Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τριχοφυΐα στις θηλές: Τι σημαίνει;

Πρέπει να το κοιτάξετε;

4 Ιουλίου 2019 17:21
Τριχοφυΐα στις θηλές: Τι σημαίνει;

Το γυναικείο στήθος και ιδιαίτερα οι θηλές του είναι από τις πιο σημαντικές ερωτογενείς ζώνες σε μία γυναίκα. Συχνά μπορεί να εμφανιστεί και τριχοφυία σε αυτές, κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς. Πέρα όμως από το κομμάτι της εμφάνισης, τι σημαίνει το να έχει μια γυναίκα μερικές τρίχες πάνω στη θηλή της; Είναι φυσιολογικό ή είναι κάτι που θα πρέπει να την απασχολεί;

Η απάντηση που δίνουν οι ειδικοί είναι πως η τριχοφυΐα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι φυσιολογική και πως εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό γυναικών, σε άλλες σε μεγαλύτερο και σε άλλες σε μικρότερο βαθμό. Πρόκειται λοιπόν για τρίχες οι οποίες κυρίως αναπτύσσονται γύρω από τη θηλή είναι μαλακές και έχουν μέτριο μήκος.

Η ύπαρξή τους λοιπόν οφείλεται στους αδένες οι οποίοι υπάρχουν στην περιοχή και εκκρίνουν σμήγμα ώστε να διατηρήσουν το δέρμα γύρω από τη θηλή ενυδατωμένο. Μερικές φορές λοιπόν οι αδένες αυτοί ευθύνονται και για τις τρίχες αυτές. Επίσης δεν υπάρχει “φυσιολογικός” αριθμός για τις τρίχες αυτές, μπορεί να είναι μια δυο μπορεί και περισσότερες. Μερικές γυναίκες έχουν αδύναμες και αραιά τοποθετημένες τρίχες και κάποιες άλλες πιο σκληρές σκουρόχρωμες και πυκνές ανάλογα με τον οργανισμό.

Από μόνη της, η παρουσία τρίχας στη θηλή δεν αποτελεί αιτία για επίσκεψη στο γιατρό. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να θελήσετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας θα ήταν η περίπτωση της θυλακίτιδας ή του αποστήματος. Εντούτοις, μπορεί να χρειάζεται να δείτε έναν γιατρό αν εμφανιστεί ξαφνική αύξηση στις τρίχες των θηλών και άλλα συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας.

Αν παρατηρήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σε άλλα στερεοτυπικά “αρσενικά” μέρη, όπως το άνω χείλος ή το πηγούνι, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι που συνήθως συνδέεται με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).

Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι σημαίνει αν έχετε τριχοφυΐα στο συγκεκριμένο σημείο του αυτιού!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κληρονομικότητα και το ιστορικό υγείας που σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις, το βάρος, την αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη, μπορούν να προβλέψουν τις πιθανότητές να είστε επιρρεπείς σε καρδιακά νοσήματα. Αλλά αυτά είναι πολύ κοινά συμπτώματα και άλλων ασθενειών. Υπάρχει όμως ένα επιπλέον σύμπτωμα που όλα τα άρθρα ξεχνούν να αναφέρουν!

Η αυξημένη τριχοφυΐα στα αυτιά! Ερευνητές έχουν αποκαλύψει τη σχέση μεταξύ της τριχοφυΐας των αυτιών και της καρδιακής νόσου!

Ακόμη και ο λοβός του αυτιού όμως μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της καρδιάς σας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αν κάποιος έχει μια πτυχή στον λοβό του αυτιού του, είναι περισσότερο επιρρεπής στην εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Αυξημένος αριθμός τριχοθυλακίων στο αυτί, είναι δείκτης των επιπέδων της τεστοστερόνης στον οργανισμό μας, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share