Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έχετε επίμονο βήχα; Αν ναι θεραπεύστε τον με αυτό το γρήγορο τέχνασμα!

Εύκολα και γρήγορα!

23 Οκτωβρίου 2019 13:42
Έχετε επίμονο βήχα; Αν ναι θεραπεύστε τον με αυτό το γρήγορο τέχνασμα!

Θεραπεύστε τον βήχα με αυτό το γρήγορο τέχνασμα...

Αυτή είναι η φυσική φόρμουλα που θα σας… βοηθήσει να σταματήσετε το βήχα και να βελτιώσετε την αναπνοή σας!
Η φόρμουλα αποτελείται από διάφορα βότανα που έχουν ως αποτέλεσμα ένα μούδιασμα το οποίο μπορεί να καταπραΰνει τον πνεύμονα και τον πόνο στο λαιμό.

Εξάλλου ενώ οι χημικές ουσίες στα εμπορικά σιρόπια του βήχα υπονομεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα αυτή η φυσική θεραπεία έχει μια θεραπευτική επίδραση στη γενική υγεία σας.

Συστατικά:

1) 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

2) 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

3) 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

4) 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

5) Χυμό μισού λεμονιού

6) 1 φακελάκι πράσινο τσάι – κανονικό τσάι

Μέθοδος παρασκευής:

Βάλτε όλα τα βότανα σας και το φακελάκι του τσαγιού σε μια κούπα του καφέ με βραστό νερό.

Αφήστε τα για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίξτε και προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού.

Σημείωση: Μερικές φορές η πνευμονική φλεγμονή και ο χρόνιος βήχας θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι υπερανάπτυξης του μύκητα Candida στον γαστρεντερικό σωλήνα.

Ως εκ τούτου οι γιατροί εξετάζουν γενικά για τον καρκίνο του πνεύμονα σε άτομα με χρόνια προβλήματα βήχα αλλά η ίδια η δοκιμή είναι ευαίσθητη προκαλώντας καρκίνους.

Και έπειτα οι γιατροί συχνά συγχαίρουν τους εαυτούς τους για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. Γι’αυτό θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί.

Λιώνει μια μπανάνα και προσθέτει 2 μαγικά συστατικά. Το αποτέλεσμα; Τέρμα ο βήχας!

O βήχας είναι η ακούσια ή εκούσια πράξη που καθαρίζει τον λαιμό και την αναπνευστική οδό από φλέγμα, ξένα σωματίδια, μικρόβια και υγρά και συνήθως είναι το αποτέλεσμα ιών.

Δείτε επίσης: Ποιες είναι οι αιτίες για την ξηρότητα στο λαιμό και τον βήχα;

Ο οξύς βήχας μπορεί να προκληθεί από ένα κρύωμα, μία γρίπη, βρογχίτιδα, πνευμονία ή λαρυγγίτιδα. Από την άλλη, ο χρόνιος βήχας μπορεί να προκληθεί από το κάπνισμα, το άσθμα, τη νόσο GERD ή την χρήση ορισμένων φαρμάκων.

Ωστόσο, κάποια από τα καλύτερα φάρμακα αδυνατούν να ανακουφίσουν από τον έντονο βήχα ή χρειάζονται πολύ χρόνο. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο που θα σας βοηθήσει γρήγορα με τον βήχα:

Συστατικά:
2 ώριμες οργανικές μπανάνες
2 κ.σ ωμό οργανικό μέλι
400ml νερό

Οδηγίες:
Βράστε το νερό, ξεφλουδίστε τις μπανάνες και λιώστε τις σε ένα μεγάλο μπολ με μία ξύλινη κουτάλα. Μετά, ρίξτε από πάνω το νερό και περιμένετε το μείγμα να κρυώσει. Μετά, ρίξτε και το μέλι και ανακατέψτε καλά.

Χρήση: Θα πρέπει να ζεστάνετε το μείγμα λίγο πριν την χρήση. Να το καταναλώνετε 4 φορές τη μέρα. Εκτός από το να μειώνει το βήχα, αυξάνει και τα επίπεδα σεροτονίνης και θα σας βοηθήσει με την αϋπνία.

Αυτή είναι η αρχαία συνταγή που αφαιρεί το φλέμα από τους πνεύμονες και θεραπεύει τον βήχα!

Ο βήχας είναι ίσως το πιο ενοχλητικό πράγμα, πέρα από το συνεχόμενο φύσημα της μύτης, που σου προσφέρει ένα κοινό κρυολόγημα.

Έχετε κουραστεί με το να λαμβάνετε συνέχεια φάρμακα και αντί να ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα μειώνεται συνεχώς η σωστή λειτουργία του;

Ευτυχώς, υπάρχει μια αρχαία σπιτική συνταγή σιροπιού που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το φλέμα και να θεραπεύσετε βήχα σας.


Το μυστικό βρίσκεται στα καρότα!

Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης τους σε αντιοξειδωτικά, αυτό το λαχανικό που συνήθως αγνοούμε έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει τους διαβητικούς, καθώς και σε διαταραχές υπέρτασης.


Προκειμένου να φτιάξετε το σιρόπι θα χρειαστείτε μισό κιλό καρότα, νερό και 3-4 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι.

Δώστε προσοχή στη μέθοδο προετοιμασίας και σύντομα θα μπορέσετε να θεραπεύσετε το βήχα σας μέσα σε μερικές ημέρες.

Λάβετε περίπου 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι για αρχή για να ξεκινήσετε τη διαδικασία θεραπείας, όπως αναφέρει το periergaa.


Η θεραπεία λειτουργεί καλά τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Άλλα οφέλη του καρότου:
Βελτιώνει το ανοσοποιητικό και «ελέγχει» τις καρδιοπάθειες
Μειώνει τη χοληστερόλη
Προλαμβάνει τον καρκίνο

Προλαμβάνει την ακμή
Είναι πηγή βιταμινών που απαιτούνται από την επιδερμίδα
Είναι πηγή ασβεστίου

Βοηθάει στην πέψη
Αποτοξινώνει το σώμα

Εδώ είναι η συνταγή σιροπιού:
Συστατικά:
½ kg καρότο
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι Νερό

Προετοιμασία:
Κόβετε τα καρότα και τα περιχύνετε με νερό. Έπειτα, βράζετε, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα αφαιρείτε από τη φωτιά.

Σουρώνετε τα καρότα και δεν πετάτε το νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Πολτοποιήστε τα καρότα με το μπλέντερ ή με ένα πιρούνι.

Στο νερό, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά. Έπειτα, προσθέστε τον πολτό από καρότα.

Το σιρόπι είναι έτοιμο!
Διατηρήστε το σιρόπι σε κρύο μέρος.

Κατανάλωση:
Πάρτε 3-4 κουτάλια του σιροπιού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά από 1-2 μέρες θα αισθανθείτε τα αποτελέσματα.

Πως να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα!

Αν έχετε πόνους στο λαιμό, βήχα, πονοκεφάλους, πόνους στο σώμα και πυρετό...

Το πιο πιθανό είναι πως βγήκατε έξω και δεν προσέξατε και πολύ! Μπορεί επίσης να συναντήσατε κάποιο φίλο σας που ήταν ήδη κρυωμένος. Ευτυχώς είναι κάτι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα με λίγη παραπάνω προσοχή.

1. Χλιαρό μπάνιο

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι ένα χλιαρό μπάνιο. Βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος αλλά και τους πόνους,καθώς μύες να χαλαρώσουν. Επίσης, βοηθάει στο αναπνευστικό σύστημα αφού ο ατμός από το ντους μπορεί να απαλύνει τη φλεγμονή στους βλεννογόνους.

2. Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη του οργανισμού.

Oι σούπες με μοσχάρι ή κοτόπουλου είναι η ιδανική επιλογή, διότι συνδυάζουν την απαραίτητη λήψη υγρών και πρωτεϊνών. Επίσης, τα πολλά φρούτα και λαχανικά θα ενισχύσουν στην άμυνα του οργανισμού όπως και το κάρι, οι πιπεριές , το τζίντζερ, το τσίλι και άλλα καυτερά μπαχαρικά μπορούν να βοηθούν, αφού είναι γνωστά για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες...

3. Τσάι και άλλα ζεστά ροφήματα

Τα ζεστά ροφήματα , το τσάι αλλά και οι χυμοί θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, αφού μαλακώνουν το λαιμό και βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού ...

4. Πολύ νερό

Καταναλώστε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Το νερό βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

5. Καλό ύπνο και ξεκούραση

Νιώθετε κόπωση και υπνηλία λόγω της αρρώστιας,οπότε ένας καλός ύπνος και σωματική ξεκούραση είναι ότι πρέπει για να την ανάκαμψη του οργανισμού .Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στο σπίτι για 2 μέρες ,τουλάχιστον. Δώστε στον οργανισμό σας τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως από το κρυολόγημα...

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share