Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λίπος στην μέση σας; Έτσι θα απαλλαγείτε από αυτό!

Δες πώς!

29 Οκτωβρίου 2019 13:27
Λίπος στην μέση σας; Έτσι θα απαλλαγείτε από αυτό!

Είναι εμφανή ιδιαίτερα όταν φοράτε στενά παντελόνια: μιλάμε για τα ψωμάκια στην περιοχή της μέσης. Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά αλλά όχι και ακατόρθωτο. Το σημαντικό είναι να κάνετε τις σωστές ασκήσεις έτσι ώστε να επικεντρωθείτε στο λίπος της περιοχής αυτής. Σημαντική είναι επίσης μια σωστή δίαιτα. Η άσκηση είναι σημαντική!

Δείτε και αυτό: Οι 3 χρυσοί κανόνες για να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο, να επιβραδύνουμε το γήρας και να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς!

Κάψιμο λίπους

Αν θέλετε να ξεκινήσετε να καίτε το λίπος αυτό, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ασκήστε τακτικά. Είναι επίσης σημαντική η άσκηση ενδυνάμωσης επειδή με αυτό τον τρόπο δυναμώνετε τους μύες και αυτοί με την σειρά τους βοηθούν στο κάψιμο των θερμίδων. Το λίπος στην μέση σας δεν θα εξαφανιστεί άμεσα, αλλά ενδυναμώνοντας τους μύες σας η μέση σας θα δείχνει πιο γυμνασμένη. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας θα καίει περισσότερο λίπος ακόμα και όταν δεν κινήστε αν έχετε δημιουργήσει αρκετό μυϊκό ιστό.

Φαγητό

Μια σωστή δίαιτα είναι πολύ σημαντική αν θέλετε να απαλλαγείτε από το λίπος στην μέση. Τρώγοντας συχνά αλλά μικρές μερίδες βοηθάτε τον μεταβολισμό σας και αυτό με την σειρά του σας βοηθάει να καίτε το λίπος πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε κυρίως μη επεξεργασμένα προϊόντα όπως λαχανικά, φρούτα, ψωμί ολικής άλεσης, μαύρο ρύζι και ζυμαρικά ολικής άλεσης. Προσπαθήστε να καταναλώνετε όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη ενώ εξαιρετικές είναι και οι φυτικές ίνες. Είναι πιο δύσκολες στην πέψη με αποτέλεσμα το σώμα να πρέπει να δουλέψει περισσότερο και αυτό βοηθάει πάρα πολύ στο κάψιμο του λίπους!

Θέλετε να μάθετε για τις ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος στην μέση σας; Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να μάθετε για αυτές!

Αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση θα αυξήσει τον καρδιακό παλμό σας και θα κάψει το λίπος. Προσπαθήστε να συνδυάσετε αερόβια άσκηση με ασκήσεις ενδυνάμωσης όπως πιέσεις στον πάγκο και βάρη.

Ασκήσεις για το σπίτι

Το καλό με τις δύο επόμενες ασκήσεις είναι ότι μπορείτε να τις κάνετε στην άνεση του σπιτιού σας.

▪ Άσκηση 1: Ξαπλώστε ανάσκελα (καλύτερα πάνω σε ένα χαλάκι για γιόγκα αλλά και οποιοδήποτε άλλο χαλάκι) και σφίξτε τα οπίσθια σας σαν να προσπαθείτε να κρατήσετε ένα κέρμα ανάμεσα τους. Τεντώστε τα χέρια και τα πόδια σας. Σηκώστε τα χέρια, τους ώμους και τα πόδια σας από το έδαφος και μείνετε σε αυτή την θέση για δέκα δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε και επαναλάβετε αυτή την άσκηση όσο το δυνατόν περισσότερες φορές σε ένα λεπτό.

▪ Άσκηση 2: Ξαπλώστε μπρούμυτα σε ένα χαλάκι. Κρατήστε το λαιμό σας σε ευθεία με την σπονδυλική σας στήλη. Σηκώστε τα πόδια, τα χέρια και το στήθος σας από το έδαφος. Κάντε ότι ‘κολυμπάτε’ σηκώνοντας τα χέρια και τα πόδια σας ψηλότερα και κινώντας τα πάνω κάτω. Συνεχίστε για ένα λεπτό. Ξεκουραστείτε για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση.

Οι 10 τροφές για να εξαφανίσεις τα "ψωμάκια" και το λίπος!

Οι 10 θαυματουργές τροφές που εξουδετερώνουν το λίπος και εξαφανίζουν τα "ψωμάκια", που μας ταλαιπωρούν. Ο σωστός τρόπος και υγιής για απώλεια βάρους και λίπους δεν είναι να τρως λίγο, αλλά τα σωστά τρόφιμα!

Διαβάστε επίσης: Ο φόβος και ο τρόμος των διατροφολόγων..Μόνο μια κουταλιά βάζουμε και καίει το λίπος άμεσα!

1. Γκρέιπφρουτ

Έχει αποδειχθεί πως δρα ως κατασταλτικό της όρεξης, ενισχύει την πέψη και τον μεταβολισμό της γλυκόζης, ενώ είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες με μόλις 42 ανά 100 γραμμάρια. Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα πως τρώγοντας μισό από το συγκεκριμένο φρούτο ή πίνοντας ένα ποτήρι από τον χυμό του πριν από κάθε γεύμα νιώθουν πιο χορτάτοι, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος. Είτε αυτό ισχύει, είτε όχι ο συγκεκριμένος χυμός είναι πεντανόστιμος και δεν θα μας πείραζε να πίνουμε ένα ποτηράκι πριν από κάθε γεύμα, ακόμα και αν είναι μόνο για να παίρνουμε όλα τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά.

2. Αβοκάντο

Το ολεϊκό οξύ, που αποτελεί συστατικό στα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο, βοηθά στην απώλεια βάρους. Φάε ένα τέταρτο ως μισό αβοκάντο την ημέρα και δες την κοιλιά σου να αδυνατίζει και να γίνεται πιο επίπεδη, χάρη στα “καλά λιπαρά” και στις φυτικές ίνες που περιέχει το πράσινο αυτό φρούτο.

3. Κινόα

Πρόκειται για ένα δημητριακό, ιδανικό για όσους αποφεύγουν την γλουτένη, το οποίο ανά 100 γραμμάρια έχει μόλις 104 θερμίδες. Είναι μία τροφή, η οποία αποτελεί άριστη πηγή πρωτεϊνών, ιδανική για χορτοφάγους, και η οποία όχι μόνο είναι πεντανόστιμη σε σαλάτες και ζεστά πιάτα, αλλά έχει αποδειχθεί πως μειώνει την επιθυμία για γλυκό.

4. Κόκκινη καυτερή πιπεριά

Μπροστά στην καύση λίπους, τι είναι λίγος πόνος; Μπορεί να καίγεται η γλώσσα όταν τρώμε το συγκεκριμένο λαχανικό, όμως αξίζει τον κόπο, αφού η ουσία καψαϊκίνη, που περιέχει, διεγείρει την καύση του λίπους.

5. Σόγια

Περιέχει άφθονο σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες, που διατηρούν σε σταθερό επίπεδο το σάκχαρο στο αίμα και μας βοηθούν να χάσουμε λίπος.

6. Μούρα

Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή θερμιδική αξία. Ενδεικτικά να πούμε πως τα 100 γραμμάρια έχουν μόνο 43 θερμίδες, κάνοντας τα το ιδανικό απογευματινό σνακ. Επιπλέον, τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ παράλληλα κρατούν τα επίπεδα της ινσουλίνης σταθερά.

7. Μπρόκολο

Το λαχανικό αυτό διαθέτει μόλις 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και περιέχει άφθονη βιταμίνη C , ασβέστιο, περισσότερη πρωτεΐνη ανά γραμμάριο από το κρέας, όπως επίσης μέταλλα και βιταμίνες, που είναι απαραίτητα για την απώλεια λίπους.

8. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι προάγει την απώλεια βάρους και την τόνωση του οργανισμού, ενώ βοηθάει στο κάψιμο του κοιλιακού λίπους, αφού περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικού που μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό άμεσα.

9. Κανέλα

Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, περιορίζοντας έτσι την όρεξη μας, ιδιαίτερα αν έχουμε διαβήτη τύπου 2. Μπορεί, επίσης, να μεταβολίζει γρήγορα τη ζάχαρη. Πρόσθεσέ την λοιπόν στο γιαούρτι, στα δημητριακά, στην βρώμη ή ακόμη και στον καφέ σου.

10. Ξίδι

Σύμφωνα με μελέτες, το ξίδι βοηθά στη διαδικασία της λιποδιάλυσης, ενώ παράλληλα αποτελεί το ιδανικό dressing για σαλάτες, αφού δεν έχει θερμίδες αλλά δίνει μοναδική γεύση.

Οι 10 κορυφαίοι λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί!

Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους. Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί και βοηθάν στο αδυνάτισμα!

Δείτε επίσης: Καρκίνος στο πιο αγαπημένο τρόφιμο των Ελλήνων: Συναγερμός από ΕΦΕΤ!

1. Αβγό ποσέ + ντομάτα + παξιμάδι κρίθινο

Δυναμικό πρωινό ξεκίνημα Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρέχει υψηλότερο κορεσμό της πείνας και ενέργεια που διαρκεί.

2. Βρώμη + γάλα + αμύγδαλα + ξερά φρούτα

Εξαιρετικό πρωινό γεύμα Ενισχύει τη θρεπτική πληρότητα και τη διατροφική αξία των επιμέρους τροφίμων, επιβραδύνει τη στομαχική κένωση και το ρυθμό απελευθέρωσης ενέργειας.

3. Γιαούρτι στραγγιστό + φράουλες + στέβια

Εύκολο και γρήγορο σνακ. Ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, καταπολεμά τη νευρικότητα, συμβάλλει στην προστασία της μυϊκής μάζας.

4. Κρέας + μουστάρδα + μπαχαρικά + πιπεριές

Ιδιαίτερα χορταστικός συνδυασμός για μεσημεριανό Ή βραδινό γεύμα Διεγείρει εντονότερα το μεταβολισμό, αυξάνει τις καύσεις, προάγει την απώλεια λίπους, υποστηρίζει το μυϊκό ιστό.

5. Λαχανικά τουρλού + τυρί φέτα

Κλασικός εποχικός συνδυασμός Τα διαφορετικά λαχανικά προσφέρουν στον οργανισμό διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Μειώνουν την απορρόφηση των λιπαρών από τη φέτα και ενισχύουν τον οργανισμό με κάλιο, το οποίο εξισορροπεί την πρόσληψη νατρίου.

6. Φασόλια + καλαμπόκι + πράσινα λαχανικά

Έξυπνος χορτοφαγικός συνδυασμός Βελτιώνει την πληρότητα του γεύματος σε αμινοξέα, ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα με πρεβιοτικές ίνες, ελαττώνει την ποσότητα αμύλου που μπορεί να αποθηκευτεί ως σωματικό λίπος.

7. Σουβλάκι κοτόπουλου + ρύζι καστανό + λαχανικά

Ιδανικό για βραδινό Παρατείνει τη διάρκεια του γεύματος, χορταίνει την πείνα χωρίς πολλές θερμίδες, αυξάνει το θερμιδικό κόστος της πέψης χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

8. Τσάι πράσινο + χυμός λεμονιού

Το ίδιο απολαυστικό ζεστό Ή δροσερό Συνεισφέρει στην πληρέστερη ενυδάτωση, επιταχύνει το ρυθμό των καύσεων, μειώνει την αποθήκευσης γλυκόζης στα λιποκύτταρα, δρα αντιοξειδωτικά και αναζωογονητικά.

9. Μιλκσέικ με άπαχο γάλα + μπανάνα + κανέλα

Τέλειο ύστερα από σωματική άσκηση Πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο, δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα, δρα τονωτικά, μειώνει το αίσθημα κόπωσης.

10. Ψάρι + χόρτα

Σίγουρη επιλογή. Ψάρια και θαλασσινά αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών και ιωδίου, τα οποία εντείνουν τις καύσεις. Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά και αδιάλυτες φυτικές ίνες και δεν εμποδίζουν την απορρόφηση των ω-3 λιπαρών ή του ιωδίου από το θυρεοειδή.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share