Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Απομάκρυνε τους μύκητες των νύχιων μια για πάντα!

Πώς θα προστατευτείτε;

25 Σεπτεμβρίου 2019 13:59
Απομάκρυνε τους μύκητες των νύχιων μια για πάντα!

Πώς να απαλλαγείς από τους μύκητες στα νύχια ή αλλιώς την ονυχομυκητίαση; Με την καλή υγιεινή και σωστή φροντίδα των ποδιών και των νυχιών καθώς και τη χρήση ειδικών αντιμυκητιασικών σκευασμάτων.

Δείτε επίσης: Ποιες ασθένειες προδίδουν τα νύχια μας;

Το καλοκαίρι πέρασε, αλλά όχι χωρίς να αφήσει τα σημάδια του πάνω στο σώμα μας. Εγκαύματα, μολύνσεις, ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο δέρμα και κυρίως μυκητιάσεις είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των επιπτώσεων που έχει το καλοκαίρι.

Υπάρχουν πολλές και διάφορες συνταγές που υπόσχονται θαύματα, αλλά πριν από οποιαδήποτε ενέργεια, μια επίσκεψη στον δερματολόγο ή στον ποδίατρο θα ήταν πιο ασφαλής.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα πόδια κυρίως μετά το καλοκαίρι είναι οι μύκητες που προσβάλλουν τα νύχια των ποδιών, διεισδύοντας στην κεράτινη στοιβάδα τους (πλάκα), με αποτέλεσμα νύχια κίτρινα και εύθραυστα. Τις περισσότερες φορές δεν είναι αντιαισθητικοί και επώδυνοι. Η πάθηση στην ιατρική ορολογία ονομάζεται ονυχομυκητίαση.

Πώς να απαλλαγείς από τους μύκητες στα νύχια ή αλλιώς την ονυχομυκητίαση; Με την καλή υγιεινή και σωστή φροντίδα των ποδιών και των νυχιών καθώς και τη χρήση ειδικών αντιμυκητιασικών σκευασμάτων

Η καλύτερη πρόληψη για την αποφυγή της ονυχομυκητίασης είναι η καλή υγιεινή και η σωστή φροντίδα των ποδιών και των νυχιών καθώς και η χρήση ειδικών αντιμυκητιασικών σκευασμάτων. Επίσης, προτείνεται να μη χρησιμοποιούν άλλα άτομα τα προσωπικά μας αντικείμενα (πετσέτες, σαγιονάρες) και να μην περπατάμε ξυπόλυτοι στην παραλία ή άλλους δημόσιους χώρους.

Παρόλα αυτά όμως, εάν μετά την επιστροφή στην καθημερινότητα, παρατηρήσετε κάποια αλλοίωση στα νύχια, θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε άμεσα. Οι μύκητες στα νύχια των ποδιών πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για λειτουργικούς, αν λάβουμε υπόψη τη βιολογική αποστολή των νυχιών. Αν παραμείνει η ονυχομυκητίαση χωρίς θεραπεία, το νύχι θα καταστραφεί και ίσως χρειαστεί να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση.

H αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης εξαρτάται από το είδος του μύκητα που προσβάλλει το νύχι. Σημασία έχει η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας.

Για πιο σοβαρές ονυχομυκητιάσεις θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα ειδικό, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη για σας θεραπεία (αντιμυκητιασικά χάπια, συνδυασμός με φάρμακα τοπικής χρήσης, χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του νυχιού ή χρήση laser ), ανάλογα με την βαρύτητα της λοίμωξης.

Σε ονυχομυκητιάσεις στα πρώτα στάδια ή σε περιπτώσεις που υπάρχει προδιάθεση για μόλυνση των νυχιών από μύκητες, συνιστάται πιο ήπια θεραπεία νυχιών που εξουδετερώνει τους μύκητες και εμποδίζει την εξάπλωση και την επανεμφάνισή τους.

Συμπερασματικά, οι μύκητες αποτελούν μια συχνή πάθηση, εντονότερη μετά το τέλος του καλοκαιριού, αλλά με την κατάλληλη θεραπεία και πρόληψη μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Αν γυρνάνε τα νύχια των ποδιών και μπαίνουν στο κρέας, μη στενοχωριέστε, υπάρχει λύση!

Σίγουρα συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, να μπαίνουν τα νύχια του μεγάλου δαχτύλου του κάθε ποδιού μέσα στο κρέας. «Σκασμένες» φτέρνες: Η συνταγή που θα σας απαλλάξει μια και καλή

Εμείς εδώ θα αναλύσουμε τι γίνεται ώστε να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο και φυσικά να αποφύγετε το χειρουργείο!

Ας δούμε λοιπόν τα στάδια που περνάει η κατάσταση αυτή:

undefined

1ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν μερικώς μέσα στο κρέας.

2ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν σχεδόν εξολοκλήρου στο κρέας και σταματάνε σχεδόν να μεγαλώνουν.

3ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν εξολοκλήρου στο κρέας και δεν μεγαλώνουν ποτέ.

Κατά το 1ο στάδιο, μερικές φορές θα νιώθετε ελαφρά «τσιμπηματάκια» πόνου.

Κατά το 2ο και 3ο στάδιο πλέον καταλαβαίνετε πως υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η κατάσταση.

Το 3ο στάδιο είναι το χειρότερο και είναι επακόλουθο των προηγούμενων 2 σταδίων. Οπότε, όπως λέμε, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, πρέπει να αποφύγετε να φτάσετε σε αυτό! Εδώ ουσιαστικά το νύχι μεγαλώνει αποκλειστικά μέσα στο κρέας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός νa το βλέπει σαν «ξένο» σώμα και να το καταπολεμάει. Έτσι, αρχίζει να ματώνει, να πρήζεται, να βγάζει πύο. Είναι μία κατάσταση μη αναστρέψιμη μιας και το νύχι έχει μπει για τα καλά μέσα και πλέον είναι πολύ δύσκολο να το βγάλουμε. Έτσι καταλήγουμε στο χειρουργείο…

Τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού:

Όταν βρισκόμαστε στο 1ο Στάδιο:

Είναι η καλύτερη περίπτωση και αντιμετωπίζεται εύκολα. Πολύ απλά, θα πρέπει να κόβετε τα νύχια με ειδικό τρόπο: μην τα κόβετε σε καμπύλη αλλά σε ευθεία, κοινώς, δείτε τις παρακάτω εικόνες και θα καταλάβετε:

Όταν βρισκόμαστε στο 2ο Στάδιο:

Νύχια πόδια

Εδώ θα πονέσουμε λίγο και θα κάνουμε υπομονή. Προσπαθούμε με τον νυχοκόπτη να πιάσουμε όλο το νύχι που είναι να κοπεί, εξωθώντας να βγει από το κρέας από τη μία άκρη ως την άλλη, το μέρος του νυχιού που «μπήχτηκε» μέσα, και στόχος μας είναι να το κόψουμε όπως στη λύση του Σταδίου 1.

Πολύ λογικό είναι να ματώσει και να πονάμε για 2-3 μέρες, αλλά αν καταφέραμε να τοκόψουμε σωστά, τότε σταδιακά μετά από μερικά ακόμα σωστά κοψίματα, αφού θα έχει μεγαλώσει, θα επανέλθει στο φυσικό και θα σταματήσει να μπαίνει στο πόδι.

Όταν έχει σταματήσει το φαινόμενο αυτό:

Αφού λοιπόν έχουμε σταματήσει το φαινόμενο αυτό με επιτυχία, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να κόβουμε τα νύχια με αυτόν τον τρόπο! Κι αυτό γιατί ο οργανισμός μας είναι έτσι φτιαγμένος, που έχει προδιάθεση να το κάνει αυτό αν κόβονται σε καμπύλη τροχιά. Έτσι, αν τα κόβουμε σε ευθεία συνέχεια, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share