Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Μήπως έχετε τρίχες στο λαιμό; Αν ναι,είναι σημάδι για κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Προσοχή!

2 Νοεμβρίου 2019 14:34
Μήπως έχετε τρίχες στο λαιμό; Αν ναι,είναι σημάδι για κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αλλιώς γνωστή ως PCOS, είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία αναπαραγωγής. Το WebMD εξηγεί ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας των ορμονών και ότι συχνά – αλλά όχι πάντα – το PCOS προκαλεί κύστεις να σχηματίζονται στις ωοθήκες! Αν έχεις τρίχες στο λαιμό είναι ένα σημάδι για την υγεία σου!

Δείτε επίσης: 3 σπιτικές συνταγές για να εξαφανίσεις τις τρίχες ακόμα και στο μπικίνι!

Αυτές οι κύστεις δεν είναι επιβλαβείς, αλλά οδηγούν σε ορμονικές ανισορροπίες που μπορούν να προκαλέσει σπάνιες ή παρατεταμένες περιόδους εμμηνόρροιας, υπερβολική τριχοφυΐα, ακμή και παχυσαρκία. Είναι επίσης σημαντικό να διαγνωστεί νωρίς, για να μην οδηγήσει σε μακροχρόνιες επιπλοκές όπως ο διαβήτης τύπου 2 και καρδιακή νόσο.

Τι προκαλεί το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών;

Οι γιατροί δεν ξέρουν τι ακριβώς προκαλεί το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αλλά η Mayo Clinic λέει ότι υπάρχουν μερικές θεωρίες σχετικά με ορισμένους παράγοντες κινδύνου:

Η υπερβολική ινσουλίνη: η πάρα πολύ ινσουλίνη θα μπορούσε να επηρεάσει τις ωοθήκες, αυξάνοντας την παραγωγή ανδρογόνων (ανδρικές ορμόνες), οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να επηρεάσουν την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια σωστά.
Φλεγμονή: μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν επίσης φλεγμονή (χαμηλού βαθμού), η οποία προκαλεί τις πολυκυστικές ωοθήκες να παράγουν ανδρογόνα.
Κληρονομικότητα

Μήπως έχετε τρίχες στο λαιμό; Αν ναι,είναι σημάδι για κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Συμπτώματα

Τα σημάδια και τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών ξεκινούν σχεδόν με την πρώτη περίοδο μιας γυναίκας, αλλά το PCOS μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και πολύ αργότερα. Υπάρχουν πολλά σημάδια για να το ελέγξει κανείς, ωστόσο η κάθε γυναίκα θα μπορούσε να επηρεαστείμε διαφορετικό τρόπο και τα συμπτώματα επιδεινώνονται με την παχυσαρκία.

Ακανόνιστη περίοδος: αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του PCOS.
Η υπερβολική τριχοφυΐα στο προσώπο και το σώμα
Κακή διάθεση: μπορεί να υποφέρετε από κατάθλιψη ή εναλλαγές της διάθεσης που φαίνονται εκτός χαρακτήρα
Ακμή: το PCOS μπορεί επίσης να προκαλέσει ακμή ή πολύ λιπαρό δέρμα. Τα σπυράκια μπορεί να είναι πολύ βαθιά και επώδυνα
Προβλήματα με τα επίπεδα ινσουλίνης: η περίσσεια ινσουλίνης επηρεάζει την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια σωστά

Θεραπεία

Η θεραπεία του PCOS είναι διαφορετική για τον καθένα. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως στην διατροφή και γυμναστική για να χάσετε βάρος. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας συνταγογραφήσει αντισυλληπτικά για να σας βοηθήσει στη ρύθμιση της περιόδου σας και για να μειώσετε την παραγωγή ανδρογόνων.

Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι σημαίνει αν έχετε τριχοφυΐα στο συγκεκριμένο σημείο του αυτιού!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κληρονομικότητα και το ιστορικό υγείας που σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις, το βάρος, την αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη, μπορούν να προβλέψουν τις πιθανότητές να είστε επιρρεπείς σε καρδιακά νοσήματα. Αλλά αυτά είναι πολύ κοινά συμπτώματα και άλλων ασθενειών. Υπάρχει όμως ένα επιπλέον σύμπτωμα που όλα τα άρθρα ξεχνούν να αναφέρουν!

Η αυξημένη τριχοφυΐα στα αυτιά! Ερευνητές έχουν αποκαλύψει τη σχέση μεταξύ της τριχοφυΐας των αυτιών και της καρδιακής νόσου!

Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι σημαίνει αν έχετε τριχοφυΐα στο συγκεκριμένο σημείο του αυτιού!

Ακόμη και ο λοβός του αυτιού όμως μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της καρδιάς σας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αν κάποιος έχει μια πτυχή στον λοβό του αυτιού του, είναι περισσότερο επιρρεπής στην εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Τριχοφυΐα στις θηλές: Τι σημαίνει;

Αυξημένος αριθμός τριχοθυλακίων στο αυτί, είναι δείκτης των επιπέδων της τεστοστερόνης στον οργανισμό μας, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις.

Έχεις αυτή την τρύπα πάνω από το αυτί; Μόλις μάθεις τι σημαίνει θα πάθεις σοκ!

Έχεις αυτή την τρύπα πάνω από το αυτί; Μόλις μάθεις τι σημαίνει θα πάθεις σοκ!

Όχι, δεν πρόκειται για μία απλή τρύπα από σκουλαρίκι, αλλά υπάρχει απόλυτα επιστημονική εξήγηση για την ύπαρξή της στο επάνω μέρος του δεξιού (συνήθως) αυτιού μερικών ανθρώπων.

Αυτοί αποτελούν μάλιστα μόλις το 1% του πληθυσμού της Γης, ενώ το σημάδι δεν είναι τίποτα άλλο από μία κληρονομική γενετική ανωμαλία που ονομάζεται «preauricular sinus» (προωτιαίος ρινικός κόλπος).

Σύμφωνα με τον Business Insider, αυτή παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από έναν επιστήμονα που γύριζε το κεφάλι στο Van Heusinger, το μακρινό 1864. Η ανωμαλία μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο αυτιά ή μόνο στο ένα με πιο... ύποπτο το δεξί.

Αυτό ωστόσο που έκανε τους περισσότερους να ανατριχιάσουν είναι η μετέπειτα αποκάλυψη του εξελικτικού βιολόγου Neil Shubin, ο οποίος πιστεύει ότι οι συγκεκριμένες τρύπες θα μπορούσαν να είναι κάποιο απομεινάρι από τα βράγχια των ψαριών!

Είναι πάντως εξαιρετικά σπάνιο να εντοπίσετε κάποιον δίπλα σας με αυτήν την τρύπα στο αυτί. Πιθανότερο πάντως είναι να πέσετε πάνω σε κάποιον με το «φύμα του Δαρβίνου»!

Μπορεί το όνομα να προκαλεί τρόμο, ωστόσο όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό εξόγκωμα – απόδειξη της κοινής καταγωγής των πρωτεύοντων θηλαστικών που περιγράφεται στις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου του Δαρβίνου «The Descent of Man».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share