Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Μήπως τα πόδια, η αναπνοή ή οι μασχάλες σας μυρίζουν σαν κλούβιο αυγό; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας!

Ο ιδρώτας λέγεται πως είναι η κύρια αιτία της οσμής του σώματος!

14 Οκτωβρίου 2019 21:50
Μήπως τα πόδια, η αναπνοή ή οι μασχάλες σας μυρίζουν σαν κλούβιο αυγό; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας!

Αν τα πόδια σας , η αναπνοή ή οι μασχάλες σας μυρίζουν σαν κλούβιο αυγό, πρέπει να το κοιτάξετε... Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας...

Ο ιδρώτας λέγεται πως είναι η κύρια αιτία της οσμής του σώματος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακριβές, αφού ο ιδρώτας είναι άοσμος.

Η γρήγορη ανάπτυξη των βακτηρίων λόγω του ιδρώτα είναι που έχει ως αποτέλεσμα την δυσάρεστη αυτή οσμή.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως η δυσοσμία του σώματος είναι λόγος ανησυχίας γιατί λέει πολλά για προβλήματα όπως διαβήτης, προβλήματα στο συκώτι ή λάθος διατροφή.

Εάν το σώμα σας έχει οσμή κοπράνων…

…μπορεί να οφείλεται στην απόφραξη του εντέρου. Αυτό είναι μία επικίνδυνη κατάσταση και συμβαίνει όταν το λεπτό ή το παχύ έντερο είναι μπλοκαρισμένα.

Αυτό το μπλοκάρισμα κάνει την αναπνοή να μυρίζει σαν κόπρανα και ότι τρώτε θα κάνει την αναπνοή σας να μυρίζει άσχημα. Επίσης, προβλήματα με την πέψη μπορεί να προκαλέσουν δυσοσμία στον ιδρώτα.

Εάν η οσμή σας είναι πικρή…

…αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχετε προβλήματα στο συκώτι. Ένα άρρωστο συκώτι παράγει πολλά χημικά που έχουν παράξενες οσμές και επηρεάζουν την οσμή του σώματός σας. Είναι πιθανώς να έχετε και προβλήματα στην πέψη και ναυτία.

Εάν το σώμα σας μυρίζει σαν ψάρι…

…Δυστυχώς, αυτό προκαλείται από το σύνδρομο της Τριμεθυλαμμωνουρίας. Είναι μία γενετική ασθένεια και τα συμπτώματα γίνονται αισθητά από την γέννα. Αλλιώς, μπορεί να ευθύνεται η υπερβολική κατανάλωση πρωτεϊνών ή η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου βακτηρίου.

Εάν η οσμή σας είναι γλυκιά…

οι μασχάλες σας μυρίζουν σαν κλούβιο αυγό;

…αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι διαβήτη και προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα κετονών στο αίμα. Εάν τα ούρα σας μυρίζουν έτσι, μπορεί να πάσχετε από ένα μεταβολικό σύνδρομο κατά το οποίο το σώμα αδυνατεί να μεταβολίσει τα αμινοξέα βαλίνη, λευκίνη και ισολευκίνη.

Εάν μυρίζετε σαν σάπιο αβγό…

…αυτό σημαίνει πως πιθανώς καταναλώνετε πολύ κρέας. Το κρέας πέφτει βαρύ στο πεπτικό μας σύστημα και αν τρώτε καθημερινά κρέας είναι πιθανώς να εντοπίσετε αυτό το σύμπτωμα. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε την διατροφή σας.

Εάν μυρίζετε σαν αλκοόλ…

…πιθανώς πίνετε πολύ τελευταία. Όταν καταναλώνουμε αλκοόλ, το σώμα το αναγνωρίζει σαν τοξίνη και το μεταβολίζει. Περίπου το 90% του αλκοόλ μεταβολίζεται έτσι και το υπόλοιπο αποβάλλεται από τον ιδρώτα ή το αναπνευστικό σύστημα.

Εάν μυρίζετε ιδρώτα και ιδρώνετε πολύ…

…πρέπει να εξεταστείτε για υπεριδρωσία. Παρόλο που υπάρχουν πολλές αιτίες που την προκαλούν, τις περισσότερες φορές συμβαίνει σε υγιείς ανθρώπους.

Γνωρίζετε άλλες παθήσεις που επηρεάζουν την οσμή του σώματος;

Έτσι θα απαλλαγείς από την δυσάρεστη αναπνοή!

Έτσι θα απαλλαγείς από την δυσάρεστη αναπνοή!

Η δύσοσμη αναπνοή είναι κάτι πάρα πολύ δυσάρεστο και μπορεί να φέρει σε άσχημη κι άβολη θέση εμάς και τους γύρω μας. Υπάρχουν όμως μερικές απλές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε και να μην μας απασχολήσει ξανά αυτό το θέμα.

- Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το φαγητό: Μην αμελείτε το βούρτσισμα των δοντιών. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, το λιγότερο δύο φορές τη μέρα, και ειδικά μετά τα γεύματα. Η οδοντόκρεμα με αντιβακτηριδιακή δράση έχει φανεί ότι μειώνει την δυσοσμία της αναπνοή.

- Οδοντικό νήμα: Η σωστή χρήση του οδοντικού νήματος αφαιρεί υπολείμματα φαγητού και πλάκας από τα δόντια βοηθώντας να ελεγχθεί η δυσοσμία.

undefined

- Βουρτσίστε και τη γλώσσα σας: Η γλώσσα αποτελεί πρόσφορο έδαφος συγκέντρωσης βακτηρίων, έτσι το προσεκτικό βούρτσισμά της ενδέχεται να μειώσει τις ενοχλητικές οσμές. Οι άνθρωποι των οποίων η γλώσσα είναι καλυμμένη από σημαντικό αριθμό μικροβίων θα επωφεληθούν με τo βούρτσισμά της.

- Καθαρίστε την τεχνητή οδοντοστοιχία: Αν φοράτε τεχνητή οδοντοστοιχία τότε φροντίστε να την καθαρίζετε διεξοδικά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ή όποτε σας το προτείνει ο οδοντίατρός σας. Από την άλλη αν χρησιμοποιείτε προστατευτικό στόματος καλό θα είναι πριν το φορέσετε να το πλένετε καλά με τον τρόπο που σας έχει προτείνει ο οδοντίατρος.

- Πίνετε αρκετό νερό για να αποφεύγετε την ξηρότητα του στόματος: Για να κρατήσετε τη στοματική κοιλότητα ενυδατωμένη, αποφύγετε τον καπνό και πιείτε αρκετό νερό- όχι καφέ, αναψυκτικά ή αλκοόλ, τα οποία θα κάνουν ακόμα πιο στεγνό το στόμα σας. Επιλέξτε επίσης μία τσίχλα ή μια καραμέλα, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη για να διεγείρετε τους σιελογόνους αδένες και να παραχθεί σάλιο. Εάν το πρόβλημα της ξηρότητα του στόματος είναι χρόνιο ο οδοντίατρος ή ο γιατρός σας θα σας προτείνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

undefined

- Αλλάξτε τη διατροφή σας: Αποφύγετε την εκτεταμένη κατανάλωση τροφών όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Επιπρόσθετη αιτία πάντως είναι και οι τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα.

- Αλλάζετε συχνά οδοντόβουρτσα: Αλλάξτε την οδοντόβουρτσά σας όταν αρχίσει να φθείρεται. Περίπου κάθε τρεις με τέσσερις μήνες.

- Κάντε συχνά οδοντιατρικά τσεκ απ: Φροντίστε να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρό σας, κατά μέσο όρο δύο φορές τον χρόνο για να είναι ελέγχεται η οδοντοστοιχία σας και να γίνεται καθαρισμός στα δόντια σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share