Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοιτάξτε τα νύχια σας προσεκτικά! Έχετε το λευκό μισοφέγγαρο; Αν ναι, δείτε τι σημαίνει για την υγεία σας!

Δείτε εδώ!

28 Οκτωβρίου 2019 18:01
Κοιτάξτε τα νύχια σας προσεκτικά! Έχετε το λευκό μισοφέγγαρο; Αν ναι, δείτε τι σημαίνει για την υγεία σας!

Τα σώματά μας έχουν εκατοντάδες μικρούς τρόπους να μας στείλουν μηνύματα για την υγεία μας. Ένας τρόπος είναι και τα νύχια μας!

Τα πράγματα όπως το χρώμα του δέρματός μας, το πόσα μαλλιά μας πέφτουν, πόσο γρήγορα ανοίγουν τα τραύματα και η ακμή μπορούν όλα να σηματοδοτήσουν πολλά «κακά». Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Δείτε πώς οι Ιάπωνες βρήκαν την λύση [Βίντεο]

Την κατάσταση των θρεπτικών συστατικών, την κατάσταση των μικροβίων μας, τις πιθανές τροφικές δυσανεξίες και ακόμη και σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος.

Ένας τομέας του σώματός μας, που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ποτέ δώσει σημασία, μπορεί να σας δώσει πραγματικά πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία μας: Το λευκό μισοφέγγαρο στα νύχια σας, το lunula.

Τι είναι το lunula;

Το lunula δειχνει την υγεία των νυχιών. Το lunula, είναι μέρος του νυχιού σας στην κορυφή του δέρματος ακριβώς κάτω από το νύχι σας. Πρόκειται για προστατευτικό κάλυμμα των ευάλωτων αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται εκεί.

Όλοι έχουμε, αν και δεν είναι πάντοτε ορατό σε όλα τα δάχτυλα (πολλοί το βλέπουν μόνο στους αντίχειρές τους). Η lunula παίζει μεγάλο ρόλο στο σχήμα των νυχιών σας και στο πώς μεγαλώνουν.

Τι σημαίνει lunula για την υγεία σας;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο 1996 στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, το lunula έχει τρεις τρόπους που σας προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα υγείας: το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα.

Ένα φυσιολογικό, υγιές lunula είναι σε σχήμα μισού-φεγγαριού και περίπου το 5ο του νυχιού. Εάν παρατηρήσετε κάποια από τις ακόλουθες αλλαγές σε αυτό, ίσως να πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας.

Μέγεθος Lunula

Microlunula και anolunula: Αυτό είναι όταν το lunula είναι είτε μικρό είτε απουσιάζει. Ενώ το microlunule είναι συνήθως φυσιολογικό για τους ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής και μπορεί απλά να σχετίζεται με την ηλικία, μπορεί επίσης να δηλώνει και άλλα προβλήματα, όπως:

Καρδιαγγειακή αθηροσκλήρωση
Χρωμοσωμικές ασθένειες
Ασθένειες νυχιών
Διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος
Ανεπάρκεια σιδήρου, αναιμία και υποσιτισμός
HIV
Βλάβη των νεύρων
Νεφρική ανεπάρκεια
Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Όπως αναφέρθηκε ήδη, θα πρέπει να είναι περίπου το ένα πέμπτο του νυχιού σας. Το μεγαλύτερο ή το μικρότερο θα μπορούσε να σημαίνει το εξής πρόβλημα:

Macrolunula: Αυτό είναι όταν το lunula είναι μεγαλύτερο από το κανονικό. Για κάποιες εθνότητες, ιδιαίτερα εκείνες της Ινδίας αυτό είναι φυσιολογικό. Διαφορετικά, μπορεί να σημαίνει ενδοκρινικές διαταραχές όπως ο υπερθυρεοειδισμός.

Αυτές είναι οι βιταμίνες που χρειάζονται για υγιή νύχια!

Την περίοδο αυτή ο οργανισμός μας χρειάζεται ενίσχυση για αυτό καλό θα ήταν να τον παίρνουμε πολλές βιταμίνες! Τα νύχια είναι ο καθρέφτης μιας γυναίκας για αυτό πρέπει να είναι περιποιημένα!

Έχετε σκεφτεί ότι, το να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με τις σωστές βιταμίνες και μέταλλα, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να είναι η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στα νύχια σας; Δείτε ακόμα: Απομάκρυνε τους μύκητες των νύχιων μια για πάντα!

Η διατροφή, λοιπόν, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που ευθύνονται για την καλύτερη εμφάνισή σας, επηρεάζοντας τη λειτουργία του οργανισμού σας, συνολικά. Και όσο και αν δεν το πιστεύετε, τα μαλλιά και τα νύχια «δείχνουν» έμπρακτα τα αποτελέσματα της κακής διατροφής σας.

Δείτε, παρακάτω τις 6 θαυματουργές βιταμίνες που θα πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας, για να έχετε δυνατά και υγιή νύχια!

Βιταμίνη Β-12

Η βιταμίνη Β-12 είναι ένα άλλο στοιχείο της υγιούς ανάπτυξης των νυχιών, που είναι υπεύθυνη (μαζί με άλλες βιταμίνες) για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων στον οργανισμό. Έτσι, τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης, σηματοδοτούν ανεπάρκεια στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν το οξυγόνο και τα απαραίτητα στοιχεία σε όλους τους ιστούς του οργανισμού (και στα νύχια). Πολλά προϊόντα, όπως τα δημητριακά και το ψωμί ολικής αλέσεως, τα αυγά, τα ψάρια, τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας είναι σημαντικές πηγές της βιταμίνης Β-12.

Βιταμίνη Α

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Α, που είναι σημαντική για την ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών του σώματος, μπορεί να είναι η αιτία για τα εύθραυστα ή ξηρά νύχια σας. Η βιταμίνη αυτή, προστατεύει την επιφάνεια των νυχιών και βοηθάει στην γρήγορη ανάπτυξή τους. Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα και το τυρί είναι καλές πηγές της βιταμίνης Α, όπως επίσης το σπανάκι, γλυκοπατάτες και τα καρότα.

Ασβέστιο

Γνωρίζατε μέχρι τώρα οτι το ασβέστιο είναι απαραίτητο για υγιή οστά. Είναι επίσης, σημαντικό στοιχείο, αν θέλετε να έχετε δυνατά νύχια με αντοχή. Καλές πηγές ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα και το τυρί.Σε περίπτωση όμως, που δεν καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείτε να πιείτε γάλα αμυγδάλου ή να πάρετε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου.

Ψευδάργυρος

Αν τα νύχια σας αρχίζουν να εμφανίζουν ένα μεγάλο αριθμό λευκών κηλίδων στην επιφάνειά τους , ίσως αυτό να οφείλεται στην ανεπάρκεια ψευδαργύρου. Η έλλειψη ψευδαργύρου από τη διατροφή σας, μπορεί επίσης να προκαλέσει αργή ανάπτυξη στα νύχια σας και να τα κάνει πιο λεπτά και εύθραυστα. Τα τρόφιμα όπως τα αυγά, η κολοκύθα, τα ψάρια και τα άλλα είδη κρέατος περιέχουν ψευδάργυρο.

Πρωτεΐνη

Τα νύχια αποτελούνται από πρωτεΐνες, καθώς η κερατίνη (μία πρωτεΐνη) είναι το βασικό δομικό συστατικό τους . Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, η πρόσληψη πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των νυχιών αλλά και τη σκληρότητά τους. Τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μεγάλες πηγές πρωτεϊνών. Αν δεν τρώτε κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείτε να πάρετε πρωτεΐνη από τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και τα προϊόντα σόγιας.

Φολικό οξύ

Το φολλικό οξύ είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ. Η ανεπάρκεια φολικού οξέος στα νύχια σας τα κάνει πιο λεπτά και εύθραυστα. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι σπόροι ηλίανθου και τα μπιζέλια είναι όλα καλές πηγές φολλικού οξέος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share