ του κεφαλιού.

3.Αφήστε το για μια ώρα τουλάχιστον να δράσει.

4.Ξεβγάλτε με σαμπουάν και πολύ νερό.

Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα και δείτε τα αποτελέσματα…

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share